×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Gratis in Sicilia

Sicilia este cea mai mare insula din Marea Mediterana. Este raiul alimentelor organice, al lichiorului de migdale (Vino di Madorla) si, totodata, casa Muntelui Etna - cu cel mai inalt vulcan activ din Europa si unul dintre cei mai activi din lume. In Sicilia, descoperi o gastronomie italiana aparte, ferme intregi de alimente organice, o cultura unica in lume si situri arheologie importante printre care Valea Templelor, Necropola de Pantalica, cu peste 5000 de morminte, si Selinunte, situl antic grecesc aflat pe coasta sudica a insulei. Cum o vacanta aici nu este tocmai ieftina, am facut o lista cu lucrurile pe care le poti face gratis in Sicilia. Astfel, vei putea avea o vacanta low-cost reusita, indiferent de banii avuti in buzunare, hotelul in care esti cazat sau de localul in care mananci. De data aceasta, vizitam Sicilia pentru frumusetea ei 100% naturala!

Raul-parc Alcantara
Intr-o zi insorita de toamna sau de primavara, o excursie in zona joasa a singurului rau-parc din Sicilia - Parco Fluviale dell'Alcantara - poate fi o adevarata incantare. Raul Alcantara formeaza unul dintre cele mai importante parcuri botanice si geologice din Sicilia. El isi are originile in Muntii Nebrodi, de langa Floresta, la o altitudine de 1.250 de metri, are 50 de kilometri lungime si se revarsa in mare la cativa kilometri sud de Taormina. Raul a fost denumit dupa Arabs Al Quantarah, in traducere „pod”, iar orasele situate intre zona parcurilor protejate formeaza un important patrimoniu cultural.

Cuba di Santa Domenica
Pentru drumetii, poti merge intr-o plimbare de-a lungul raului spre Cuba Santa Domenica, o biserica bizantina antica, si, dupa un mic popas, iti poti continua traseul spre valea raului. Dupa primii 200 de metri parcursi pe bazalt de lava, vei zari pe stanga raului o carare ce duce spre Cuba Bizantina. Cararea, caracterizata de multi excursionisti prin intinderea plata a drumului si privelistea superba a peisajului, care intruneste o portiune a raului cu o albie de lava, chei si cascade naturale de o frumusete rara. De-a lungul intregului traseu exista indicatoare si panouri de informare care descriu intregul sit.

Punct de plecare: Ponte di San Nicola
Dificultate: medie
Lungime traseu: 1 kilometru
Diferenta in latime: 30 de metri

Josul raului
Daca esti mai putin sportiv (asa ca noi), du-te direct in josul raului unde vei gasi umbra pomilor, in racoarea carora poti admira flori sallbatice - noi am gasit cyclamens salbatice („Painea porcului”, la noi) inflorite chiar si la finele lui octombrie - si o multime de fluturi. Este o optiune de luat in calcul pentru relaxarea mintii si pentru placerea sufletului.

Inot sau... poate nu
Stim ca e tentant, dar inotul este recomandat doar pentru norvegieni, eschimosi, vikingi si alte popoare curajoase, obisnuite cu frigul. Tine minte, apa raului Alcantara este rece ca gheata chiar si in mijlocul verii. Asadar, daca nu ai testat niciodata imbaiatul in toiul iernii, nu o face acum. In nici un caz, nu o face brusc. Incearca mai intai apa cu degetul... de la picior. Macar sa stii la ce sa te astepti.

Rezerva acum!