×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacanta in Grecia? A inceput luna gastronomiei traditionale!

Daca nu ti-ai programat inca vacanta in Grecia, este cazul sa o faci! Luna mai este luna mancarurilor grecesti! In jurul Atenei vor avea loc o serie de evenimente gastronomie, care vor aduna gurmanzi din toata lumea. Peste 500 de producatori de alimente din Grecia, bucatari cunoscuti, restaurante traditionale, proprietari de hoteluri si profesionisti in ale vinurilor si-au facut deja simtita prezenta in Grecia, mai exact in complexul cultural Technopolis din Gazi, Stadio Irinis kai Filias (Stadionul Pacii si Prieteniei) in Neo Faliro si Pireos Street. Ce va urma de acum incolo? Noi spunem sa-ti pregatesti de pe acum vacanta in Grecia!

Inapoi, la radacini
In ultimii ani, evenimentele gastronomice din Grecia au trecut usor de la tendintele internationale si au inceput sa se concentreze mai tare arome grecesti si produse autentic traditionale, facute de micii producatori din diferite orase continentale grecesti si insule ale Greciei. Este o forma a grecilor de a reveni la radacinile lor, sprijinind producatorii locali. Asadar, nu sta mult pe ganduri, vezi datele in care vor avea loc evenimentele si pregateste-ti vacanta in Grecia. S-ar putea sa fie cea mai frumoasa vacanta in Grecia din ultimii ani!

Startul lunii gastronomice in Grecia
Startul evenimentelor gastronomice din Grecia a fost dat vinei, 8 mai, in Muzeul Technopolis (Gazi), cu “Greece, Celebration, Flavors” unde peste 130 de producatori din Grecia s-au strans pentru a organiza o parada de produse grecesti, completata de o serie de evenimente culinare si culturale, concerte si activitati artistice. Tot in weekend, Stadionul Pacii si Prieteniei s-a transformat intr-o arena gastronomica si o piata culinara, spre bucuria multor turisti veniti in vacanta in Grecia. A fost prima editie a Festivalului Food Atena, care a gazduit nu mai putin de 200 de mici producatori din intreaga tara, veniti cu peste 500 de tipuri de produse locale traditionale, retete si secrete culinare.

Gastronomy Days 2015
Daca nu te-ai regasit printre cei care si-au petrecut in acest weekend o mini vacanta in Grecia, nu te intrista. Lista evenimentelor culinare continua cu Gastronomy Days (Zilele Gastronomice), care vor fi organizate in zilele de 22, 23 si 24 mai in cadrul Muzeului Benaki, de pe Strada Pireos. Aceasta este cea de-a treia editie a evenimentului si urmareste sa ofere turistului venit in vacanta in Grecia o experienta cat mai completa asupra tarii, prin prezentarea unei game largi de sectoare, de la gastronomie, afaceri si pana la cultura. In fiecare an, organizatorii acestui eveniment anunta o destinatie gastronomica speciala, oferind regiunii in cauza posibilitatea de promovare printr-o serie de evenimente speciale, etalate de-a lungul festivalului. Iar anul acesta a venit randul peninsulei Poloponez din sudul Greciei.

Festivalul International de Film Culinar din Atena
Dupa marele succes al primului Festival International de Film Culinar din Atena (AICFF), municipalitatea lanseaza anul acesta editia a doua, oferind un numar mare de animatii, documentare si filme artistice, ce ilustreaza explorarea aromelor, gastronomiei si a obiceiurilor autentic grecesti. In cadrul evenimentului se vor prezenta filme de scurt metraj pe tema alimentelor grecesti si a modului de a gati, in mod traditional. Asadar, daca iubesti taramul grecesc si, in special, gastronomia mediteraneana, gandeste-te de pe acum la o vacanta in Grecia. Nu de alta, dar mai sunt 10 zile pana la inceperea festivalului Gastronomy Days 2015, iar acum ai si multe oferte speciale pentru o vacanta in Grecia.
Gina Rotaru

Rezerva acum!