Orașele cu cea mai bună mâncare stradală (Partea I – Singapore, Sydney, Istanbul)

Nu ai experimentat cu adevărat New Yorkul până când nu ai înfulecat un hot dog îmbibat în muștar, ketchup și mirodenii, luat de la o tarabă de la colțul străzii. O călătorie în Bangkok nu este completă până când nu vei sorbi zgomotos un castron de supă cu tăiței picantă, de la un vânzător ambulant pe Boat Noodle Alley. Tarabele de mâncare la colț de stradă nu reprezintă doar o modalitate rapidă, ieftină și delicioasă de a-ți satisface foamea – sunt o cale de a experimenta cu adevărat și de a te afunda în cultura unui popor.

Deși fiecare oraș al lumii are modalitatea sa unică de a prezenta tarabele stradale, câteva orașe sunt cu totul speciale. Aici ne referim la tipul de mâncare ce nu o poți uita – mai delicioasă cu fiecare îmbucătură, oferindu-ți un sentiment aparte.

Primele orașe care sar în minte atunci când vorbești de tarabe cu mâncare stradală, sunt New York și Singapore, orașe în care aceste tarabe își au un loc bine meritat, cu zone special amenajate pentru vânzătorii ambulanți și dubele cu mâncare. Dar mai sunt și alte orașe unde se dezvoltă această cultură, ce sunt pe cale să devină următoarele „capitale” ale mâncării stradale: Rio – cu minunatele clătite tapioca, umplute cu Nutella, Sydney – cu burgerii la plajă, și Cartagena – cu bollos înmuiate în chicharron. Cine are nevoie de restaurante de 5 stele când există mâncare stradală atât de bună?

Am întocmit astfel o listă cu orașele unde poți găsi cea mai delicioasă mâncare la colț de stradă, cu sfaturi – unde să mănânci, ce să comanzi și ce să eviți!

Singapore

Chicken-and-Lamb-Satay-Skewers-with-Ketupat-Rice-Wrapped-in-Coconut-Leaf_ed

Singapore este unul dintre cele mai de nădejde orașe când vine vorba de mâncare datorită regulilor stricte și a zonelor centralizate pentru vânzătorii ambulanți – așa că experimentează fără frică! Bonus: fiecare boxă are obligatoriu afișată nota dată pentru curățenie (de la A la D – A fiind cel mai curat) deci vei știi pe care să le eviți!

Mergi la Maxwell Food Center, la o aruncătură de băț de Chinatown. Acesta este unul dintre cele mai căutate centre cu vânzători ambulanți, unde vei găsi cozi lungi la terci de orez cu pui Hainanez. În apropiere vei găsi Hong Lim Food Centre, excelent pentru picanta lakska, și feluri de mâncare bazate pe tăiței cu fructe de mare. Dacă vrei și ceva mai diferit, mergi în Lagoon Food Village, chiar lângă plajă și aici poți găsi tarabe peste tarabe cu satay!

De comandat, îți recomandăm să încerci orezul de pui Hainanez, bak chor mee (tăiței cu porc), sup tulang (supă de măduvă), și min chiang kueg (clătită cu alune).

Sydney

Agape

Indiferent dacă dorești Vietnamezul banh mi sau burgerii de vită Wagyu, Sydney le are pe toate. Lăsând la o parte varietatea mâncării, boxele și dubele ambulante de mâncare sunt printre cele mai curate din lume din cauza regulilor și inspecțiilor stricte ale orașului, așa că cel mai mare pericol aici este că vei mânca prea mult.

Spre deosebire de centrele specializate pentru mâncare stradală ce se găsesc în Singapore, dubele cu mâncare din Sydney se găsesc pe tot întinsul orașului și sunt într-o continuă mișcare, iar cea mai bună modalitate de a știi unde se află, este să îți descarci aplicația Sydney Food Trucks, aplicație care îți va spune cu exactitate unde se află fiecare dubă.

Dacă dorești ramen sau pho, atunci piețele de noapte din Hyde Park – organizate în octombrie – merită drumul. În orice altă perioadă a anului,  vei găsi cele mai bune preparate asiatice la Cabramatta sau Marrickville, în suburbiile vestice ale Sydneyului.

De comandat îți recomandăm burger Fatboy și cartofi cu ulei de trufe la Mister Gee Burger Truck, gnocchi cu ragù de miel la duba cu mâncare Urban Pasta, sau banh mi la Marickville Pork Roll.

Istanbul

2

Mâncarea stradală în Istanbul reprezintă un mod de viață – aproape oriunde te vei întoarce vei găsi un vânzător ambulant sau un büfe. Străzile orașului sunt o ca o mină de aur a varietăților culinare – vei găsi de toate – de la covrigi (simit) la pizza turcească (lahmacun). Și chiar dacă mâncarea stradală este în general destul de în regulă, încearcă să te limitezi la mâncăruri gătite și nu te aventura la carne crudă și fructe de mare.

Vânzătorii ambulanți se găsesc în aproape fiecare cartier al orașului, dar cei mai căutați îi vei găsi în boxele din Piața de Mirodenii în Eminönü și  Küçük Pazar.

Cât despre CE să mănânci – îți recomandăm lahmacun (pizza turcească, acoperită cu mirodenii, carne și ceapă), mısır (porumb copt pe băț), kokoreç (măruntaie de miel rotisate la foc de cărbuni) și  börek (produs de patiserie cu foi subțiri, umplute cu brânză sau legume).

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Piața de Crăciun Champs Élysées

9 delicatese de încercat la Piața de Crăciun Champs Élysées

Am intrat în febra Sărbătorilor de iarnă. Mai este puțin până la Crăciun, iar alegerea unei destinații (dacă nu ați făcut-o deja) este tot mai dificilă. Sute de piețe de Crăciun și-au deschis porțile în aproape toate colțurile lumii, însă destinațiile europene favorite ale anului rămân în continuare Viena, Praga, Budapesta și Paris. Iar astăzi […]

Ce trebuie să ştii despre bucătăria turcească

O parte din senzațiile pe care le avem atunci când călătorim, sunt datorate noilor destinații necunoscute, ce urmează a fi descoperite. Insă, câteodată ne este greu să ne îndepărtăm de obiceiurile de acasă și să încercăm ceva nou, cum ar fi de exemplu preparatele locale. Specialitățile turcești sunt foarte variate, cu influențe asiatice, dar și […]

Cele mai importante „travel trends” în 2015

Ți-amintești când stăteai la coadă pentru check-in ca să-ți iei biletul de îmbarcare? Când un apel în străinătate înseamna taxe exorbitante (trăiască Skype) sau când așteptai taxiul în stradă și-l opreai făcând semn cu mâna? Probabil acum îți par antichități și asta pentru că, anual, industria de turism evoluează. Companiile de travel oferă soluții inovatoare […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 16 =