×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Top 5 cele mai populare destinatii de vacanta in Grecia

Cum vara se apropie, gandul ne zboara tot mai des la o vacanta in Grecia, pe una dintre insulele tarii, unde sa imbinam relaxarea pe plaja cu adrenalina sporturilor de munte. Vrem o vacanta in Grecia ieftina, cu multe posibilitati de distractie si cu hoteluri decente, care sa ne asigure tot confortul necesar. Si cum o agentie de turism cu experienta stie toate acestea, au aparut deja oferte care mai de care mai tentante, in cele mai populare destinatii grecesti. Astfel, ti-au pregatit un top 5 cu cele mai populare destinatii de vacanta in Grecia ale verii 2015. Cat despre oferte, le gasesti pe toate pe Europa Travel.ro. Sunt cu duiumul :).

5. Creta: ultimul trend de vacanta in Grecia, cu familia
Daca vrei o vacanta in Grecia cu familia, nu mai sta pe ganduri. Insula Creta este trendul verii 2014, fiind cea mai laudata destinatie greceasca privind posibilitatile de relaxare ale parintilor si varietatea activitatilor prietenoase pentru copii. Datorita acestor facilitati, Creta este promovata la nivel international ca o destinatie de vacanta in Grecia pentru familii, chiar si in marile publicatii precum Daily Telegraph. Insula are peste 70 de plaje cu steag albastru si statiuni de familie bine organizate, ce ofera o varietate de distractii si excursii pentru cei mici. Cat despre gastronomie, este de asemenea renumita pentru prospetime, aroma si beneficiile aduse sanatatii. Cele mai multe ingrediente folosite in localuri provin direct din curtea grecilor sau din ferme ecologice. Nu degeaba bucataria cretana a fost numita una dintre cele mai sanatoase din lume...

Sfat: Vizitati Palm Forest (Padurea de Palmieri), din Prefeli. Este un spectacol exotic, afectat in 2011 de un incediu teribil, dar care a fost regenerat rapid. Si, odata ajunsi acolo, cumparati-va cate o banana de la taraba aflata la intrare. Sunt mai mici decat cele cu care ne-am obisnuit, dar si mult mai gustoase.

4. Lefkada: unde albastrul intalneste verdele
Cand te gandesti la culorile insulelor grecesti, in minte iti vin albastru si alb. Insa in Lefkada Marii Ionice, vei gasi ape limpezi turcoaz, inconjurate de munti fertili inverziti. Si, culmea, nu trebuie sa urci intr-o barca sau intr-un feribot sa ajungi acolo. Lefkada este legata de continent printr-un pod si se afla la doar 16 kilometri de aeroportul din Preveza. Cat despre popularitatea ei ca destinatie de vacanta in Grecia a verii 2015, publicatia americana Conde Nast Traveller lauda insula ca fiind “un hotspot de vara, spre care se inghesuie grecii de pe continent, dar care ramane in continuare, in mare masura, nedescoperit de turisti”.

Sfat: Mergi cu micile barci de croaziera, destul de accesibile, care pleaca din portul Nyrdi. Te vor duce nu doar la Porto Katsiki, cu una dintre cele mai faimoase plaje din Europa (accesibila altfel coborand 347 de etape), ci si la insulele din apropiere: Kefalonia, Ithaka si Scorpion.

3. Insulele Ciclade: Santorini, Mykonos, Ios, Milos, Amorgos si multe altele!
N-ai cum sa dai gres aici! Insulele Ciclade cuprind peste 30 de insule frumoase, care satisfac toate gusturile. Laudata adesea de US News, Santorini a ajuns in varful listei la americani, in top 16 cele mai frumoase insuledin lume. Pe de alta parte, Mykonos este laudata de Huffington Post drept o destinatie de vacanta in Grecia “one-way” - fiind insula in care ti-ai putea petrece intreaga viata. Petreceri nebune, mancare sanatoase, peisaje dramatice si o varietate impresionanat. Cum ai putea sa te plictisesti vreodata? Iar daca ar fi sa ne luam dupa Greek Reporter,, nu te opri doar la acestea doua - sunt mult mai multe de descoperit.

Sfat: Daca alegi Santorini, viziteaza ruinele antice Akrotiri, excavate in anii 1960. Se presupune ca orasul minoic a fost inspiratia din spatele mitului Atlantidei.

2. Athena: orasul culturii, care nu doarme niciodata
Combinatia de cultura antica si moderna tranforma Atena intr-o destinatie de vacanta in Grecia must see. Renumele sau a ajuns pe plai international, cei de la The Independent fiind cel mai inversunati in promovarea turistica a orasului. Conform acestora, o vizita in capitala greaca este o sansa de a retrai trecutul clasic si de a te bucura de atractiile contemporane ale orasului, cum ar fi deschiderea Muzeului National de Arta Moderna. Daca il alegi pentru o vacanta in Grecia, vei descoperi ca orasul este destul de aglomerat, mai alesin sezon turistic, dar vei si intelege de ce. Mergi la o plimbare de seara in jurul Thiseio si admira privelistile spre Acropole. Iar daca ti se face foame, chiar si in miez de noapte, intrati in orice restaurant din apropiere. Vei fi servit cu mancaruri preparate pe loc, care iti vor da energie cat pentru o noua plimbare.

Sfat: Daca vrei o evadare rapida din oras, viziteaza Templul lui Poseidon din Sounio sau insula pitoreasca Agkistri.

1. Evia & Sporade: vacanta in Grecia ca un localnic si inspiratia Mamma Mia
The Guardian promoveaza cu ardoare vacanta in Grecia in Evia si Insulele Sporade. Evia este in mod traditional locul unde grecii merg in vacanta in Grecia si are o atmosfera foarte relaxata, cu plaje frumoase si sate traditionale, ce duc pana in munti. Nordul este mult mai fertil decat sudul, zona de jos fiind destinata mai mult a pescuitului si a scufundarilor.

Arhipelagul Sporade consta in insulele Skopelos, Skiathos, Alonnisos si Skyros - patru insule incantatoare, foarte aproape una de cealalta, dar extreme de diferite. Tocmai de aceea iti recomandam cate o vacanta in Grecia, pentru fiecare. Skiathos este populara pentru barurile, viata de noapte si plaja uimitoare, in timp ce Skopelos este favorizata de cupluri, fiind cunoscuta drept cea mai romantica insula din Sporade. Datorita frumusetilor ei naturale, inclusiv apusul de soare aflat la concurenta cu Oia, din Santorini, ea a fost inspiratia si locul de filmare al Mamma Mia. Alonnisos este foarte retrasa si linistita, excelenta pentru cuplurile care isi doresc plaje ascunse, paradisiace, iar Skyros a fost descrisa de The Guardian drept o destinatie de vacanta in Grecia “de departe cea mai traditionala din arhipelagul Sporade, cel putin printre non-greci”.

Sfat: Alonissos are un parc marin national, unde poti vedea sigiliul calugar al Marii Mediterane. Un motiv bun sa-ti petreci aici viitoarea ta vacanta in Grecia, nu crezi?
Gina Rotaru

Rezerva acum!