×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Patru inovatii uimitoare care iti pot schimba modul de a calatori

Cu noua serie de castigatori ai Premiilor Crystal Cabin, vine si o noua lista de dorinte pentru cabinele avioanelor.

In fiecare an, Premiile Crystal Cabin aduc recunoastere unora dintre cele mai impresionante tehnologii aplicate in domeniul aeronautic si, in acest an, a fost adaugata o noua categorie: concepte pentru cabine. Pare sa existe o schimbare continua, cu inovatii aduse aeronavelor in fiecare zi (de la designul uimitor al scaunelor aflate la mijloc, la cabina separata de restul avionului, pentru o imbarcare mai usoara a pasagerilor), dar recentilor castigatori ai Crystal Cabin deja le zboara gandul si viseaza la nivelul urmator.

Iata, mai jos, cateva preferinte pentru 2016.

Interioare mai dragute

Interior unui avion nu impresioneaza atat de mult incat sa gandesti „Wow, as vrea ca si peretii casei mele sa arate la fel”. Anul acesta, castigatorul categoriei „Materiale si Componente” cauta sa schimbe acest lucru. Procedeul adoptat de Sekisui SPI, cu imagine incorporata, ar permite companiilor aeriene sa-si personalizeze cabinele. Te gandesti doar ca, in viitor, ai putea calatori inconjurat de o opera de arta.

Hamac pentru a-ti odihni gatul

Un grup de studenti de la Universitatea Tehnologica din Delft, pare sa fi gasit o alternativa la partea superioara a scaunelor din avion, care creeaza un mare disconfort. Designul lor, numit „tetiera”, ii permite pasagerului sa extinda doua aripi pliate, expunand astfel o plasa care prinde capul. Nu doar ca favorizeaza o gama de miscari naturale, dar creeaza si intimitate cu cele doua aripi care se plaseaza la 90o fata de cap si actioneaza ca ochelarii de cal. Designul a adus universitatii un loc de top.

Cabina cu zone separate

Zodiac Aerospace vede zborul ca pe o experienta sociala, cu zone separate ale cabinei, pentru diverse activitati. De exemplu, o parte a cabinei poate fi proiectata special pentru pasagerii care vor sa doarma pe durata zborului, in timp ce alta zona poate fi dedicata socializarii. Aceasta din urma a fost adoptata de companiile aeriene de inalta clasa, dar o zona bine conceputa, poate aduce o schimbare in viata celor care vor sa doarma. Chiar si mai interesanta este concentrarea companiilor aeriene pe  designul scaunelor, cu diverse optiuni pentru pasageri: scaune cu un nivel normal, cu genunchii la unghi de 90 de grade si o optiune cu mai mult spatiu pentru a intinde picioarele. Acest design a luat aurul pentru concept vizionar.

Toaleta cu autocuratare

Nu poate fi un loc cu mai putini germeni, dar „curat” nu este un cuvant care sa fie folosit adesea in asociere cu toaleta unui avion. Boeing are ceva de spus in aceasta privinta. Mai inainte am cautat un design care sa fie in concordanta cu brandul, pentru un grup sanitar cu auto-curatare, dar planurile mai recente sunt de a acorda cabinei Greenery primul loc in categoria Sanatate, Securitate, Mediu. Secretul acestui design consta in amplasarea unor lumini cu raze ultraviolet, care promit sa ucida orice forma de bacterie in trei secunde de la expunerea la lumina.

Premiul Cabin Crystal este singurul premiu international pentru excelenta in inovatie, in ce priveste interioarele aeronavelor. Premiul este donat de Senatul Orasului Liber Hanseatic Hamburg si a fost lansat de catre Asociatia Crystal Award.

Rezerva acum!