×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

14 filme care-ti fac pofta de vacanta!

Uneori, un film bun este modul ideal de a te inspira sa calatoresti. Motiv pentru care, ti-am pregatit cele 14 filme „must see” care sa-ti faca pofta de vacanta! Catre ce destinatii? Arunca-ti o privire si vezi ce scenariu te-ar atrage! Nu se stie niciodata unde vei fi inspirat sa ajungi!

1. „Hannah and Her Sisters” - un film de Woody Allen, care te convinge ca ai nevoie de o vacanta in New York! Strudiul onest al dinamicii familiei, folosirea orasului pe post de personaj, moda anilor '80… in acest film, Woody Allen le-a cuprins pe toate. Odata ce ai vazut filmul, vrei sa vezi si New York-ul. Si, de fiecare data cand ajungi in New York, vrei sa ajungi cat mai aproape de apartamentul Miei Farrow, unde s-au filmat numeroase scene. Daca nu ai vazut „Hannah and Her Sisters”, fa-o! Te va inspira in alegerea urmatoarei vacante.

2. „Dazed and Confused” te va face sa tanjesti dupa o vacanta in care sa strabati drumurile texane intr-o masina de epoca, in stil adolescentin, descoperind toate frumusetile din Sud. Filmul iti arata haosul provocat de un grup de adolescenti galagiosi din Austin, Texas, care sarbatoreste ultima zi de liceu, in 1976. Si, fetelor, printre adolescenti se afla Ben Affleck! Mai stati pe ganduri?

3. „The Darjeeling Limited”, regizat de Wes Anderson. Un film cu romatismul calatoriilor de demult, cu vagoane opulente de tren si cu aventuri printre serpi veninosi. Pe scurt, o calatorie cu trenul prin India, in drum spre Himalaya. Filmul iti ilustreaza frumusetile si traditiile autentice ale, iar finalul te face sa-ti doresti o vacanta pe tiram indian.

4. Spui „Amelie” si vezi frumusetea Parisului. O comedie fantezista despre o tanara care orchestreaza discret vietile oamenilor din jurul ei, creand o lume proprie, exclusivista. Imbogatit cu peste 80 de locatii pariziene, apreciatul regizor Jean-Pierre Jeunet isi invoca stilul incomparabil de vizionar captand farmecul rafinat si misterul zilelor moderne din Paris.

5. „In 1956, au fost lansate doua filme exceptionale, care au schimbat perspectiva calatoriilor pentru clasa de mijloc: „80 de zile in jurul lumii” (cu David Niven ca Phileas Fogg si marele actor mexican Cantinflas ca Passepartout) si „Cele sapte minuni ale lumii”, in care joaca Lowell Thomas, interpretand rolul de ghid la Rio, Atena, Parthenon si multe altele. Nu am fost la premiere, insa le-am vazut pe marile ecrane in copilarie si am memorat multe imagini si momente (inclusiv vocea de bariton a lui Thomas). Dupa ce le-ai vazut, iti poti face lista cu destinatiile pe care vrei sa le vizitezi de-a lungul vietii si, bineinteles, ordinea lor. Have fun!

6. Fie ca ai fost sau nu in Hawaii, „The Descendants” te va convinge sa o faci (iar, daca e cazul), insa intr-o cu totul alta destinatie decat Oahu sau Maui. Imaginile stancilor abrupte si salbatice din Pacific, alaturi de vegetatia verde-acida te hipnotizeaza in totalitate. Odata ce vezi filmul, vei visa la drumetii de-a lungul traseului de 11 mile - Kalalau Trail (care duce de la plaja Ke'e la plaja Kalalau, de-a lungul coastei Na Pali, pe insula Kauai, din Hawaii) si la cocktail-uri la apus de soare in St. Regis.

7. „All about My Mother” - celebrul film al lui Pedro Almodovar, i-a inspirat pe multi la vacante in Barcelona si Madrid. Filmul este un portret vibrant al femeilor din Barcelona si un album impresionant, care surprinde frumos atitudinea orasului. Ajuns aici, vezi fiecare site Gaudi si mananca Tortilla Espaniola cat de mult.

8. „The Gods Must Be Crazy” este primul pas catre o calatorie in Africa, spre a vizita Kalahari. Este momentul crucial al vietii tale, din care risti sa nu te mai dezlipesti de Coca Cola. Sa nu zici ca nu te-am avertizat!

9. „The Endless Summer” iti trezeste fanteziile pentru surf! Sa nu te mire daca te bate gandul la o tabara de surf, de-o saptamana, pe North Shore din Hawaii. Multi au cazut prada temtatiei si mai multi au continuat calatoriile, filmul trezind in ei dorinta de a urca pe valuri din intreaga lume.

10. „ANY” cu James Bond te inspira si el la vacanta, in numeroase destinatii. Cuba (datorita „Die Another Day”), Barcelona („Goldeneye”), Istanbul („From Russsia With Love”) si multe altele.

11. „Thelma & Louise” - exceptand faptul ca prezinta una dintre cele mai bune „puicute” din toate timpurile, acest film te inspira sa-ti iei prietena, sa inchiriezi o masina decapotabila si sa explorezi celebra regiune a Platoului Colorado: Monument Valley, aflata la granita Arizona-Utah. Pare departe, dar nimic nu-i imposibil! Imagineaza-ti doar aventura la care le-ai supune!

12. „Cinema Paradiso” si stii ca vrei sa vezi Italia. Filmul, o poveste de dragoste impresionanta, te trimite in visare spre Sicilia si ale sale peisaje. O calatorie cufundata intr-o poveste de dragoste unica - o evadare aparte, care iti va trezi toate simturile. Iti recomandam o vacanta cu partenerul! Vezi filmul si vei intelege de ce!

13. „Into the Wild” te marcheaza. Te impresioneaza. Iti ramane in memorie si iti trezeste spiritul de aventura! Iti arata cat de multe sunt de descoperit in propria curte. Un film de Sean Penn, „Into the Wild” iti reda povestea unui fiu de bogatasi, absolvent de universitate ca student de top si atlet, care renunta la tot pentru o calatorie in pustiu, prin Alaska.

14. „Blood Diamond” arata o parte intensa a istoriei africane, care totusi trebuie spusa! Nu am ajuns in Africa, dar ne-am dori. Mai ales in urma vizionarii acestui film, care iti trezeste interesul asupra culturii, traditiilor si istoriei acestui tinut.

Rezerva acum!