Unde și ce mâncăm în Alanya, Antalya

O vacanță în Alanya, Antalya, poate fi o aventură, o totală relaxare sau un răsfăț culinar, de care vei vrea să te bucuri și acasă. Fiind o destinație de vacanță recunoscută pentru frumusețile naturale și prețurile mici, Alanya se aglomerează vara cu familii, cupluri și copii dornici să experimenteze gusturi și distracții turcești. Primul gând: unde mâncăm tradițional? Iată câteva sfaturi ale localnicilor și părerea mai multor turiști, care și-au petrecut vacanța în Alanya. Vei fi surprins nu doar pentru varietatea gastronomiei turcești regăsite în Alanya, ci și pentru aromele mâncărurilor gătite pe loc.

Eski Ev (Old House) este o afacere de familie, un local aflat într-o casă veche de aproape 200 de ani, considerată astăzi monument istoric. Eski Ev nu are un meniu prestabilit, dar are o varietate uimitoare de mâncăruri, pe care să le testezi la prânz sau la cină. Dacă ești gurmand, atunci acesta este localul pe care să-l încerci prima oară. În găsești pe Saray Mah. Damlatas Cad. nr 44.

İskele Sofrası este un restaurant autentic turcesc, cu bucătar turc, situat în portul Alanyei. İskele Sofrası este administrat de familia Oz, iar meniul include 70 de tipuri de Meze, inclusiv „ezmesi girit”, un amestec aromat de Feta, nuci și ulei de măsline. Ajuns aici, ai de ales între o varietate de cărnuri pe grătar, o mulțime de fructe de mare și câteva opțiuni pentru vegetarieni și mâncători de paste.

Köfte D Köfte este un restaurant renumit, de tip boutique, aflat chiar la baza dealului ce duce spre castelul Alanya. De obicei, aici se opresc turiștii înainte sau după o vizită la cetate. Este deschis non stop și îl zărești de la distanță datorită semnului galben-și-roșu strălucitor, pus la intrare. Cât despre mâncăruri, vei descoperi combinații generoase de carne, oraz și salată. Trebuie să încerci măcar una dintre omlete.

Köyüm Gaziantep Başpınar. Acest restaurant este una dintre cele mai bune alegeri pentru o masă traditional turcească. Se află în centrul orașului Alanya și meniul său conține mâncăruri gătite după rețete din orașul estic Gaziantep. Încearcă kebabı patlican (kebab învelit în coajă de vinete) și sarması beyti (chiftele picante, împachetate în lipie). Sigur vei vrea și o a două porție.

Ottoman House. Restaurantul se află într-o clădire construită din piatră veche, de peste 100 de ani, și este înconjurat de grădini luxuriante. Încearcă Beğendili Tas kebab, o combinație tradițional otomană de „sautéed miel” și vinete piure. De asemenea, mănâncă și fructe la mare la grătar! Că pont, joi și duminică noapte se organizează grătare all-you-can-eat. Adresă: Damlatas Caddesi, nr 31.
Gina Rotaru

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Chios – insula greceasca, de care sigur n-ai auzit inca

Daca Grecia are o insula magica, ea sigur este Chios – o insula foarte putin cunoscuta, care se intinde in partea de nord est a Morii Egee. Faimoasa in special pentru cultivarea si producția de mastic, o rasina aromatica care se formeaza din „lacrimile” copacilor crescuti in regiunea fertila Mastihohoria, Chios este secretul turistilor pasionati […]

Cele mai uimitoare 6 insule, de care nici n-ai auzit

Românii iubesc vacanțele în insule grecești. Sunt variate, relaxante și au un iz exotic aparte, de care te poți bucura la maximum pe timp de vară. Există o varietate de insule grecești, sute la număr, pe care îți poți petrece vacanțele în liniște, departe de zumzetul turistic al verii. Însă, cum cu toții iubim varietatea, […]

Litoral Bulgaria: atracţii de weekend

Paștele se apropie cu pași repezi și, dacă nu ți-ai făcut planuri, ia în considerare una dintre stațiunile de litoral Bulgaria. Indiferent pe care ai alege-o, este destul de aproape de România, accesibilă și bogată în tradiții ortodoxe. Unde mai pui că toate stațiunile de litoral Bulgaria vin în varianta all inlcusive. Iar asta înseamnă […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + 7 =