×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Ce insule grecesti sa vizitezi, in functie de hobby

Avem cateva insule grecesti pe care le vizitam constant, fara sa ne gandim macar ca exista multe altele care, poate, se pliaza si mai bine pe hobby-urile noastre. Grecia este una dintre putinele destinatii ale lumii care-ti ofera numeroase optiuni privind locurile potrivite de a-ti petrece vacanta. Exista peste 200 de insule grecesti in intreaga tara si fiecare dintre ele are ceva aparte sa-ti ofere. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti alegi ce insule grecesti sa vzitezi, in functie de hobby-ul pe care il ai. Iar pentru asta, ti-am pregatit un mic ghid, care sa te ajute in gasirea celor mai potrivite insule grecesti, pentru tine si familia ta.

Insule grecesti pentru relaxare
Complexul insule grecesti Paros si Antiparos este printre cele mai bune pentru odihna si relaxare. Savureaza peisajul natural si plajele scaldate de soare Chrissi Akti sau Santa Maria ( prima pentru familii si a doua pentru plaja, dans, cocktail-uri si petreceri). Mica insulita Antiparos este si ea un must see al familiilor, care iubesc insa si distractia, si se afla la sud-vest de Paros. De aici poti porni in excursii cu barca pe mare sau poti lenevi la plajele rasfatate de soare, cum ar fi Kaloudia si Psaralikes. Vei vedea apusuri de soare magnifice, vei gasi suveniruri unice in magazine mici ale Parikia, din Paros, sau te vei distra la numeroasele festivaluri religioase care au loc aici, in iulie si august. E alegerea ta cum vrei sa-ti petreci vacanta si, mai ales, in ce insule grecesti vrei sa mergi.

Insule grecesti de lux
Vrei piscine infinite, vederi panoramice si restaurante fine? Gasesti acest tip de paradis in insule grecesti ca Santorini si Mykonos. Santorini nu poate fi comparata cu nicio alta destinatie de pe pamant. Este o insula plina de viata, un pelerinaj pentru fiecare calator, iubitor de istorie, lux si confort, care se respecta cu adevarat. Feriboturile aduc turisti din toata lumea, iar amestecul de culturi format pe timpul verii ii da insulei un aer vibrant si un entuziasm pe care nu-l gasesti niciun alt loc al lumii.

Ziua, Fira, capitala insulei, te surprinde cu multitudinea de magazine fashion scumpe, suveniruri unice si bijuterii din cele mai pretentioase, iar noaptea, ea te uimeste cu atmosfera cluburilor de noapte, a cafenelelor sia barurilor din aer liber. Ajuns aici, incearca vinul si mancarea. Solul insulei este cunoscut pentru beneficiile oferite legumelor. Cat despre Mykonos, insula este renumita din cateva motive: viata de noapte vibranta, shoppingul variat si celebrele mori de vant. O destinatie a celebritatilor, plina de plaje de nisip si petreceri salbatice la malul marii.

Insule grecesti family-friendly
Lefkada este usor accesibila din moment ce este una dintre putinele insule grecesti, la care poti ajunge direct cu masina. Insula este inconjurata de un total de 24 de insulite, inclusiv de premiata insula Scorpios, proprietatea lui Aristotelis Onassis. Aici vei gasi atractii turistice remarcabile, asezari pitoresti, natura verde si plaje impresionant de frumoase. De asemenea, este locul in care sa vii daca vrei sa vezi pesteri uriase, cascade cu iz exotic si izvoare racoroase, in mijlocul unei naturi de un verde intens. Fiind una dintre celebrele insule grecesti family-friendly, Lefkada are o multime de facilitati de relaxare si distractie atat pentru copii, cat si pentru familii.

Insule grecesti pentru insetatii de cultura
Esti atras de arta si istoria bogata a Greciei? Planurile tale de vacanta ar trebui sa se invarta in jurul insulelor Dodecanese. Viziteaza insula Kos, taramul unde s-a nascut Hippocrate, tatal medicinei. Peste tot in jurul orasului Kos vei gasi semne ale trecutului, amintiri ale civilizatiei antice care au trecut si au poposit in portul orasului. Viziteaza orasul antic Kos si admira descoperirile arhiologive importante ce dateaza din secolul al patrulea. Monumentele lui se imbina armonios cu orasele traditionale, ale caror case sunt varuite in alb, cu plajele cu ape cristaline si cu aura cosmopolita a zonelor turistice.

Sau... mergi in Rhodos, una dintre cele mai vizitate insule grecesti pe timp de vara, in special de pasionatii de arta si cultura. Chiar si astazi, Rhodos este unul dintre cele mai frumoase orase din lume. Cosmopolit, cu propriul sau ritm italian, orasul medieval Rhodos te intampina cu numeroase comori frumos conservate de-a lungul secolelor. Plimba-te pe faimoasa Strada a Cavalerilor si admira Palatul Marilor Maestri. Sunt cele mai tari atractii turistice.

Insule grecesti pentru romantici
Planuiesti o logodna, o cerere in casatorie sau luna de miere? Aici ai cele mai romantice insule grecesti in care sa-ti organizezi vacanta. Pe primul loc in preferintele turistilor pare sa fie Santorini. Cu toateacestea, noi ti-am recomanda sa eviti aglomeratia intr-un sejur romantic si sa optezi pentru alte insule grecesti cu iz romantic, cum ar fi Skiathos sau Skopelos, unde sa mergi la uimitoarea capela de printre roci - „Saint Loannis Chapel”, pe care ai admirat-o in „Mamma Mia!”.

Fie ca vrei sa te ascunzi de multime, sa dansezi pana dimineata sau sa stai intins pe stanci, la un picnic, in asteptarea apusului sa a rasaritului, aceste insule grecesti ale grupului Sporades sunt o adevarata oaza de liniste, veselie si relaxare, de care fiecare ar trebuie sa se bucure macar o data pe an. Asadar, alege-ti ce insule grecesti ti se potrivesc, in functie de dorinte si hobby, si mergi intr-o vacanta in care sa te simti liber.
Gina Rotaru

Rezerva acum!