×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Insider Tips pentru o vacanta in Zakynthos

Zakynthos, insula greceasca ce intruneste toate caracteristicile definitorii ale complexului de insule ale Marii Ionice. Casa unei naturi impresionant de verzi, a plajelor exotice, a binecunoscutei rezervatii de testoase caretta-caretta si a uneia dintre cele mai fotografiate epave. Este destinatia care-ti satisface toate asteptarile de la o vacanta greceasca si la care iti doresti sa te intorci cel putin o data pe an. Zante este ideala pentru cosmopoliti, geomorfologi, fitogeografi, pentru petrecaretii „nebuni” si, fara niciun dubiu, pentru proaspetii casatoriti, dornici de relaxare, intimitate si romantism.

„Lake” si Shipwreck Cove
Partea sudica a insulei este cea mai aglomerata. Acolo gasesti cele mai populare atractii, ca plaja Laganas, cu malul sau infinit de nisip, plin cu turisti, baruri si muzica energica. Este locul pentru care optezi daca vrei agitatie, sporturi nautice si baruri la discretie. In schimbul ei, poti alege regiunea sud-vestica, cu orasul Keri, unde poti vizita „Lake” - o plaja cu ape turcoaz si cel mai impresionant apus de soare vazut vreodata (exceptandu-l pe cel din Santorini).

O alta alternativa ca sa vezi frumusetea insulelor, este plimbarea cu barca. Ia-ti o excursie de-o zi, stai intins pe spate si bucura-te de soarele grecesc. Inoata in apele golful retras Shipwreck Cove, unde se odihneste celebrul (si extrem de fotografiatul) naufragiu. Aceasta fosta nava comerciala a lovit stancile din jurul insulei in 1982, fiind urmarit de politia de frontiera pentru contrabanda. Alternativ, inoata spre mare, din interiorul Pesterilor Albastre. Senzatia de libertate este unica.

Interiorul insulei
90% dintre turisti aleg sa-si petreaca vacanta in apropierea plajei, pierzand multe peisaje si atractii interesante. Interiorul insulei este plin de maslini si vita de vie, hoteluri si resorturi bine plasate, orase mici cu cafenele traditionale ('kafenia') si o multime de oameni prietenosi. Viziteaza zona Gremna si vei vedea manastirea Agios Georgios, construita in 1568, Parcul National Marin si Muzeul din Xirokastello.

Imprejurimile insulei
Zakynthos este, de asemenea, inconjurata de insule mici parasite, cum ar fi Marathonisi, cu o frumusete naturala neatinsa si golfuri mici idilice, vizitate adesea de testoase Caretta-Caretta si de sigilii monachous-monachous. Desigur, nu trebuie sa pleci de pe insula fara sa gusti cateva dintre mancarurile unice gatite aici. Intreaba de papatoli (facut din vita), ladotyri si de iepuri umpluti cu mirodenii locale si bagati la cuptor. Langa mare, micile taverne pescaresti au toate delicatesele din fructe de mare pe care ti le poti imagina si mancare fresh de calitate.

Nu uita!
Nicio vacanta in Zakynthos nu este completa daca nu:
• mergi pe jos pana la Castelul venetian, din varful dealului Boharis. Aici veti gasi, de asemenea, si ramasite vechii Acropole.
• vizitezi Muzeul Poetilor greci celebri, cum ar fi Solomos si Kalvos, din Piata San Markos.
• te scufunzi in apele din jurul Pesterilor Albastre si nu inoti in jurul plajei Navagio.
• Pentru a admira un apus de soare exotic, unde soarele se scufunda in mare, la plaja din apropierea satului Keri.
• admiri apusul exotic, unde soarele se scufunda in mare, de pe plaja de langa orasul Keri.
Gina Rotaru

Rezerva acum!