×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

O zi perfecta in Atena

Rasfat. Asta e probabil ce vei simti intr-o simpla zi in Atena. Valoroasa prin obiective turistice marete, prin gastronomia tipic greceasca si legendara viata de noapte, capitala Greciei poate fi o reala provocare daca nu stii de unde sa-ti incepi explorarea. Secretul sta in incercarea de a nu te grabi sa le vezi sau sa le incerci pe toate. Pentru inceput, alege cateva dintre cele mai importante obiective turistice si apoi intra sub pielea orasulului pentru a-i simti traditionala alura. Iata cateva ponturi descoperite de noi, pentru o zi perfecta in Atena.

Un obiectiv antic
Acropole sta intotdeauna in topul lucrurilor de vazut in Atena. Cel mai faimos obiectiv turistic al lumii antice continua sa impresioneze chiar si cel mai blazat turist, mai ales la urcarea treptelor din marmura si la sederea cu fata spre gratiosul Parthenon. Vizitele aici sunt uimitoare de fiecare data, locul avand la picioare intregul oras. O vizita dis de dimineata este recomandata pentru a te feri de caldura si de autobuzele pline de turisti. Iar daca vrei romantism si ai o masina inchiriata, te sfatuim sa astepti asfintitul, pentru a admira intregul oras sub clar de luna. Va fi o imagine memorabila, pe care ar fi bine sa o imortalizezi. Asa ca, nu-ti uita aparatul foto!

O plimbare... agale
Plaka este cel mai vechi cartier al orasului si se odihneste pe pantele Acropole. Este cartierul otoman vechi, plin de personalitate si impodobit cu cafenele, buticuri si o arhitectura fascinanta. Adevarat, e o inchisoare turistica populara, dar strazile sale labirint sunt perfecte pentru a te pierde printre ele, intr-o plimbare agale, avand astfel sansa de a descoperi baruri si cafenele traditionale, aglomerate doar cu localnici. Plaka este bine de strabatut seara devreme si de stat intr-un local pana tarziu in noapte. Nu-ti face griji de cazare. Fie ai masina inchiriata, fie poti opta pentru unul dintre hotelurile evocative ale orasului. In caz ca nu stiai, Plaka semandreste cu Acropolis House Pension, o casa conservata din secolul al 19-lea, ce ofera oaspetilor arhitectura si atmosfera unei case grecesti.

Un muzeu sau doua
Muzeele din Atena ofera, pe langa o escapada din arsita verii, si o parte din colectiile de topale lumii. Noul Muzeu Acropole prezinta bogatiile odatagazduite de Acropole, in timp ce Muzeul National de Arheologie este o comoara de renume mondial cu antichitati grecesti. Muzeul privat Benaki ofera ceva un pic mai eclectic, de la jucarii romane, la arta bizantina. N-ar fi exclus sa acorzi cate o jumatate de ora fiecaruia.

Piata
Varvakios Agora este piata centrala din Atena si un stup de activitate. Localnicii vin aici si se „cearta” (negociaza) pentru toate alimentele necesare in bucataria greaca - de la ulei de masline, la condimente, legume si bucati de carne. Este piata pe care sa o strabati pentru a afla viata locala plina de energie, dar si mici secrete din faimoasa bucatarie greceasca. Piata carnii din centrul orasului este, de asemenea, casa unora dintre cele mai bune taverne din oras, unde sunt servite mancaruri autentic traditionale. Papandreou (Aristogitonos 1) era un punct de referinta, iar daca ai noroc, inca il mai poti gasi deschis.

Un strop din viata de noapte
Noptile atenieni sunt umplute cu muzica, dans si mancaruri pe indelete. Rustic si autentic, Perivoli Tou Ouranou (Lysikratous 19) este un club de rembetika, cu atmosfera inegalabila. Completat cu sunete de viori, mandoline si chitare, alaturi de muzica traditionala blues, localul este in acelasi timp si plin de viata. Scena vietii de noapte a orasului este ademenitoare, reusind sa imbine cu lejeritatea toate gusturile turistilor, de la relaxare si romantism, la distractie nebuna pana in zorii zilei. Este locul in care te regasesti, indiferent de starea de spirit sau preferintele muzicale. Nu sari peste ea.

In dimineata de dupa
Iar dupa o seara nebuna, sleit de energie, dimineata esti asteptat de zecile de pastiserii, din colturi de strada, cu celebrul iaurt de capra si placinta cu spanac. Niciun grec nu sare peste el si nu vedem de ce ai face-o tu! Nu de alta, dar e tocmai bun sa te dezmeticeasca dupa un party cu multe pahare de ouzo.
Gina Rotaru

Rezerva acum!