Orașele cu cea mai bună mâncare stradală (Partea III – Ciudad de Mexico, Palermo)

Ciudad de Mexico

Mâncarea stradală în Ciudad de Mexico datează dinaintea vremurilor hispanice – se spune că spaniarzii ar fi fost uimiți de faptul că au găsit mâncăruri gata-făcute de vânzare pe străzi la sosirea lor în 1516. De atunci, nu s-au schimbat multe lucuri din acest punct de vedere: străzile încă furnică de cărucioare și improvizații de taquerias unde se vând preparate rapide, ieftine și delicioase. Regulile de sănătate există aici, dar sunt rareori impuse, așa că îți recomandăm să te rezumi la cărucioarele bine întreținute.

Mexican_fast_street_food

Centro Histórico Zócalo abundă cu mâncăruri stradale, dar cele mai bune locașuri cu mâncare ale orașului se află la ieșirea din piața principală. La cinci minute de mers pe jos spre sud de la Zócalo vei găsi cele mai bune tortas din oraș șa Tortas Been în República del Salvador, iar în partea de nord, tot la cinci minute vei întâlni cele mai bune pozole pe Calle San Ildefonso.

Ce să comanzi: tortas de pierna (sandwich din carne friptă de picior de porc), pozole (o tocăniță din carne și un fel de mămăligă dulce), rajas (ceapă și ardei poblano carbonizați), tacos al pastor (tortilla de porumb, umplută cu porc la rotisor).

Palermo

Sigur, pizza și pastele sunt excelente, dar cele mai gustoase preparate ale țării sunt servite la colț de stradă. În capitala siciliană Palermo vei găsi de toate, de la bucățele de năut până la sandwichuri cu ficat – vândute la boxele de mâncare și chioșcurile micuțe din tot orașul. Siguranța mâncării nu este o problemă foarte mare aici din moment ce cam toate preparatele sunt bine-prăjite – un lucru excelent pentru gust, dar nu atat de bun pentru talie.

palermo-street-food

Boxele cu alimente sunt peste tot în Palermo, dar pentru clasicul pane cà meusa (sandwich cu splină) nu există loc mai bun ca Pani cà Meusa di Porta Carbone pe Via Cala. Iar pentru cei mai buni pești, proaspăt prinși și prăjiți chiar în fața ta, mergi la Borgo Vecchio.

De comandat: arancini (chiftele de orez), pane con panelle (sandwich cu carne și năut), pane cà meusa (sandwich cu splină – cere și o bucățică de lămâie să o storci peste sandwich).

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Ce și unde să mâncăm în Thassos

Grecia este faimoasă în toată lumea pentru mâncărurile sale tradiționale și delicioasa brânză feta, iar Thassosul îți oferă o varietate de locuri unde poți gusta aceste delicii. Aici ai câteva taverne și localuri  pe care recomandăm să le încerci în vacanță! Să începem cu seara grecească – vrei ceva tradițional? Serile grecești se organizează în […]

Cele mai bune locuri pentru iubitorii de brânzeturi

  Muzeul Brânzeturilor, Amsterdam Mergând pe stradă de la casa Anne Frank, vei întâlni Muzeul Brânzeturilor Amsterdam. Acesta pare mai degrabă a fi un magazin cu rafturi pline de sus până jos cu o varietate largă de brânzeturi olandeze, printre care și faimoasele varietăți gouda și edam. Dacă mergi la o plimbare de-a lungul canalului […]

Valentine’s Day pentru gurmanzi. Destinația: Londra

Peste o zi și sărbătorim Valentine’s Day! Unii vor petrece acasă, în confortul pijamalelor. Alții, într-o cabană de munte. Mulți își vor înveseli ziua cu trandafiri și bomboane de ciocolată. Dar și mai mulți vor ieși la o cină romantică în doi. Este ziua în care vrem să ne răsfățăm și să ne bucurăm unul […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − two =