×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

6 motive sa calatoresti cu trenul

In ultima perioada tot mai multa lume alege sa calatoreasca cu avionul, ajungand astfel mult mai rapid la destinatie, dar atunci cand zbori nu poti sa admiri peisajele regiunilor prin care treci. Daca distanta calatoriei iti permite, trenul este alegerea ideala. Spre deosebire de autobuz, trenul este o varianta mai rapida si mai confortabila. Am facut o lista cu 6 regiuni in care calatoria cu trenul este o placere, mai ales ca iti ofera panorame remarcabile.

De la Cape Town pana la Dar Es Salaam cu trenul

Trecand prin 5 tari in 14 zile, Mandria Africii transporta pasagerii din Sudul Africii pana in cel mai mare oras din Tanzania. Calatoria include 2 nopti intr-un vagon de 5*, o croaziera la apus de soare pe raul Zambezi si conferinte tinute de un istoric aflat la bord.

GHAN, Marea Cale Ferata a Sudului

Calatoria care dureaza 2 nopti, traverseaza 1851 de mile, de la Adelaide din sudul Australiei, pana la Darwin din nordul teritoriului. Trenul urmeaza ruta pe care o urmau in secolul al XIX-lea si afganii pe camile, iar calatorii care beneficiaza de serviciul Platinum pot sa exploreze monolitul ruginiu Uluru si rocile aborigene din Cheile Katherine.

Din Vancouver in Banff cu trenul

In timp ce calatoresc din Vancouver, Canada spre Banff, Alberta, din trenul supraetajat, calatorii se pot bucura de privelisti care le taie rasuflarea, cum ar fi munti acoperiti de zapada, Canionul Fraser si raul Thompson. Excursia include si 3 nopti de cazare in hoteluri de lux si mancare traditionala, cum ar fi somonul rosu cu salata de fenicul.

Orient Expresul din sud-estul Asiei

In afara de calatoria pe care a facut-o scriitorul Chris Colin din Singapore in Bangkok, Orient Expresul din sud-estul Asiei le ofera pasagerilor calatorii asemanatoare ca durata, cu capat de linie in Bangkok, Chiang Mai si Vientiane, Laos. Despre calatorii mai lungi ce se desfasoara in stil retro, in vagoane colorate in verde si crem, se povesteste in Cronicile din sud-estul Asiei: Epic Thailand, Fables of the Hills si Tales of Laos.

Cu trenul din Guayaquil in Quito 

Avand patru vagoane -decorate cu elemente din perioada neoclasicismului -Trenul Crucero parcurge distanta dintre coasta Pacificului si capitala Ecuadorului din Anzi, in 4 zile. Poti sa admiri nestingherit Devil’s Nose, din vagonul care are o terasa. Tot de aici poti admira cel mai inalt vulcan activ din Ecuador.

Traversand Thailanda spre Cambodgia

Majoritatea celor care merg din Thailanda spre Cambodgia, aleg autobuzul si se plang de drumul prea lung. Dar foarte putini stiu de trenul local care pleaca din Bangkok si ajunge pana in Poipet, Cambodgia. Aceasta calatorie cu trenul iti permite sa vezi Thailanda rurala, sa interactionezi cu localnicii, sa mananci mancare proaspata de la vanzatorii din tren (orez prajit cu ou, felii verzi de mango cu chili) si sa ajungi la destinatie cu mai putin de 2$. Calatoria care dureaza 5 ore, te va face sa te simti ca un localnic.  

Rezerva acum!