×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Cele mai frumoase Piete de Craciun din Europa, in 2016

Originare din Germania si Alsacia, pietele de Craciun s-au raspandit in toata Europa incepand cu anii 1990. Si, odata cu trecerea anilor, acestea s-au transformat, incetul cu incetul, in adevarate peisaje de basm. De la strazi multicolore, colinde in plina strada si pana la delicii culinare preparate dupa retete din carti de bucate medievale, Pietele de Craciun te intampina astazi cu cele mai neasteptate si impresionante tablouri. Datorita lor, multe orase Europene au reusit sa atraga, de-a lungul timpului, turisti din toate colturile lumii. Tocmai de aceea, ti-am pregatit de pe acum o lista cu destinatiile „must-see” de Sarbatori si cu ofertele aferente acestora.

Praga…
… sau „Orasul celor 100 de clopotnite”. O destinatie de basm iarna, Praga se mandreste cu unul dintre cele mai lungi targuri de Craciun din intreaga Europa, intrucat dureaza pana dupa Anul Nou! Iar frumusetea lui este cu adevarat impresionanta. Nu degeaba i se spune „Winter Wonderland” („Vanochi trh” in limba ceha). Pietele de Craciun din Praga sunt deschise zilnic in centrul istoric al orasului, mai exact in Piata Orasului Vechi (Old Town Square) si Piata Wenceslas (Wenceslas Square), iar cele mai mari placeri sunt vinul fiert, tarabele cu delicatese locale si colindele ce rasuna peste tot. Este locul in care opera si baletul te incanta cu programe speciale, iar restaurantele te imbie la concerte clasice festive. Daca vrei, insa, sa prinzi un loc la evenimente, este recomandat sa-ti faci rezervare in avans. Exista o gala speciala de Revelion la Teatrul Estates. Pietele de Craciun din Praga au loc intre 03 decembrie 2016 - 04 ianuarie 2017, iar ofertele de vacanta le gasesti aici.

Budapesta
Targul de Craciun si Festivalul de iarna din Budapesta sunt unice! Din mijlocul lunii noiembrie 2016 (data nestabilita oficial inca) Vorosmarty Square, o piata frumoasa in inima orasului, se transforma intr-un festiv. Locatia este ideala! Piata este in inima orasului, la capatul Vaci utca, chiar in fata prestigiosului Gerbeaud Coffee House. Este locul care te asteapta cu cabane din lemn si doua scene exterioare, amenajate pentru concertele in aer liber, organizate zilnic pe durata Sarbatorilor. Plimbandu-te printre cabanele traditionale din lemn, simti parfumul prajiturilor locale cu miere, a vinului fiert, a scortisoarei si a bradului. Bogata si parfumata, piata este, pur si simplu, o scena de basm, ce imbina calmitatea cu romantismul si cu bucuria deliciilor dulci. Targul de Craciun din Budapesta este planuit in perioada 11 noiembrie 2016- 6 ianuarie 2017 (date neoficiale), iar ofertele de vacanta le gasesti aici.

Berlin
Cine nu iubeste Berlin? Capitala Germaniei este o destinatie „must see”, mai ales in ultimele luni ale anului, cand orasul se coloreaza, la propriu! Incepand din 26 noiembrie si pana in Ajunul Anului Nou, in Berlin gasesti aproximativ 80 de piete de Craciun, imprastiate prin tot orasul. Una dintre cele mai faimoase piete de Craciun din Germania este amenajata anual la Castelul Charlottenburg. Construit in stil baroc, Palatul Charlottenburg este un decor somptuos pentru celebra piata de Craciun, punctul principal de atractie fiind piramida din fata intrarii principale a palatului. De asemenea, in apropiere de Kurfurstendamn, la Biserica memoriala Kaiser Willhelm, este o alta Piata de Craciun ce merita vizitata, precum si WeihnactsZauber, situat pe Gendarmenmarkt. In ambele locuri vei gasi vin fiert, fructe glazurate si, desigur, carnati la gratar. Pietele de Craciun din Berlin au loc in perioada 21 noiembrie 2016 - 01 ianuarie 2017, iar ofertele de vacanta le gasesti aici.

Viena
Din mijlocul lunii noiembrie, pana la Craciun, cele mai centrale piete din Viena isi schimba complet infatisarea. Aroma produselor de patiserie si al celebrului punch fierbinte creeaza o atmosfera magica, iar copacii decorati, dulciurile, bauturile fierbinti, plimbarile cu caruselul si diferite ambarcatiuni intregesc intregul peisaj de Carbatoare, transformand Viena in una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta pe timp de iarna. Una dintre cele mai cunoscute Piete de Craciun este traditionala „Vienna Magic of Advent”, care transforma Piata Primariei intr-un tinut de basm sclipitor, de care inevitabil te indragostesti. Pietele de Craciun din Viena au loc in perioada 13 noiembrie - 23 decembrie 2016, iar ofertele de vacanta le gasesti aici.

Paris
In Paris, pietele de Craciun sunt un motiv bun pentru shopping. Nu suna deloc magic sau romantic, insa este! Celebra Capitala Fashion a lumii si Orasul Luminilor isi pastreaza cu sfintenie importanta „poreclelor” si de Sarbatori, insa are grija sa ofere turistilor un ambient cu totul si cu totul aparte. De Craciun, toate strazile Parisului, chiar si cele mai micute, se inunda de culoare, iar cele mai frumoase piete de Craciun impresioneaza prin aranjamente fashion unice in lume. Pietele de Craciun recunoscute in lume sunt in Montparnasse, pe Avenue des Champs-Elysees si in La Defense ... si mereu aglomerate cu vizitatori. Nici de aici nu lipsesc cabanele din lemn si dulciurile specifice Craciunului, insa piesele de rezistenta sunt decoratiunile pentru pomul de Craciun, cu adevarat originale. Doar esti in Capitala fashion a lumii. Pietele de Craciun din Paris sunt organizate in perioada 19 noiembrie 2016 - 4 ianuarie 2017, iar ofertele de vacanta le gasesti aici.

Barcelona
De Craciun, Barcelona straluceste! In decembrie, orasul vechi este inundat de targuri de artizanat si, desigur, numeroase Piete de Craciun. Cea mai veche, cea mai mare si cea mai traditionala Piata de Craciun din Barcelona este „Fira de Santa Llucia” - amenajata in fata Catedralei din Barcelona (Avenida de la Catedral), in zona Gotica a orasului. In 1786, aici a fost organizata prima Piata de Craciun din Barcelona, ceea ce inseamna ca anul acesta va avea loc editia cu numarul 230.

„Avenida de la Catedral” si strazile mici, laturalnice, vor fi amenajate cu peste 300 de standuri, care vor vinde decoratiuni de Craciun si cadouri artizanale handmade. Tot aici, aproximativ 100 de standuri vand „figuritas de Belen” - mici figurine pe care le poti cumpara pentru a-ti construi o macheta cu scena nasterii lui Iisus, numita la ei „Pessebres”. Aceste mici figurine nu sunt deloc ieftine, iar daca vrei setul complet (cu coliba, ciobani, poduri de lemn, camile si un parau), costul sare destul de mult. Motiv pentru care, cei mai multi turisti cumpara cateva „figuritas” in fiecar an si isi construiesc colectia treptat. In plus, e un motiv bun sa revii in Barcelona de Craciun. Pietele de Craciun din Barcelona sunt organizate in perioada 23 noiembrie - 23 decembrie 2016, iar ofertele de vacanta le gasesti aici.

Rezerva acum!