14 filme care-ți fac poftă de vacanță!

Uneori, un film bun este modul ideal de a te inspira să călătorești. Motiv pentru care, ți-am pregătit cele 14 filme „must see” care să-ți facă poftă de vacanță! Către ce destinații? Aruncă-ți o privire și vezi ce scenariu te-ar atrage! Nu se știe niciodată unde vei fi inspirat să ajungi!

1. „Hannah and Her Sisters” – un film de Woody Allen, care te convinge că ai nevoie de o vacanță în New York! Strudiul onest al dinamicii familiei, folosirea orașului pe post de personaj, moda anilor ’80… în acest film, Woody Allen le-a cuprins pe toate. Odată ce ai văzut filmul, vrei să vezi și New York-ul. Și, de fiecare dată când ajungi în New York, vrei să ajungi cât mai aproape de apartamentul Miei Farrow, unde s-au filmat numeroase scene. Dacă nu ai văzut „Hannah and Her Sisters”, fă-o! Te va inspira în alegerea următoarei vacanțe.

2. „Dazed and Confused” te va face să tânjești după o vacanță în care să străbați drumurile texane într-o mașină de epocă, în stil adolescentin, descoperind toate frumusețile din Sud. Filmul îți arată haosul provocat de un grup de adolescenți gălăgioși din Austin, Texas, care sărbătorește ultima zi de liceu, în 1976. Și, fetelor, printre adoleșcenți se află Ben Affleck! Mai stați pe gânduri?

3. „The Darjeeling Limited”, regizat de Wes Anderson. Un film cu romatismul călătoriilor de demult, cu vagoane opulente de tren și cu aventuri printre șerpi veninoși. Pe scurt, o călătorie cu trenul prin India, în drum spre Himalaya. Filmul îți ilustrează frumusețile și tradițiile autentice ale, iar finalul te face să-ți dorești o vacanță pe tîrâm indian.

4. Spui „Amelie” și vezi frumusețea Parisului. O comedie fantezistă despre o tânără care orchestrează discret viețile oamenilor din jurul ei, creând o lume proprie, exclusivistă. Îmbogățit cu peste 80 de locații pariziene, apreciatul regizor Jean-Pierre Jeunet își invocă stilul incomparabil de vizionar captând farmecul rafinat și misterul zilelor moderne din Paris.

5. „În 1956, au fost lansate două filme excepționale, care au schimbat perspectiva călătoriilor pentru clasa de mijloc: „80 de zile în jurul lumii” (cu David Niven ca Phileas Fogg și marele actor mexican Cantinflas ca Passepartout) și „Cele șapte minuni ale lumii”, în care joacă Lowell Thomas, interpretând rolul de ghid la Rio, Atena, Parthenon și multe altele. Nu am fost la premiere, însă le-am văzut pe marile ecrane în copilărie și am memorat multe imagini și momente (inclusiv vocea de bariton a lui Thomas). După ce le-ai văzut, îți poți face lista cu destinațiile pe care vrei să le vizitezi de-a lungul vieții și, bineînțeles, ordinea lor. Have fun!

6. Fie că ai fost sau nu în Hawaii, „The Descendants” te va convinge să o faci (iar, dacă e cazul), însă într-o cu totul altă destinație decât Oahu sau Maui. Imaginile stâncilor abrupte și sălbatice din Pacific, alături de vegetația verde-acidă te hipnotizează în totalitate. Odată ce vezi filmul, vei visa la drumeții de-a lungul traseului de 11 mile – Kalalau Trail (care duce de la plaja Ke’e la plaja Kalalau, de-a lungul coastei Na Pali, pe insula Kauai, din Hawaii) și la cocktail-uri la apus de soare în St. Regis.

7. „All about My Mother” – celebrul film al lui Pedro Almodovar, i-a inspirat pe mulți la vacanțe în Barcelona și Madrid. Filmul este un portret vibrant al femeilor din Barcelona și un album impresionant, care surprinde frumos atitudinea orașului. Ajuns aici, vezi fiecare site Gaudi și mănâncă Tortilla Espaniola cât de mult.

8. „The Gods Must Be Crazy” este primul pas către o călătorie în Africa, spre a vizita Kalahari. Este momentul crucial al vieții tale, din care riști să nu te mai dezlipești de Coca Cola. Să nu zici că nu te-am avertizat!

9. „The Endless Summer” îți trezește fanteziile pentru surf! Să nu te mire dacă te bate gândul la o tabără de surf, de-o săptămână, pe North Shore din Hawaii. Mulți au căzut pradă temtației și mai mulți au continuat călătoriile, filmul trezind în ei dorința de a urca pe valuri din întreaga lume.

10. „ANY” cu James Bond te inspiră și el la vacanță, în numeroase destinații. Cuba (datorită „Die Another Day”), Barcelona („Goldeneye”), Istanbul („From Russsia With Love”) și multe altele.

11. „Thelma & Louise” – exceptând faptul că prezintă una dintre cele mai bune „puicuțe” din toate timpurile, acest film te inspiră să-ți iei prietena, să închiriezi o mașină decapotabilă și să explorezi celebra regiune a Platoului Colorado: Monument Valley, aflată la granița Arizona-Utah. Pare departe, dar nimic nu-i imposibil! Imaginează-ți doar aventura la care le-ai supune!

12. „Cinema Paradiso” și știi că vrei să vezi Italia. Filmul, o poveste de dragoste impresionantă, te trimite în visare spre Sicilia și ale sale peisaje. O călătorie cufundată într-o poveste de dragoste unică – o evadare aparte, care îți va trezi toate simțurile. Îți recomandăm o vacanță cu partenerul! Vezi filmul și vei înțelege de ce!

13. „Into the Wild” te marchează. Te impresionează. Îți rămâne în memorie și îți trezește spiritul de aventură! Îți arată cât de multe sunt de descoperit în propria curte. Un film de Sean Penn, „Into the Wild” îți redă povestea unui fiu de bogătași, absolvent de universitate ca student de top și atlet, care renunță la tot pentru o călătorie în pustiu, prin Alaska.

14. „Blood Diamond” arată o parte intensă a istoriei africane, care totuși trebuie spusă! Nu am ajuns în Africa, dar ne-am dori. Mai ales în urma vizionării acestui film, care îți trezește interesul asupra culturii, tradițiilor și istoriei acestui ținut.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Unde petreci seara de Revelion 2019? Iată câteva idei!

Chiar dacă sezonul estival încă este în toi, niciodată nu este prea devreme să planifici o nouă vacanță, ca să te asiguri că te vei bucura de un Revelion de neuitat. Și pentru că vacanțele în Europa și în afara ei sunt din ce în ce mai căutate, îți propunem trei opțiuni speciale, care îți […]

lucruri distractive

6 lucruri distractive de încercat iarna în Bulgaria

A venit iarna, a venit timpul unei vacanțe la schi! În timp ce stațiunile de litoral s-au transformat în orașe fantome, zonele montane devin tot mai aglomerate cu turiști aflați în căutarea zăpezii. Iar Bulgaria rămâne în continuare printre primele destinații preferate de români pentru vacanțele de iarnă, la schi. Și nici nu-I de mirare. […]

11 motive pentru a-ți rezerva o excursie la Stockholm, ieri

Îți poate părea puțin anapoda să vizitezi nordul Europei acum, la finele sezonului de vară, însă aceasta este, de fapt, cea mai frumoasă perioadă a anului pentru turiști. Este perioada în care localnicii revin la obiceiurile uzuale (de care s-au privat în lunile iulie și august din cauza puhoiului de vizitatori) și dezvăluie, în ultimele […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + four =