×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Top cele mai frumoase 8 plaje din Thassos

Mai sunt cateva zile pana cand intram oficial in prima luna de vara, iar multi dintre noi si-au ales deja sa-si petreaca vacanta in Thassos. Fiind o destinatie de top pentru multi turisti romani si nu numai, Thassos este o alegere buna daca vrei un sejur grecesc, intr-o insula unde linia de coasta impresioneaza prin peisaje si ofera numeroase plaje exceptionale. Aglomerate, retrase, cu ape calme sau agitate... toate plajele insulei au cate ceva de oferit, in functie de preferinte.

Inainte de a ajunge in vacanta in Thassos, trebuie sa stii ca insula are mai bine de 30 de plaje, unele acoperite cu pietris, dar cele mai multe acoperite cu nisip fin, iar singura plaja pentru nudisti este Paradise Beach. O gasesti in partea estica a insulei, intr-o zona izolata, printre dealuri si paduri verzi. Iata un top 10 cele mai frumoase plaje ale insulei.

Skala Sotiros este una dintre plajele usor accesibile, cu ape limpezi si cristaline. Ea se afla in partea vestica a insulei, la aproximativ 20 kilometri de orasul Limenas, si este perfecta daca vrei o vacanta in Thassos in care sa te bucuri in liniste de briza marii, de peisaje mediteraneene si de spiritul autentic grecesc.

Limenaria Beach poate fi gasita in sudul insulei, la 40 de kilometri de Limenas - Thassos Town - sio este o incantare pentru ochi si talpi, fiind acoperita cu nisip alb si pe alocuri cu pietricele mici. Este una dintre cele mai aglomerate plaje din timpul verii, datorita locatiei sale, strabatute de orice turist care-si petrece vacanta in Thassos.

Rossogremos Beach este o plaja relativ necunoscuta si linistita, perfecta daca-ti doresti intimitate, nisip fin si ape calme. Se afla in partea sudica a insulei, la aproximativ doi kilometri de satul Potos, si este inconjurata de pini. Peisajul este de-a dreptul rapitor.

Golden Beach. Cine nu a auzit macar o data de aceasta plaja? Se afla la 12 kilometri sud-est de Limenas, in localitatea Golden Beach, si este detinatoare de prestigiosul „Blue Flag”. Asa cum ii spune si numele, este o intindere de nisip fin, auriu, de care s-au indragostit mai toti turistii care si-au petrecut macar o data vacanta in Thassos.

Plaja Saliara sau MARBLE BEACH. Mai pe intelesul tuturor: „Plaja de Marmura" - una dintre cele mai iubite si apreciate plaje ale insulei Thassos. Marble Beach este acoperita pietricele rotunde, care duc pana in marea cristalina, de un albastru ireal. Este una dintre cele mai pozate plaje de turistii veniti in vacanta in Thassos, si nu numai, devenita in ultimii ani o reala atractie turistica.

Makriamos se afla la trei kilometri sud de Limenas, in Makriamos, si este acoperita in totalitate cu nisip fin. Este, de fapt, o coasta de nisip fara sfarsit, intre mare si o padure deasa, amenajata cu tot ce trebuie pentru a fi pe placul oricarui turist aflat in vacanta in Thassos, inclusiv cu facilitati pentru sporturi nautice si camere de inchiriat.

Aliki Beach - vestigii antice, nisip fin stralucitor si o mare turcoaz, foarte limpede. Este o plaja preferata de familii datorita facilitatilor si a sigurantei oferite, ea fiind amenajata cu taverne si baruri, amplasate chiar pe nisip.

Pefkari. Aici sunt, de fapt, doua plaje de nisip. Ele se afla in partea sudica a insulei, intre Limenaria si Potos, la 35 de kilometri de Thassos Town. Plajele sunt marginite de pini, de baruri si de taverne, iar peisajele sunt un vis. Chiar daca este departe de locul in care te cazezi, trebuie sa vizitezi Pefkari in vacanta in Thassos, macar pentru frumusetea ei.

Rezerva acum!