Orașele cu cea mai bună mâncare stradală (Partea II – Bangkok, Marrakesh, Mumbai)

Bangkok

Mâncarea stradală este atât de integrată în stilul de viață al Bangkokului, încât te poți sătura foarte bine pe străzile acestuia fără să te apropii măcar de un restaurant – vânzătorii ambulanți oferă și micul dejun și desertul! Deși sunt aproximativ 12 000 de vânzători în capitala tailandeză, ai grijă: nu toți aceștia sunt licențiați. Cumpără doar de la boxele cu imaginea unei fețe zâmbitoare, ce reprezintă o aprobare de la oficialii din domeniul sănătății.

IMG_1029

Mergi la Yaowarat, Chinatownul Bangokului și piața de noapte Soi 38 pe strada Sukhumvit unde ți se oferă zeci de posibilități – de la pad see ew (tăiței de orez prăjiți cu broccoli chinezesc), până la orez cu mango. Și pentru cei mai buni tăiței serviți în supă de porc, cu legume, carne și ardei iuți, mergi pe aleea special destinată acestora lângă Monumentul Victoriei.

De comandat îți recomandăm som tum gai yang (salată de papaya verde, cu pui); moo ping (frigărui de porc la grătar cu orez), tăiței cu supă, și moo dad diew (carne de porc pasteurizată și prăjită bine).

Marrakesh

Cu toate mirodeniile, culorile, texturile și influențele sale, mâncarea stradală din Marrakesh este una dintre cele mai interesante și savuroase din lume! Deși siguranța nu este una dintre grijile principale la Djemaa el-Fna – piața centrală a Marrakeshului – se fac inspecții frecvente, și mâncarea rămasă de peste zi este aruncată în fiecare noapte – este totuși idicat să fii atent, mai ales la boxele de după Medina (partea veche a orașului). Limitează-te la tajine, sandwichuri și mâncare gătită pe cât posibil.

eating-in-djema-el-fna-square-marrakesh

În fiecare noapte, Djemaa el-Fna se transformă în cea mai mare sală de mese în aer liber, plină de carne sfârâind pe grătare, tajine apetisante și cușcuș pufos și înmiresmat.

Încercați tanjine, ghoulal (supă de melci), b’stilla (plăcintă marocană de porumbel), ma’quooda (cartofi umpluți, bine prăjiți) și chebakia (prăjituri cu susan).

Mumbai

Străzile Mumbaiului, cu un număr extraordinar de 250 000 de vânzători ambulanți, sunt gata pentru o explorare culinară, chiar dacă ești genul de aventurier culinar sau preferi să mănânci doar ce cunoști. Foarte multe din preparatele de pe străzile Mumbaiului sunt sațioase, copioase, și surprinzător, prielnice vegetarienilor. Fii atent însă – siguranța mâncării este o problemă în Mumbai, doar 17 000 de vânzători fiind licențiați, așa că îți recomandăm să eviți preparatele pe bază de lapte, și să consumi doar mâncare gătită!

tumblr_lmhe5xeqnr1qgbsmeo1_500

Unde să mergi? Vei găsi un wallah împărțind mâncăruri savuroase la fiecare colț de stradă, însă pentru ce mai bun vada pav (cea mai bună mâncare stradală din Mumbai – un pateu de cartofi bine-prăjit, în pâine) va trebui să îl vizitezi pe Shivaji, pe strada Rajwadkar, Colaba, care face vada pav proaspătă în fiecare zi. Deasemenea, vei găsi cel mai bun pav bhaji (un curry iute, de legume, servit cu o bucată de pâine înmuiată în unt) la boxele din dreptul plakei Juhu, și incredibilul bhelpuris (un orez crocant și salată de legume) la orice chaat-wallah pe plaja Chowpatty.

Să comanzi neapărat vada pav, pav bhaji (cere mai multă pâine ca să aduni tot curryul), bhelpuri, pani puri (un produs de patiserie crocant, umplut cu un condiment local picant, legume și mirodenii), și suc de trestie de zahăr.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

japonia

10 lucruri pe care nu le ştiai despre Japonia, Ţara Soarelui Răsare

Una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă din lume, Japonia este un amestec uimitor de tradiţional şi modern. Vei descoperi aici cum temple şi clădiri vechi se împletesc firesc cu diferite construcţii cu arhitecturi moderne, futuriste. Cunoscută pentru frumuseţile sale naturale, cultura unică şi bucătăria axată pe preparate din peşte crud (sushi), Japonia ascunde […]

Cea mai bună perioadă pentru o vacanță în Israel

Vacanță în Israel pe timp de toamnă? Fără îndoială este alegerea perfectă. Perioada cea mai rece în Israel ține din noiembrie până în martie. Perioadă cu zăpadă în nordul golfurilor de pe Golan, dar cu ninsori ocazionale în Ierusalim. Tel Aviv și sudul îndepărtat al țării au, de obicei, temperaturi mai ridicate. Iar asta înseamnă […]

Frumusețile României, în topuri internaționale de travel

Ne-ai crede dacă ți-am spune că unele peisaje din România bat de departe Grecia, Italia și chiar Turcia, cu a sa Pamukkale? Probabil te uiți mirat. Mulți o fac, iar vina o poartă lipsa promovării. România are zeci de locuri naturale uimitoare, deloc promovate. România este o destinație turistică cu mare potențial, ignorată de oamenii […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × one =