×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Noi insule grecesti de vizitat vara aceasta

Stiai ca Grecia are in jur de 3.000 de insule? Ca doar 30 sunt populare si in jur de 60 sunt vag cunoscute? Si, peste toate, stiai ca dintre toate cele peste 3.000 de insule doar 20 sunt vizitate constant an de an? Iar cele mai cunoscute si turistice sunt, dupa cum probabil stii, Thassos, Creta, Corfu, Zakynthos, Skiathos, Santorini si Mykonos. Skopelos intra deocamdata la categoria insulelor la inceput de explorare. Si asta noroc cu promovarea „Mama Mia”.

Desi ne rezumam la cateva, tara are o multime de insule virgine, demne de vizitat, de admirat si de explorat intru totul. Iar pe unele le-am adunat mai jos, pentru a le vizita in timpul vacantei tale in Grecia. Chiar daca nu sunt ele amenajate turistic, pot fi vizitate in excursii organizate, pornind de pe continent sau unele dintre insulele mentionate mai sus.

Insula Keros - se afla in nord vestul Amorgos si este este cea mai mare insula a grupului Koufonisia, din centrul micilor Ciclade. Are un total de 15km patrati, este muntoasa, n-are port si a fost nelocuita pana de curand. Primul sau locuitor a poposit aici de curand si este un pastor de capre din insula Amorgos. Insula are plaje cu adevarat exotice, cu nisip alb si ape turcoaz, si prezinta un mare interes arheologic.

Lihadonisia - sau, mai bine spus, insulele Seychelles ale Greciei. Este un grup de insule vulcanice aflat in nordul Golful Eubeea, intre Kamena Vourla si Eubeea. Lihadonisia a aparut dupa un cutremur major, produs in urma cu mii de ani. Fiind considerate arii naturale protejate, insulele nu sunt locuite si nici amenajate turistic. Cu toate acestea le poti explora intr-o excursie organizata de-o zi.

Insulele Vourvourou - le gasesti la doar 10 kilometri de peninsula Sithonia, din Halkidiki. Sunt noua la numar si toate sunt acoperite cu paduri de pini, intinse pana pe malul apelor. Cea mai mare insula a grupului este Diaporos, dotata cu un golf natural numit Kryftos, de 700 de metri latime. Apa golfului este de mica adancime si intotdeauna calda, tocmai buna pentru scafandri si inotatori. Tot aici exista si un port, folosit ca adapost de pescarii din Sithonia, mai ales pe timp de furtuna.

Insula Psara - o insulita uitata de lume, dar de o frumusete rara si un trecut istoric bogat. Ea se afla la nord-vest de Chios sau „Insula parfumurilor” din nordul Marii Egee, la sapte kilometri de coasta Turciei.

Insula Kasos - este intre Creta si Karpathos, asematoare cu Rhodos. Este inalta si muntoasa, cel mai inalt varf fiind Prionas, cu 550 de metri. Desi putin cunoscuta, insula are locuitori si este populara printre greci pentru calitatea pestelui si pentru branzeturile locale.

Insula Othonoi - este la nord-vest de Corfu, este acoperita cu plantatii de maslini si paduri de chiparosisi are plaje nisipoase intinse. Insula face parte din grupul Diapontia, din Marea Ionica, si se mandreste cu plaja Aspri Ammos (cu nisip alb), alaturi de care se afla pestera despre in care care Calipso l-ar fi tinut captiv pe Ulise.

Insula Angistri - este la doar o ora de Atena si, cu toate astea, putini au auzit de ea. Angistri se afla in Golful Saronic si este cat de cat amenajata turistic. Daca alegi o excursie aici, vei gasi, pe langa peisaje naturale tipic grecesti, numeroase taverne pescaresti. Incearca mancarea uneia dintre ele. Traditionalismul isi spune cuvantul.
Gina Rotaru

Rezerva acum!