×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Cheile Saklikent - aventura exotica in inima Turciei

Peisaj exotic, restaurante plutitoare, ape limpezi si poduri agatate de stanci... Nu te trimitem in Thailanda si nici in Hong Kong, ci intr-o vacanta in Turcia, pe cararile Cheilor Saklikent. Putini au auzit sau au pasit in aceasta zona a Turciei, unde, in ciuda amenajarii turistice, naturaletea peisajului este cea mai mare atractie a sezonului de vara. Cheile Saklikent se afla la 50 de kilometri de orasul Fethiye si este Atractia de top din sudul Turciei, in special in sezonul de vara, cand vacanta in Turcia este un must go.

Saklikent Gorge este o frumusete naturala aparte, care atrage vizitatori de peste tot din lume. Este locul perfect pentru drumetii, alpinism, inot si chiar pentru relaxare, la o masa turceasca... pe ape. Cu toate acestea, in ciuda frumusetii si a amenajarilor, Cheile Saklikent nu constituie o destinatie de vacanta in Turcia pentru toti. Pe masura ce inaintezi in „adancurile” canionului, simti cu stancile tind sa te striveasca si sa te fereasca Sfantu’ sa fii claustrofob. Asadar, daca esti intr-o forma fizica buna, Cheile Saklikent pot fi exact ceea ce cauti! Cu toate acestea, fii atent la 4 sfaturi, care sa-ti asigure o experienta fascinanta, pentru care sa-ti doresti inca o vacanta in Turcia, la fel de aventuroasa.

1) Poarta incaltari potrivite
Saklikent Gorge este cel mai mare defileu din Turcia. S-a format prin eroziunea apei, de-a lungul a sute de ani, din cascadele care tasnesc chiar si astazi. Luand in considerare ca traseul de 4 kilometri duce spre aceste cascade, n-ar trebui sa fie o surpriza ca drumul este inundat, in unele locuri apa ajungandu-ti peste genunchi. Apa din defileul variaza de la balti stagnate, la curenti destul de puternici. In multe locuri, apa este, de asemenea, umbrita de namol, din cauza caruia nu vei vedea cat de adanc ti se va scufunda piciorul. Tocmai de aceea, incaltarile rezistente sunt un must. Multi turisti merg in slapi, pe care ii pierd de-a lungul traseului, ramanand in picioarele goale. Daca nu ai alte incaltari la tine, in afara de slapi, la intrarea in defileu exista un magazin cu sandale rezistente, gandite special pentru dificultatea traseului.

2) Mergi devreme
Desi putini turisti au auzit de ea, Saklikent Gorge este una dintre cele mai mari atractii turistice ale regiunii si fiecare excursie organizata in orasele din imprejurmi include o oprire aici. Ceea ce inseamna ca defileul devine o nebunie dupa ora 12:00. Imagineaza-ti doar 30 de persoane care vin si 30 care incearca sa iasa din apele defileului, si asa destul de stramtorat. Acum imagineaza-ti ca toti au incaltari nepotrivite si stau la coada sa-si cumpere sandale. Iti cam piere cheful de drumetii, nu? Ca sa eviti toate astea, trezeste-te de dimineata, ia autobuzul din Fethiye si in 20 de minute vei fi acolo. Pana se aduna multimile, nu ai facut deja turul si, probabil ca la acea ora, te relaxezi deja la masa restaurantului plutitor.

3) Pregateste-te sa te uzi
Exista poduri agatate de stanci, insa nu in toate zonele. Uneori vei fi nevoit sa mergi prin apa, ceea ce inseamna ca te vei uda. Si cand spunem te vei uda, inseamna ca vei inota la propriu. Exista o portine de drum pe unde trece cu putere apa raului si pe care vei fi nevoit sa o traversezi cu ajutorul unei franghii. Aceasta bucatica de drum este usor de traversat, insa este imposibil sa nu te uzi, iar apa este destul de rece. Nu-ti face griji, este doar o portiune afectata de curenti. Pe restul traseului apa este destul de calda. Tocmai de aceea, per total, va fi o vacanta in Turcia reusita.

4) Ia-ti strictul necesar
Nu face ca majoritatea turistilor veniti in vacanta in Turcia. Nu iti lua la tine un bagaj cu de toate, pe care sa te chinui sa-l cari. Gandeste-te s-ar putea sa il uzi. Asigura-te ca ai bani si un ricsac mic cu fermoar pentru portofel si alte valori. Chiar daca esti tentat sa iti iei aparatul foto, insearca sa te abtii. Risti ca il strici. Acum, alegerea e a ta. A, si imbraca-te cat mai casual-sport. Evita rochiile, fustele mini, blugii lungi si alte piese vestimentare care te-ar putea incura sau care te-ar putea face sa arati stupid. Fii cu bun simt si experimenteaza o vacanta in Turcia plina de adrenalina, rasfat si ltfel de peisaje.
Gina Rotaru

Rezerva acum!