×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Top 25 cele mai luxoase companii aeriene din lume (I)

Pentru majoritatea dintre noi, zborul reprezinta rareori o experienta confortabila. Calatoria in atmosfera sufocanta si supraaglomerata, mancare cat se poate de banala si insotitori de zbor evazivi, care, de obicei, o fac sa para mai degraba monotona, decat experienta magica la care te-ai fi asteptat (la urma urmei, zbori intr-o “pasare uriasa din metal”).

Poate te vei intreba: “Cum arata cu adevarat o companie aeriana de lux?” Ce zici de un scaun complet rabatabil, acompaniat de un pahar cu sampanie si caviar, livrate direct la bordul aeronavei? Sau poate ai prefera o camera, de fapt trei? Iar pe langa asta sa ai parte de propriul majordom si bucatar chef.

Cele mai luxoase companii aeriene

Sau mai bine o limuzina care sa te ia direct de la aeroport si haine de la Giorgio Armani - direct in avion? Aceste servicii sunt reale, fiid oferite de cele mai luxoase companii aeriene, servicii care-ti fac mintea sa o ia razna.

Asadar, daca dispui de cateva mii de euro pentru a plati o astfel de experienta printre nori, asta este tot ceea ce-ti trebuie, vei putea fi chiar tu beneficiarul unui astfel de serviciu de mare clasa.

Pana si Ritz-Carlton va parea banal in fata unei astfel de experiente. Citeste mai departe, pentru a afla care sunt cele 25 de companii aeriene din intreaga lume, care ofera servicii de inalta clasa.

25. United Airlines

Extinsa in 2010, dupa fuziunea cu grupul Continental Airlines, Compania United Airlines se afla pe locul 25 din lista noastra, printre companiile aeriene din lume cele mai luxoase.

United’s Global First, cu  apartamente de 2 m lungime, paturi ajustabile, complet aranjate (cu plapuma). Mese cu mai multe feluri de mancare si multe alte avantaje. Compania a castigat o pozitie favorabila in clasamentul nostru. Dar paleste in comparatie cu ceilalti jucatori de lux din lista.

24. Air China

Compania aeriana nationala a Chinei, Air China ofera servicii de lux la clasa I, sub numele de Pavilionul Interzis. Toti pasagerii care zboara la clasa  I primesc gratuit transport cu limuzina, pijamale si papuci pentru zbor. Pasagerii primesc, de asemenea, si kit-uri ce contin produse naturale de la L’Occitane, incluzand lotiuni si masca de dormit.

23. Asiana Airlines

Una dintre cele doua mari companii aeriene din Coreea de Sud, Asiana Airlines, ofera cinci clase de servicii: o clasa economica, doua clase business si doua clase intai, aceasta din fiind inclusa in clasa suite.

Ca dotari, in acesta lista este compania care dispune de cel mai mare televizor personal, cu 32”; fiecare dintre cele doua compartimente de clasa I suite vine cu un mini-bar personal si cu o proiectie a cerului instelat, ce va v-a ajuta sa dormiti cat mai bine.

22. Garuda Indonesia

Garuda Indonesia este compania nationala a Indoneziei, una dintre cele mai luxoase din lume, fiind o companie aeriana de 5*, potrivit agentiei de rating Skytrax.

Compania este cunoscuta pentru procesul de imbarcare al imigrantilor si pentru locurile masive de la clasa I, inalte de 2,1 metri. De asemenea, a fost premiata in 2015, obtinand titlul de “Cel mai bun echipaj de cabina din lume”, conform Skytrax.

21. Japan Airlines

Reflectand accentul japonez al serviciilor de inalta clasa, Japan Airlines ofera scaune complet rabatabile, si chiar un televizor personal de 23” in Sky Suites.

A doua companie aeriana a Japoniei a incheiat un parteneriat cu Chef Yamamoto, pentru a proiecta meniurile care includ specialitati, mese ce pot fi pre-rezervate si livrate in timpul zborului.

20. Delta Air Lines

Cea mai mare din clasa Delta, Delta One, este o incantare pentru orice gurmand care zboara. Maestrul Sommelier, Andrea Robinson, asociaza mesele bogate in delicatese, cu vinuri decadente, pe tot parcursul zborului.

Perne cu suport lombar si proaspata cafea preparata de la Starbucks sunt, de asemenea, incluse, dar ofertele palesc in comparatie cu ce ofera liniile aeriene de top de pe lista noastra.

19. Thai Airlines

Thailandezii sunt bine cunoscuti pentru ospitalitatea lor, iar serviciile oferite la bordul Thai Airlines dovedesc asta, nefacand rabat de la calitate. In salonul regal, invitatii isi incep calatoria prin a savura un pahar de sampanie si caviar, mutandu-se apoi in apartamentele semi-private.

Pentru o experienta de lux, inainte de imbarcare, toti pasagerii care parasesc salonul regal al Aeroportului Suvarnabhumi din Bangkok, au parte de un masaj thailandez sau de un ulei de corp.

18. Kenya Airways

Castigatoare al locului 10, al categoriei “World’s Leading Airline-Business Class”, distinctie oferita de catre World Travel Awards, Kenya Airways, isi copleseste oaspetii inca de la primire.

Dincolo de scaunele complet rabatabile si mesele cu preparate dintre cele mai rafinate, asezonate cu vin, atat la clasa I cat si pasagerii care calatoresc la clasa economic se pot bucura de bauturi spirtoase, din partea casei.

17. Air Seychelles

Seychelles (un grup de insule din largul coastei de est a Africii, in apropiere de Madagascar) este un loc costisitor pentru a fi vizitat, iar serviciile oferite in aeronavele companiei nationale, reflecta valori similare.

Unele dintre serviciile oferite pasagerilor Air Seychelles includ aranjamente pentru  inchirierea de yachturi de lux la sosirea in insule.

16. Air New Zealand

Air New Zealand a revolutionat transportul aerian, cu un design Sky Couch la clasa economica. Scaunele din randul de la fereastra sunt au cotiere retractabile, iar sprijinul pentru picioare este pliabil, astfel incat se poate extinde pana la randul din fata, formandu-se astfel o suprafata plana pe care copiii se pot juca sau pasagerii se pot intinde.

Aceasta a fost chiar poreclita "Clasa Cuddle". Pentru cei care doresc sa plateasca un pic mai mult, exista clasa de lux -Business Premier Air New Zealand. Aceastsa clasa dispune de cele mai lungi paturi de business si de un taburet turcesc pentru picioare.

15. American Airlines

Cea mai are companie aeriana din lume, din punct de vedere al dimensiunii flotei, si-a intensificat recent activitatea. Cabinele emblematice ale companiei vin cu toate facilitatile. Sunt incluse degustari de vinuri si servicii complete de dormit. Pasagerii isi pot crea un spatiu de lucru pentru a ramane permanent conectati, chiar si in timpul zborului.

Castigator in 2015, in cadrul World Travel Awards, al premiului “World’s Leading Airline - Economy Class”, Oman Air a castigat, de asemenea si “World’s Leading Airport Lounge - Business Class”, pentru salonul sau din capitala Sultanatului Oman, Muscat.

Compania aeriana ocupa un loc special in randul majoritatii companiilor, cu al sau record, zero decese si accidente. Pasagerii de la clasa intai se pot bucura de transport cu limuzina si scaune cu sistem de masaj in opt puncte.


Rezerva acum!