Orașele cu cea mai bună mâncare stradală (Partea III – Ciudad de Mexico, Palermo)

Ciudad de Mexico

Mâncarea stradală în Ciudad de Mexico datează dinaintea vremurilor hispanice – se spune că spaniarzii ar fi fost uimiți de faptul că au găsit mâncăruri gata-făcute de vânzare pe străzi la sosirea lor în 1516. De atunci, nu s-au schimbat multe lucuri din acest punct de vedere: străzile încă furnică de cărucioare și improvizații de taquerias unde se vând preparate rapide, ieftine și delicioase. Regulile de sănătate există aici, dar sunt rareori impuse, așa că îți recomandăm să te rezumi la cărucioarele bine întreținute.

Mexican_fast_street_food

Centro Histórico Zócalo abundă cu mâncăruri stradale, dar cele mai bune locașuri cu mâncare ale orașului se află la ieșirea din piața principală. La cinci minute de mers pe jos spre sud de la Zócalo vei găsi cele mai bune tortas din oraș șa Tortas Been în República del Salvador, iar în partea de nord, tot la cinci minute vei întâlni cele mai bune pozole pe Calle San Ildefonso.

Ce să comanzi: tortas de pierna (sandwich din carne friptă de picior de porc), pozole (o tocăniță din carne și un fel de mămăligă dulce), rajas (ceapă și ardei poblano carbonizați), tacos al pastor (tortilla de porumb, umplută cu porc la rotisor).

Palermo

Sigur, pizza și pastele sunt excelente, dar cele mai gustoase preparate ale țării sunt servite la colț de stradă. În capitala siciliană Palermo vei găsi de toate, de la bucățele de năut până la sandwichuri cu ficat – vândute la boxele de mâncare și chioșcurile micuțe din tot orașul. Siguranța mâncării nu este o problemă foarte mare aici din moment ce cam toate preparatele sunt bine-prăjite – un lucru excelent pentru gust, dar nu atat de bun pentru talie.

palermo-street-food

Boxele cu alimente sunt peste tot în Palermo, dar pentru clasicul pane cà meusa (sandwich cu splină) nu există loc mai bun ca Pani cà Meusa di Porta Carbone pe Via Cala. Iar pentru cei mai buni pești, proaspăt prinși și prăjiți chiar în fața ta, mergi la Borgo Vecchio.

De comandat: arancini (chiftele de orez), pane con panelle (sandwich cu carne și năut), pane cà meusa (sandwich cu splină – cere și o bucățică de lămâie să o storci peste sandwich).

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Orașele cu cea mai bună mâncare stradală (Partea IV – Rio, New York, Cartagena)

Rio de Janeiro Cariocanii (nativii din Rio de Janeiro) sunt foarte serioși când vine vorba de mâncarea stradală. Pentru ei, este un stil de viață: localnicii își vor începe ziua cu un bol de acai, vor mânca esfiha (vită și lipie cu brânză) la prânz, și apoi un burger sau acarajé (turtă prăjită, cu umplutură […]

Piața de Crăciun Champs Élysées

9 delicatese de încercat la Piața de Crăciun Champs Élysées

Am intrat în febra Sărbătorilor de iarnă. Mai este puțin până la Crăciun, iar alegerea unei destinații (dacă nu ați făcut-o deja) este tot mai dificilă. Sute de piețe de Crăciun și-au deschis porțile în aproape toate colțurile lumii, însă destinațiile europene favorite ale anului rămân în continuare Viena, Praga, Budapesta și Paris. Iar astăzi […]

Kefalonia, bijuteria artei culinare grecești

Kefalonia este una dintre cele mai mari insule grecești. De fapt, este cea mai mare insulă din Marea Ionică, cu cele mai multe zile însorite pe an din Grecia. Kefalonia este binecunoscută pentru frumusețea sa naturală și pentru structura geologică diversificată, îmbinată frumos cu șarmul unic al locuitorilor săi. Înconjurat de o mulțime de mici […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 2 =