Care crezi că este „cel mai indispensabil” tovarăș de călătorie

Expedia.com, unul dintre cele mai mari siteuri de călătorii, și Egencia, compania parteneră a acestuia, au făcut publice rezultatele Indexului Mobil Expedia/Egencia, un studiu online în privința preferințelor călătorilor din America de Nord, Europa, America de Sud și Asia. Studiul a fost realizat cu ajutorul a 9.642 de călători din 19 țări.

Una dintre constatări a fost legată de importanța smartphoneurilor ca însoțitoare de călătorie. Acestea sunt acum considerate unul dintre cele mai indispensabile obiecte, alături de periuța de dinți, deodorant și carnetul de șofer.

mobile-device-story

Relevanța dispozitivelor mobile este strâns legată de modalitatea în care acestea îmbunătățesc calitatea călătoriei. Persoanele aflate în călătorii de afaceri le folosesc pentru a ține legătura cu biroul principal al companiei, însă aceste dispozitive sunt foarte des utilizate și de persoanele ce călătoresc din plăcere, unde sunt folosite pentru informare, fotografiere, și pentru a ține legătura cu cei dragi prin intermediul rețelelor de socializare. Cele trei țări care pun cel mai mare accent pe utilizarea dispozitivelor mobile sunt China (unde 94% dintre respndenți au coniderat smartphoneul un important tovarăș de călătorie), Taiwan (deasemenea cu 94%) și Thailanda (91%).

„Am descoperit faptul că aceste dispozitive sunt folosite în fiecare stadiu al călătoriei, de la rezervarea biletelor și alegerea destinației până la fotografierea peisajelor și împărtășirea experiențelor”, a spus Aman Bhutani, președintele Expedia Group. „Și doar pentru că un călător își poate folosi dispozitivul pentru a citi emailurile de servici și pentru a rămâne în legătură cu biroul, el va avea și impresia că dispozitivul îi va îmbunătăți calitatea vacanței. Consumatorii ne spun ceea ce le place și ce nu în legătură cu aceste obiecte, iar noi ascultăm și încercăm să ne adaptăm cerințelor acestora.”

„Dispozitivele mobile ar putea fi într-adevăr necesare celor ce călătoresc în interes de afaceri, însă, și aceste călătorii și modaliatea de conectare se schimbă. Diversele dispozitive oferă o omogenitate cu ajutorul aplicațiilor, care permite utilizatorilor să devină mai productivi și eficienți, trăsături folosite de călători atunci când își organizează prioritățile și se deconectează atunci când este nevoie.” Spune Rob Greyber, președintele Egencia.

Dependența călătorilor de telefoanele mobile face mulți dintre aceștia să se simtă de parcă nu ar putea niciodată să se „deconecteze”

Mobile-Optimization

Călătorii recunosc faptul că sunt dependenți de smartphoneuri și tablete, chiar și atunci când pleacă în vacanță. 84% dintre călătorii din lumea întreagă vor să aibă posibilitatea de a avea acces la informații oriunde s-ar afla, și mai mult de jumătate din respondenți au declarat că s-ar simți „pierduți” fără un dispozitiv mobil în vacanță. De fapt, 60% dintre călători spun că sunt de accord cu faptul că nu reușesc să se „deconecteze” nici măcar în călătoriile unde merg de plăcere, pentru relaxare. 35% susțin chiar că își folosesc mobilele mai mult în vacanță decât acasă.

Indexul Mobil Expedia/Egencia a scos la iveală opiniile călătorilor „armonizați” cu aceste dispozitive, opinii legate de eticheta pe care o prezintă acestea, și faptul că li se par anumite gafe comise cu ajutorul mobilelor destul de ofensive. Politețea și conștientizarea zgomotului produs continuă să fie printre cele mai importante, alături de intimitate. „Folosirea dispozitivului pentru muzică, jocuri sau videoclipuri fără căști” este considerată una dintre cele mai deranjante comportamente, au spus 58% dintre călători – o creștere de 10% față de anul 2014. „Apelarea sau preluarea apelurilor pe difuzor” înfurie 57% dintre respondenți (față de 53% în 2014), iar „fotografierea și filmarea străinilor” deranjează 48% dintre aceștia (de la 42% în 2014).

Lista încălcărilor bunului simț în ceea ce privește utilizarea telefoanelor mobile, include:

 • Folosirea dispozitivului pentru muzică, jocuri sau videoclipuri fără căști: 58%
 • Apelarea sau preluarea apelurilor pe difuzor: 57%
 • Fotografierea și filmarea străinilor: 48%
 • Preluarea/lăsarea mesajelor vocale în timpul cinei la un restaurant/cafenea: 39%
 • Setarea notificărilor la „tare”: 39%
 • Trimiterea de mesaje sau emailuri în timpul unui spectacol în sală: 35%
 • Inițierea sau răspunsul la apelurile video: 25%
 • Fotografierea în timpul mesei: 22%
 • Amuzarea copiilor cu jocuri, aplicații sau videoclipuri: 18%
 • Atașarea unui sistem pentru fitness vizibil pe sub haine: 16%
 • Postarea a peste 3 updateuri pe zi pe rețelele de socializare: 14%
 • Folosirea aplicațiilor pentru dating bazate pe locație: 13%
 • Fotografierea cu ajutorul unei tablete: 13%

businessman-phone

Călătorii refuză să plece fără un dispozitiv mobil

60% dintre călători au spus că nu ar pleca în vacanță fără a avea cu ei unul dintre aceste dispozitive. 63% dorm cu acestea la capul patului în vacanță. 28% aduc cu ei și o baterie de rezervă sau un dispozitiv pentru reîncărcarea mobilă. Dependența puternică de aceste dispozitive mobile nu este la fel de vizibilă în toate țările, însă, călătorii germani, norvegieni și suedezi tind să fie mai puțin dependenți de aceste dispozitive față de cei din alte țări.

 

Chiar și în timpul călătoriilor de plăcere, afacerile nu sunt lăsate acasă

Mai mult de jumătate din călătorii angajați sună la servici măcar o dată pe zi cât timp sunt în vacanță. Majoritatea (60%) dintre cei care sună la firmă în timpul vacanței susțin că partenerii de călătorie sau soții/soțiile nu sunt deranjați de acest lucru; însă, în cazul indienilor, care vor suna cel mai probabil la firmă, o cincime dintre aceștia recunosc că partenerul de călătorie sau soțul/soția va fi deranjat. Aproape un sfert (23%) dintre călători achiziționează wireless pentru zborul cu avionul în cazul unei călătorii de plăcere ca să poată verifica ce se întâmplă la servici.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Amsterdam

10 lucruri amuzante despre Amsterdam! Știai că…

Amsterdam. Orașul Lalelelor, orașul îndrăgostiților…orașul în care o vacanță este întotdeauna binevenită. Și cum începutul anului vine cu lipici la vacanțe pentru îndrăgostiți, Amsterdam este o opțiune bună de luată în seama. Mai ales pentru city break. Însă, înainte de a porni la drum, intră în atmosfera de vacanță, decoperind 10 lucruri amuzante și totodată […]

10 motive să-ți iei o vacanță în Praga

Vacanța în Praga… imaginează-ți palate imense, castele de basm, turnuri și poduri ce traversează râuri liniștite, înconjurate de verdeață. Asta este imaginea de ansamblu a celebrul oraș cech: Praga. Un oraș vibrant care are atât de multe de oferit încât nicio vacanță nu-ți va fi de ajuns. De ce iubim așa mult Praga? Iată 10 […]

europa

Idei de vacanţă: 3 destinaţii romantice pentru escapade în Europa

Lunii iubirii, cu cele două sărbători, Valentine’s Day şi Dragobetele, vine şi cu inspiraţie pentru noi călătorii romantice în Europa, potrivite în orice perioadă. Primul gând zboară deja spre capitala incontestabilă a îndrăgostiţilor, Parisul, însă Europa vine şi cu alte oportunităţi. Imaginează-te numai într-o gondolă pe canalele Veneţiei, admirând frumoasele clădiri colorate, sau într-un bar […]

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × three =