×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

10 motive sa calatoresti singur

Multi oameni se tem sa calatoreasca singuri, dar acest lucru poate avea multe avantaje. Dupa ce am calatorit non stop, mai mult de opt ani, prefer sa calatoresc singura spre deosebire de prietenii mei care se sperie de aceasta idee. In 2008 am decis sa imi dau demisia si sa calatoresc un an. A fost prima mea aventura de a calatori singura atat de mult timp. Am rezervat un bilet de avion si nu m-am uitat inapoi. In 13 luni am reusit sa vizitez 8 tari. Daca nu ati incercat niciodata sa calatoriti singuri, gasiti mai jos 10 motive pentru care sa o faceti.
  1. Iti maresti zona de confort.
Singura modalitate prin care poti sa-ti invingi temerile este sa faci lucrurile de care te temi. Aproape orice fac ma sperie. De exemplu, imi e frica de inaltime, dar am ales sa fac bungee jumping in Noua Zeelanda. Iubesc ideea de a fi singura intr-un oras strain si sa nu stiu limba de acolo. Calatorind singur ai mai mult curaj si mai multa incredere in tine si asta iti poate imbunatati toata viata, inclusiv cariera.
  1. Iti faci singur programul
Calatorind singur poti sa faci absolut tot ce vrei, cand vrei: sa mananci clatite la micul dejun, sa te trezesti la rasarit si sa mergi la catarat, sau poti sa citesti relaxandu-te intr-un hamac. Nu mai pierzi timpul asteptandu-ti prietenii nu tocmai matinali si nici nu trebuie sa te pui de acord cu nimeni in ceea ce priveste mancarea.
  1. Ai timp sa te cunosti
Calatoritul te educa pentru ca inveti despre istoria lumii, dar te si cunosti mai bine pe tine insuti. Am terminat un master cand aveam 25 de ani si pana la 27 de ani locuisem deja pe 4 continente. Atunci cand esti departe de tot ce-ti este familiar, poti sa-ti stabilesti mai usor prioritatile.
  1. Iti poti face noi prieteni
Cel mai usor mod de a cunoaste oameni este acela de a calatori singur. Te forteaza sa fii mai sociabil decat de obicei si mai usor de abordat. Persoanele pe care le intalnesti in calatorii sunt cele mai bune surse pentru recomandari in ceea ce priveste mancarea, transportul si cazarea.
  1. Calatoriile pe cont propriu sunt mai usor de planuit
Este mult mai usor sa-ti planifici o calatorie pe cont propriu, pentru ca ai sanse mai mari sa gasesti un loc liber in avion sau in autocar. Un alt avantaj este acela ca nu trebuie sa te pui de acord cu nimeni in privinta perioadei calatoriei.
  1. E mai ieftin
Este mult mai usor sa nu-ti depasesti bugetul atunci cand mergi singur. Nu toata lumea are aceleasi preferinte in ceea ce priveste transportul, mancarea si cazarea. Eu prefer sa merg cu mijloacele de transport in comun spre deosebire de prietenii mei care prefera sa mearga cu taxiul.
  1. Nu ai regrete
Refuz sa-mi pierd timpul asteptand dupa altii. Cel mai bun mod in care poti sa-ti traiesti viata pe care o visezi este sa calatoresti pe cont propriu. Daca vreau sa fac un lucru, o sa gasesc o modalitate prin care sa-l duc la indeplinire, chiar daca poate dura o luna, un an sau mai mult. Astfel, cand o sa am 80 sigur nu voi avea regrete.
  1. Minimalism
Eram genul de fata care isi lua in calatorii doua bagaje mai mari decat ea. Din fericire, am invatat cum sa-mi fac bagajele astfel incat sa mi le pot cara singura. Cand alegi sa calatoresti pe cont propriu nu are cine sa-ti supravegheze bagajele atunci cand mergi la baie sau cand iti cumperi o cafea. Calatorind singur, inveti mai bine despre minimalism.
  1. Cantatul in masina
Atunci cand alegi sa calatoresti singur poti sa canti in masina cat de tare vrei fara ca nimeni sa te judece sau sa-si dea ochii peste cap. Si distanta ti se pare mai scurta atunci cand te bucuri de ceea ce-ti place.
  1. Poti sa-i inspiri pe ceilalti
Curajul meu de a calatori singura pe 4 continente, i-a inspirat pe prietenii mei sa-mi urmeze exemplul. Eu sunt motivul pentru care ei calatoresc si isi inving temerile. Inspira-ti prietenii sa calatoreasca in Cuba sau sa escaladeze Kilimanjaro! Anna Mazurek este o scriitoare pasionata de fotografie si calatorii si locuieste in Austin, Texas.

Rezerva acum!