Ce trebuie să ştii despre bucătăria turcească

4e1139abff047d1c78af1b26604045de

O parte din senzațiile pe care le avem atunci când călătorim, sunt datorate noilor destinații necunoscute, ce urmează a fi descoperite. Insă, câteodată ne este greu să ne îndepărtăm de obiceiurile de acasă și să încercăm ceva nou, cum ar fi de exemplu preparatele locale. Specialitățile turcești sunt foarte variate, cu influențe asiatice, dar și balcanice, și oferă o explozie de arome noi, ce te ispitesc să te răsfeți cu aceste bunătăți! De ce nu încerci câteva dintre următoarele preparate populare în timpul vacanței tale în Turcia?

Turkey-Food-Menemen-800x530

Micul dejun:
Mic dejun țărănesc – localnicii adoră să ia micul dejun în oraș; să se bucure de pâinea proaspătă, de ouă, castraveți, roșii, măsline, gemuri, miere, și multe altele ce îi pregătesc pentru noua zi!
Menemen – un mic dejun tradițional foarte cunoscut și foarte consistent, baza acestuia fiind alcătuită din ouă, în care se amestecă apoi ceapă, roșii, ardei, măsline și mirodenii, amestecul fiind gătit în unt încins sau în ulei de măsline;

Prânzul:
Kebab Döner –un kebab classic, turcesc, o idee perfectă pentru o gustare “la mână” pe străzile Tuciei, în timp ce admirați împrejurimile!
Tost – un alt timp de mâncare ușor de consumat pe stradă, în timpul unei plimbări pe străzile Istambulului, acesta este ca un sandwich toast uriaș, și poate conține o varietate de alimente, cum ar fi brânza, roșiile sau carnea. Deasemenea, este foarte bun la gust și ieftin!
Pide – Foarte ieftin și incredibil de sățios, pide este o opțiune excelentă pentru prânz. Este foarte gustos și cel mai bine este descris că fiind riposta turcească la pizza.
Gözleme –o combinație între clătită și lipie, însă una care necesită multă măiestrie. Gözleme este un preparat delicios cu umplutură savuroasă de carne cu cartofi sau brânză cu spanac!
sis-kebab
Cina:
Meze – reprezintă o selecție din mai multe feluri de mâncare servite ca garnitură la băuturile alcoolice sau ca aperitiv, înainte de felul principal! Cel mai des în cazul acestora veți întâlni brânză, iaurt, vinete, sarmale cu orez, chifteluțe sau o varietate de salate!
Carne și pește la grătar – adeseori, felurile principale sunt constituite din carne și pește proaspăt de la localnici, ceea ce garantează calitatea foarte bună și gustul excelent
Köfte și șiș kebab – Probabil ați încercat la prânz un kebab Döner, dar köfte (chiftele turcești) și șiș kebabul sunt și ele feluri principale substanțiale, mai ales atunci când sunt servite cu orez sau grâu bulgur și salată.
Baklava – un desert incredibil de popular în Turcia, baklavaua este un fel de aluat de foi, dulce, cu nuci, însiropat într-o bunătate de sirop dulce și lipicios!
Turkey-Food-Baklava-800x530
Noaptea:
Deși kebabul poate fi unul dintre preparatele pe care noi le mâncăm cu plăcere oricând – la prânz, seara, sau chiar la o plimbare de noapte prin oraș, în Turcia lucrurile nu stau chiar așa, turcii preferând supa la orele târzii ale nopții!

Ai vizitat deja Turcia? Ce preparate tradiționale ai încercat, și care au fost preferatele tale?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Ce să faci într-o stațiune de schi dacă tu nu schiezi

Este perioada anului când începe zumzetul telefericelor, când munții sunt ”prăfuiți” cu zăpadă, și iubitorii de schi se îndreaptă către pârtii. Însă, nu toți oamenii aventuroși și iubitori de zăpadă savurează această goană către baza muntelui, legați de două scânduri subțiri. Mulți adoră zăpada și aventura, însă nu și schiul, iar aceștia se pot bucura […]

Nisip fin și ape de cristal? Top 5 plaje în Insula Evia!

Plaje în Insula Evia? O insulă frumoasă a Greciei, destul de aproape de Atena, dar puțin cunoscută de turiști, Evia este un rai al relaxării sub soarele grecesc. Este o insulă cu peisaje mediteraneene, cu plaje fine și facilitîți demne de relaxare… o insulă perfectă pentru o vacanță în liniște, în stil grecesc. Dacă nu […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − twelve =