Nebunie, savoare si bun gust! Incearca Bougatsan greceasca

Ce obtii cand combini un croissant cu o placinta greceasca cremoasa, in timpul unei vacante in Grecia? Un bougatsan si multa buna dispozitie. Probabil nu ai auzit de bougatsan. Putini au facut-o, iar cei care cunosc semnificatia cuvantului sigur sunt „adicted to Facebook si Istagram”. Bougatsan este o delicatesa greceasca, aparuta relativ recent. Ea combina cu succes un croissant clasic cu crema groasa pe care o gasesti, de obicei, intr-o bougatsa – celebra placinta cu aluat stratificat Filo, din nordul Greciei. Este o delicatesa greceasca aparte, aparuta dintr-o joaca ar spune unii, in casa unor greci, care au avut inspiratia sa posteze inventia pe Instagram.

Succes prin inventivitate
De aici pana la o adevarata nebunie, nu a mai fost decat un pas. Insa, in ciuda impactului major pe retelele de socializare, preparatul este greu de gasit in localurile din Grecia. Doar patiseriile il comercializeaza, iar reteta nu este cea autentica. Adevaratul produs de patiserie bougatsan il gasesti pe Pavlou Mela, strada din centrul orasului Salonic.

Bougatsan a aparut in 2013, dupa ce Kostas Kapetanakis si sotia sa Maria si-au pierdut locurile de munca si si-au investit toate economiile intr-o cafenea pe strada Pavlou Mela, din centrul Salonic. O cafenea pe care au numit-o Estrella. Pentru lansarea cafenelei, Dimitris Koparanis, bucatarul si managerul localului lor, a inventat bougatsan – gust bun, aspect apetisant si o mireasma innebunitoare, mai ales cand este ornat cu ciocolata.

Inventia a fost fotografiata si postata pe Instagram, iar vanzarile si clientela au depasit cifrele maxime estimate de proprietari. De atunci, grecii i-au dat mana libera bucatarului si astazi cafeneaua continua sa serveasca constant preparate noi, inclusiv Gruyère (popcorn cu carne de porc), salate in borcane de gem si pizza facuta din aluat koulouri – traditional pentru covrig de susan sau pâine.

Ecler cu tahini
Cea mai noua inventie a bucatarului este eclerul francez, preparat cu ingrediente grecesti ca tahini si ceai de munte, in colaborare cu patiseria traditionala Hatzifotiou, aflata peste drum. Daca ajungi aici, incearca si pouraki – vafe in forma de trabuc. Sunt delicioase si iti vor trezi apetitul pentru si mai multe ciudatenii culinare grecesti, pe care e pacat sa nu le incerci in timpul oricarei vacante in Grecia.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Grecia

10 motive pentru care ne place Grecia

Cine nu adoră Grecia? Cine nu a fost măcar o dată în Grecia? Cine nu a gustat vreodată mâncarea grecească sau cine nu a ascultat măcar o melodie de-a lor. Puțin probabil să existe un călător care să nu fi făcut toate acestea. Și asta pentru că Grecia este țara în care vacanța este ieftină, […]

Atena, noul hotspot al gurmanzilor! Principiile dietei medieteraneene

Fie că ești mâncător cu discernământ sau doar tânjești după un city break de răsfăț la soare, Atena este destinația pe care să o vizitezi primăvara și vara aceasta. Orașul grecesc a devenit destul de rapid hotspot-ul turiștilor gurmanzi. Motivul? Cu criza economică încă pe urme, Atena îmbrățișează mai mult ca niciodată simplele principii ale […]

Grecia va asteapta cu bucate elene delicioase!

Daca vreti sa descoperiti cu adevarat Grecia, nu ezitati sa incercati cate putin din mancarea traditionala greceasca si ceea ce va pot oferi restaurantele grecesti. Una dintre metodele care ar putea prelungi visarea la soarele elen este o masa greceasca autentica. Si nu este vorba neaparat de tzatziki sau suflaki. Grecii, asemeni vecinilor lor de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × one =