×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Fethiye, nestiuta comoara a coastei turcesti

Iubim Marmaris, Kusadasi si Bodrum, dar nu ne limitam la ele. Costa turceasca are o salba de statiuni, carora merita sa le acorzi cel putin o vacanta. Fethiye este considerata una dintre comorile coastei Mediteraneene turcesti, cunoscuta si drept Coasta Turcoaz. Este un oras cu o atmosfera internationala si un port superb, cu o viata de noapte extrem de atractiva, care se mandreste cu cele mai bune plaje si zone de iahting din Turcia. Si, peste toate, este probabil singurul oras din lume unde vei gasi sarcofage pe strada - recomandat de vizitat noapte, la lumina felinarelor.

Lycian Way
Ajuns intr-o vacanta in Fethiye, strabate si Oludeniz, zona Calis Beach, Hisaronu si Ovacik, apoi relaxeaza-ti talpile pe nisipul fin al plajei recomandata fiind Marea Moarta - Laguna Albastra, din regiunea Oludeniz, unde temperaturile verii sunt extrem de placute. Desi o destinatie nu foarte cunoscuta de multi turisti veniti in Turcia, Fethiye este un rai pentru toti. Pe langa plaja si explorarea istoriei printre monumente, ai o multime de trasee pentru drumetii, cel mai apreciat de aici fiind Lycian Way -de 500 de kilometri, dedicat pasionatilor de mountain bike. Traseul este o minune a naturii si duce spre Antalya. Daca, insa vrei activitati organizate, alege excursii spre interiorul tarii, croaziere zilnice sau plimbari cu iahtul pe mare. Pentru gurmanzi, e bine de stiut ca marti este Piata fermierilor.

Sovalye Adasi si Skyfall, al lui James Bond
Una dintre cele mai frumoase locuri din regiune este, dupa parerea noastra, portul natural al orasului Fethiye. Este un loc ascuns in zona sudica, presarat cu golfuri si insule frumoase, cum ar fi Sovalye Adasi, ilustrata rapid in celebrul Skyfall, al lui James Bond. Iar daca vrei ceva creepy, trebuie sa mergi in explorarea orasului fantoma Kayakoy (Karmylassos), aflat in imprejurimile statiunii. Cat despre cultura, ai Muzeul Fethiye, bogat in artefacte antice recent descoperite, care ilustreaza si demonstreaza lantul civilizatiilor care si-au pus amprenta asupra regiunii, incepand cu anticii lycieni. Fethiye este, de asemenea, casa Mormantului lui Amyntas, o cripta imensa construita in 350 i.Hr. de lycieni.

O altfel de vacanta turceasca
Asadar, daca vrei o altfel de vacanta in Turcia, alege Fethiye. Pe langa toate cele de mai sus, ai de vizitat o multime de alte atractii precum Amfiteatrul, Laguna Oludeniz, Xanthos (vechea capitala a Liciei, cu teatrul, mormantul Harpiei, mormantul Stalp, agora, obeliscul Kerei, ruinele din secolul I ale Arcului lui Vespasian, o bazilica, o manastire si zidurile bizantine ale orasului ), orasul lician si Letoon (centrul sacru al Liciei cu trei temple dedicate lui Leto, Apollo si Artemide ).
Gina Rotaru

Rezerva acum!