Top 25 cele mai luxoase companii aeriene din lume (I)

Pentru majoritatea dintre noi, zborul reprezintă rareori o experiență confortabilă. Călătoria în atmosferă sufocantă și supraaglomerată, mâncare cât se poate de banală și însoțitori de zbor evazivi, care, de obicei, o fac să pară mai degrabă monotonă, decât experiența magică la care te-ai fi așteptat (la urma urmei, zbori într-o “pasare uriașă din metal”).

Poate te vei întreba: “Cum arată cu adevărat o companie aeriană de lux?” Ce zici de un scaun complet rabatabil, acompaniat de un pahar cu șampanie și caviar, livrate direct la bordul aeronavei? Sau poate ai prefera o cameră, de fapt trei? Iar pe lângă asta să ai parte de propriul majordom și bucătar chef.

Cele mai luxoase companii aeriene

Sau mai bine o limuzină care să te ia direct de la aeroport și haine de la Giorgio Armani – direct în avion? Aceste servicii sunt reale, fiid oferite de cele mai luxoase companii aeriene, servicii care-ți fac mintea să o ia razna.

Așadar, dacă dispui de câteva mii de euro pentru a plăti o astfel de experiență printre nori, asta este tot ceea ce-ți trebuie, vei putea fi chiar tu beneficiarul unui astfel de serviciu de mare clasă.

Până și Ritz-Carlton va părea banal în fața unei astfel de experiențe. Citește mai departe, pentru a afla care sunt cele 25 de companii aeriene din întreaga lume, care oferă servicii de înaltă clasă.

25. United Airlines

Extinsă în 2010, după fuziunea cu grupul Continental Airlines, Compania United Airlines se află pe locul 25 din lista noastră, printre companiile aeriene din lume cele mai luxoase.

United’s Global First, cu  apartamente de 2 m lungime, paturi ajustabile, complet aranjate (cu plapumă). Mese cu mai multe feluri de mâncare și multe alte avantaje. Compania a câștigat o poziție favorabilă în clasamentul nostru. Dar păleste în comparație cu ceilalți jucători de lux din listă.

24. Air China

Compania aeriană națională a Chinei, Air China oferă servicii de lux la clasa I, sub numele de Pavilionul Interzis. Toți pasagerii care zboară la clasa  I primesc gratuit transport cu limuzina, pijamale și papuci pentru zbor. Pasagerii primesc, de asemenea, și kit-uri ce conțin produse naturale de la L’Occitane, incluzând loțiuni și masca de dormit.

23. Asiana Airlines

Una dintre cele două mari companii aeriene din Coreea de Sud, Asiana Airlines, oferă cinci clase de servicii: o clasă economică, două clase business și două clase intâi, aceasta din fiind inclusă în clasa suite.

Ca dotări, în acesta listă este compania care dispune de cel mai mare televizor personal, cu 32”; fiecare dintre cele doua compartimente de clasa I suite vine cu un mini-bar personal și cu o proiecție a cerului înstelat, ce va v-a ajută să dormiți cât mai bine.

22. Garuda Indonesia

Garuda Indonesia este compania națională a Indoneziei, una dintre cele mai luxoase din lume, fiind o companie aeriană de 5*, potrivit agenției de rating Skytrax.

Compania este cunoscută pentru procesul de îmbarcare al imigranților și pentru locurile masive de la clasa I, înalte de 2,1 metri. De asemenea, a fost premiată în 2015, obținând titlul de “Cel mai bun echipaj de cabină din lume”, conform Skytrax.

21. Japan Airlines

Reflectând accentul japonez al serviciilor de înaltă clasă, Japan Airlines oferă scaune complet rabatabile, și chiar un televizor personal de 23” în Sky Suites.

A doua companie aeriană a Japoniei a încheiat un parteneriat cu Chef Yamamoto, pentru a proiecta meniurile care includ specialități, meșe ce pot fi pre-rezervate și livrate în timpul zborului.

20. Delta Air Lines

Cea mai mare din clasa Delta, Delta One, este o încântare pentru orice gurmand care zboară. Maestrul Sommelier, Andrea Robinson, asociază mesele bogate în delicatese, cu vinuri decadente, pe tot parcursul zborului.

Perne cu suport lombar și proaspăta cafea preparată de la Starbucks sunt, de asemenea, incluse, dar ofertele pălesc în comparație cu ce oferă liniile aeriene de top de pe lista noastră.

19. Thai Airlines

Thailandezii sunt bine cunoscuți pentru ospitalitatea lor, iar serviciile oferite la bordul Thai Airlines dovedesc asta, nefăcând rabat de la calitate. În salonul regal, invitații își încep călătoria prin a savura un pahar de șampanie și caviar, mutându-se apoi în apartamentele semi-private.

Pentru o experiență de lux, înainte de îmbarcare, toți pasagerii care părăsesc salonul regal al Aeroportului Suvarnabhumi din Bangkok, au parte de un masaj thailandez sau de un ulei de corp.

18. Kenya Airways

Câștigătoare al locului 10, al categoriei “World’s Leading Airline-Business Class”, distincție oferită de către World Travel Awards, Kenya Airways, își copleșește oaspeții încă de la primire.

Dincolo de scaunele complet rabatabile și meșele cu preparate dintre cele mai rafinate, asezonate cu vin, atât la clasa I cât și pasagerii care călătoresc la clasa economic se pot bucura de băuturi spirtoase, din partea casei.

17. Air Seychelles

Seychelles (un grup de insule din largul coastei de est a Africii, în apropiere de Madagascar) este un loc costisitor pentru a fi vizitat, iar serviciile oferite în aeronavele companiei naționale, reflectă valori similare.

Unele dintre serviciile oferite pasagerilor Air Seychelles includ aranjamente pentru  închirierea de yachturi de lux la sosirea în insule.

16. Air New Zealand

Air New Zealand a revoluționat transportul aerian, cu un design Sky Couch la clasa economică. Scaunele din rândul de la fereastră sunt au cotiere retractabile, iar sprijinul pentru picioare este pliabil, astfel încât se poate extinde până la rândul din față, formându-se astfel o suprafață plană pe care copiii se pot juca sau pasagerii se pot intinde.

Aceasta a fost chiar poreclită „Clasa Cuddle”. Pentru cei care doresc să plătească un pic mai mult, există clasa de lux –Business Premier Air New Zealand. Aceastsă clasă dispune de cele mai lungi paturi de business și de un taburet turcesc pentru picioare.

15. American Airlines

Cea mai are companie aeriană din lume, din punct de vedere al dimensiunii flotei, și-a intensificat recent activitatea. Cabinele emblematice ale companiei vin cu toate facilitățile. Sunt incluse degustări de vinuri și servicii complete de dormit. Pasagerii își pot crea un spațiu de lucru pentru a rămâne permanent conectați, chiar și în timpul zborului.

Câștigător în 2015, în cadrul World Travel Awards, al premiului “World’s Leading Airline – Economy Class”, Oman Air a câștigat, de asemenea și “World’s Leading Airport Lounge – Business Class”, pentru salonul său din capitala Sultanatului Oman, Muscat.

Compania aeriană ocupă un loc special în rândul majorității companiilor, cu al sau record, zero decese și accidente. Pasagerii de la clasa întâi se pot bucura de transport cu limuzina și scaune cu sistem de masaj în opt puncte.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 3,33 din 5)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Gastronomia Greciei: Ce trebuie să știi despre brânza Mzithra

Ai auzit de brânza Mzithra? Dacă îți place Grecia, sigur știi că Feta nu este singura brânză grecească. Alte brânzeturi, ca mzithra, sunt destul de comune. Totul depinde de orașul/insula în care te afli. Deși multe brânzeturi grecești sunt exportate pentu piețele din afara Greciei, Feta este mult mai comună. Este o brânză de-a dreptul […]

Circuite de toamnă la prețuri mici

Circuite de toamnă la prețuri mici? Pun pariu că te-ai gândit deja la ele. Da, a venit toamna și, împreună cu ea, dorul de ducă. Iar după o vară întreagă de bălăceală și plajă în cele mai apetisante destinații europene, suntem dornici să pornim în explorare. Încotro? Destinații sunt nenumărate. Însă printre cele mai căutate […]

Ce și unde să mâncăm în Thassos

Grecia este faimoasă în toată lumea pentru mâncărurile sale tradiționale și delicioasa brânză feta, iar Thassosul îți oferă o varietate de locuri unde poți gusta aceste delicii. Aici ai câteva taverne și localuri  pe care recomandăm să le încerci în vacanță! Să începem cu seara grecească – vrei ceva tradițional? Serile grecești se organizează în […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − fourteen =