×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Cele mai uimitoare 6 insule, de care nici n-ai auzit

Romanii iubesc vacantele in insule grecesti. Sunt variate, relaxante si au un iz exotic aparte, de care te poti bucura la maximum pe timp de vara. Exista o varietate de insule grecesti, sute la numar, pe care iti poti petrece vacantele in liniste, departe de zumzetul turistic al verii. Insa, cum cu totii iubim varietatea, ne-am gandit sa facem o lista cu cele mai bune 10 insule ale lumii de care nici nu ai auzit, printre care se afla si doua insule grecesti. Astfel, vei putea alege dupa buget si preferinte o vacanta in una dintre cele mai spectaculoase insule ale lumii, despre care putin probabil sa fi auzit multa lume. Asadar, pregateste-te de vara alegandu-ti o vacanta in insule grecesti, braziliene, arabesti sau exotice.

Fernando De Noronha, Brazilia
Brazilienii jura ca arhipelagul lor are cele mai bune plaje din tara. O tara cunoscuta de altfel pentru plajele ei spectaculoase. Cu doar o linie de trafic intre ele, cele 21 de insule ale Braziliei ofera zone spectaculoase de snorkeling si scuba diving, presarate cu delfini. Brazilienii sunt atat de mandri de paradisul lor bine conservat, incat ai interzis sa faci plaja in unele dintre acestea. Intinderea de insule este o rezervatie marina protejata si doar 240 de turisti au voie sa intre deodata pe plaja Fernando De Noronha. Asadar, sa nu te mire ca este destul de scumpa, chiar si fata de cele mai pretentioase insule grecesti. Insa, merita sa o vizitezi macar o data.

Palm Jumeirah, Dubai
Cine a vizitat cateva insule grecesti, sigur viseaza sa viziteze si arhipelagul-palmier al Dubaiului! Un loc constant aflat in „cele opt minuni ale lumii”, arhipelagul este amenajat nu doar cu plaje spectaculoase, ci si cu hoteluri, vile, magazine pretetioase si saloane lucitoare, exact ca un Beverly Hills cu un aer mult mai exotic si modern. Palm Jumeirah este una dintre cele mai noi insule ale lumii si multe dintre hotelurile ei se afla inca in constructie. Tocmai de aceea, este bine sa iti iei acum o mini vacanta, pana sa inceapa promovarea intensiva in urma careia preturile sigur vor sari in aer.

Lamu, Kenya
Abordabila doar cu veliere din lemn, Lamu este o fereastra bizara spre trecut, aici magarii fiind principala forma de transport. Exista o singura masina, un tractor si o ambulanta. Insula este un rai al vacantelor linistite, departe de aproape orice contact cu civilizatia, cu plaje uimitoare, case cu usi bizar ornate si cladiri artizanale din corali si coji, pe post de refugiu exotic. Insula este tinuta secret si ferita de asaltul turistic din cauza valurilor de atacuri ale piratilor somalezi si a miscarilor gruparilor al-Shabaab. Cu toate acestea, ea poate fi vizitata in anumite perioade, intre avertimenstele lansate de autoritatile de turism. Trebuie doar sa te interesezi bine inainte.

Palmyra Atoll, Oceanul Pacific
Palmyra Atoll este una dintre cele mai izolate locuri ale lumii. Este un complex de mici insule si arhipelaguri ce formeaza trei lagune. Este locul care te duce cu mintea la Robinson Crusoe, la comori ingropate, epave si multe alte legende bizare. Oficiul de Conservare a Naturii conduce insula ca un centru de cercetare, iar vizitatorii sunt limitati, ei fiind din categoria voluntarilor, a muncitorilor, cercetatorilor, a studentilor si a donatorilor extrem de generosi. In alte cuvinte, imbogateste-te sau intra in lumea fascinanta a stidiiului biologiei marine pentru a-i face o vizita.

Gavdos, Grecia
Formand cea mai sudica granita a Europei, Gavdos este mai aproape de Africa decat de Atena. Cu mai putin de 50 de locuitori, locuri gratuite de campare si legi blande, insula atrage toate formele de hedonism. Gavdos este una dintre multele insule grecesti deosebit de populare in randul excursionistilor, a naturalistilor si a grupurilor de oameni de stiinta rusi, care spera sa descopere cheia spre nemurire, construitnd chiar si un templu pentru Apollo.

Nisyros, Grecia
Nisyros este una dintre acele insule grecesti considerate un adevarat paradis. Este o insula vulganica, intre Kos si Tilos, are o forma aproape rotunda si poti ajunge la ea cu vaporul din Piraeus si Kos. Un produs traditional al Nisyros este soumada, o bautura non-alcoolica cu o aroma de migdale. Sfantul patron al insulei este Sfantul Nikitas. Exista multe biserici crestine ortodoxe pe insula, precum si patru manastiri care nu sunt locuite de calugari, desi aici au loc diferite festivitati. Cea mai mare manastire este cea Panagia Spiliani (Sfanta Maria din pestera), la Mandraki. Ea este construita langa castel medieval ridicat de cavalerii ospitalieri, care au cucerit insula in 1315. Datorita naturaletii si a istoriei sale, Nisyros este una dintre cele mai profunde insule grecesti pe care sa le vizitezi intr-o vacanta de explorare.
Gina Rotaru

Rezerva acum!