Orașele cu cea mai bună mâncare stradală (Partea IV – Rio, New York, Cartagena)

Rio de Janeiro

pastel-caseiro-de-feira-monta-encanta01

Cariocanii (nativii din Rio de Janeiro) sunt foarte serioși când vine vorba de mâncarea stradală. Pentru ei, este un stil de viață: localnicii își vor începe ziua cu un bol de acai, vor mânca esfiha (vită și lipie cu brânză) la prânz, și apoi un burger sau acarajé (turtă prăjită, cu umplutură de fasole) la prânz. Există și aici regulamente privind siguranța mâncării, dar este neclar daca acestea sunt impuse așa cum ar trebui, așa că îți recomandăm să nu te apropii de mâncărurile negătite, cu excepția bolurilor cu acai.

Mergi la boho, regiunea istorică din Santa Teresa, unde vei găsi acarajé autenice, iar pentru orice altceva, mergi la plajă! Ipanema și Copacabana au chioșcuri unde se vînd de toate – de la burgeri la clătite de tapioca umplute cu Nutella.

Ce să îți cumperi: un bol de acai, esfihas, acarajé, clătite de tapioca umplute cu Nutella și banane, pão de queijo (produse de patiserie cu brânză); pastéis (produse de patiserie umplute cu legume, creveți sau vită).

New York

traveleat-5-street-food-new-york-L-V8xTJ8

De la omniprezenții hot-dogi la pupusas Salvadorane, nu există nici un fel de mâncare pe care să nu îl poți găsi pe străzile New Yorkului! Departamentul de Sănătate monitorizează îndeaproape și regularizează activitățile vânzătorilor ambulanți ai orașului – iar cei ce le încalcă plătesc amenzi usturătoare – așa că poți mânca fără nici o grijă!

Vara, festivalul Smorgasburg din Brooklyn este locul preferat, cu aproximativ 100 de vânzători împărțind bucate internaționale. În oricare altă perioadă a anului, îndreaptă-te către Prince Street în Soho, unde vei găsi dube ambulante cu mâncare, parcate acolo la orice oră.

Ce să îți iei? Un sandwich cu brânză la grătar de la Milk Truck, șaorma de miel de la King of Falafel, burrito de porc cu chipotle de la Calexico, și desigur, hot dog!

Cartagena

street-food

Mulțumită influențelor spaniole și africane, Cartagena dispune de câteva dintre cele mai interesante și unice mâncăruri stradale. Zonele unde acestea pot fi găsite nu sunt atât de bine-stabilite aici așa cum sunt în alte orașe, se pare că nu există reguli clare de sănătate pentru vânzătorii ambulanți, iar consistența este o problemă majoră – dar cu siguranță vei găsi câteva preparate senzaționale dacă știi unde să cauți.

Plaza de La Trinidad abundă cu vânzători ambulanți și este un loc excelent de unde să începi – dar poți nimeri unde trebuie sau nu, așa că ar fi mai bine să îți iei un tur ghidat pentru așa ceva, iar ghidul îți va face câteva recomandări și te va duce la cele mai bune cărucioare cu mâncare.

Ia-ți arepas, mazorca desgranada (o amestecătură de carne, porumb și brânză, acoperite cu un strat de cartofi crocanți), bocadillo con queso (produs de patiserie cu brânză și guava), și bollos (legături de yuca fiartă).

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Valentine’s Day pentru gurmanzi. Destinația: Londra

Peste o zi și sărbătorim Valentine’s Day! Unii vor petrece acasă, în confortul pijamalelor. Alții, într-o cabană de munte. Mulți își vor înveseli ziua cu trandafiri și bomboane de ciocolată. Dar și mai mulți vor ieși la o cină romantică în doi. Este ziua în care vrem să ne răsfățăm și să ne bucurăm unul […]

Piața de Crăciun Champs Élysées

9 delicatese de încercat la Piața de Crăciun Champs Élysées

Am intrat în febra Sărbătorilor de iarnă. Mai este puțin până la Crăciun, iar alegerea unei destinații (dacă nu ați făcut-o deja) este tot mai dificilă. Sute de piețe de Crăciun și-au deschis porțile în aproape toate colțurile lumii, însă destinațiile europene favorite ale anului rămân în continuare Viena, Praga, Budapesta și Paris. Iar astăzi […]

Ce trebuie să ştii despre bucătăria turcească

O parte din senzațiile pe care le avem atunci când călătorim, sunt datorate noilor destinații necunoscute, ce urmează a fi descoperite. Insă, câteodată ne este greu să ne îndepărtăm de obiceiurile de acasă și să încercăm ceva nou, cum ar fi de exemplu preparatele locale. Specialitățile turcești sunt foarte variate, cu influențe asiatice, dar și […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × five =