10 orașe pentru o vacanță cu rucsacul în spate

Sunt o mulțime de orașe must see în lume, pe care le poți străbate cel mai bine într-o vacanță cu rucsacul în spinare. Cu un bagaj mic și mult chef de aventură, o excursie cu rucsacul îți permite să experimentezi mai ușor noi locuri și să descoperi mai multe lucruri decât le-ai putea studia vreodată în școală. Aceste 10 orașe din jurul lumii sunt cele mai apreciate pentru o vacanță cu rucsacul. Unele sunt căutate datorită prețurilor mici, unele sunt apreciate de tineri pentru party-uri și unele sunt atât de aventuroase, încât pot fi cel mai bine explorate cărând în spate un rucsac cât se poate de mic.

1. Chiang Mai, Tailanda
În Thailanda, turiștii obișnuiesc să se înghesuie pe insule sau pe plaje. Cu toate acestea, nimeni n-ar trebui să rateze această bijuterie nordică, unde canalele țes trasee spectaculoase în jurul studiourilor de yoga, a restaurantelor și a barurilor organice. Se estimează că o vizită aici costă puțin sub 18 dolari pe zi, potrivit experților bugetari de la Price of Travel.

2. Istanbul, Turcia
Istanbul, capitala petrecerilor turcești, are unul dintre cele mai bune bazaruri cu alimente din lume și un amestec de străzi confortabile, ciudat încărcate cu situri istorice, ideale de străbătut pentru o vacanță cu rucsacul. Există, de asemenea, o viață de noapte intensă, diverse restaurante și o mare varietate de magazine.

3. Tulum, Mexic
Tulum este destinația în care turiștii descoperă aventura! Aici, îți vei dori ca ziua să țină mai mult, pentru a străbate toate ruinele cocoțate pe stânci, deasupra oceanului, pentru a face scuba diving în cât mai multe râuri și pentru a înota calm în apele de cristal. Tulum este latura mai puțin turistică a Mexicului, dar de o frumusețe rară, pe care merită să o străbați singur sau cu prietenii într-o vacanță cu rucsacul în spate.

4. Berlin, Germania
Excursioniștii clasează Berlinul în topul orașelor lor favorite, în special datorită zonelor cu petreceri vibrante, cu baruri și cluburi deschise nonstop. Dar, odată ajuns acolo, nu te lăsa furat de ambient: acest oraș este plin de străduțe și situri istorice fascinante, de la Zidul Berlinului, la Poarta Brandenburg (Brandenburger Tor) și până la Checkpoint Charlie.

5. Orașul Panama, Panama
Dacă vrei o vacanță cu rucsacul, dar în care să te simți cosmopolit, atunci Panama este destinația ta. Un oraș super ieftin, pe plajă și oarecum la marginea de tăiere a culturii Americii Centrale.

6. Reykjavik, Islanda
Capitala Islandei este ideală pentru călătorii solo, fiind plină de frumuseți naturale și locuri de petrecere a timpului liber, precum cafenele și terase. După ce ai străbătut capitala, te poți aventura în exteriorul ei pentru a explora numeroși ghețari și numeroase cascade ale Islandei. Cum mai toate hotelurile au prețuri piperate, optează pentru o pensiune unde sumele scad sub 30 de dolari pe noapte. O opțiune bună pentru o vacanță cu rucsacul, în spirit de aventură.

7. Galicia, Spania
Nu este un oraș în sine, ci mai degrabă o regiune de coastă unde marea se îmbină armonios cu vegetația luxuriantă. Pe traseu, poți poposi în sate mici pentru tapas, dans și puțină cultură spaniolă autentică. Alege vara ca perioadă. Atunci ai cele mai multe festivaluri.

8. Cuzco, Peru
Este zona de intrare pe poteca spre Machu Picchu. O zonă impresionant de frumoasă, în care este recomandat să poposești câte zile consideri că ai nevoie să o descoperi întru totul. Satele colorate de munte te transpun în antichitate, cu piețele lor pline de manufacturi tradiționale și numeroasele șanse de a explora râurile.

9. Sofia, Bulgaria
Capitala bulgară este al treilea cel mai ieftin oraș ca destinație de vacanță cu rucsacul, spune raportul „Europe Backpacker Index” realizat de Price of Travel, pentru 2015. Ghemuit la poalele dealurilor, Sofia este un oraș atractiv, ornat cu biserici, piețe în aer liber și mese cu adevărat ieftine. O nebunie pentru excursioniștii care își doresc aventură la prețuri mici, mici.

10. Pokhara, Nepal
Dintre cele 124 de destinații de vacanță cu rucsacul, regăsite în studiul Price of Travel pe 2014, Pokhara s-a clasat ca una dintre cele mai ieftine. Aici, bugetul unui excursionist este de doar 14 dolari pe zi. Te vei bucura de peisajele lanțului muntos Annapurna, de o excursie la una dintre cascade și poate chiar vei reuși să stai la o tabără de safari. Este o destinație de vacanță cu rucsacul „must see” și „must do”, cel puțin pentru o dată în viață!

Gina Rotaru

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Santorini a fost desemnata „Insula de top a Europei”

Santorini, una dintre cele mai populare destinatii din Grecia, a fost desemnata insula de top din Europa pentru 2015, intrand totodata pe locul 4 in clasamentul „Top 10 insule ale lumii, in 2015” detinut de TripAdvisor Traveler’s Choice. In lista cu cele mai cautate si apreciate insule ale anului se mai regasesc si Creta si […]

Unde găsești cele mai delicioase băuturi din Marmaris

Freamătul turistic al stațiunii Marmaris a atras cu sine unii dintre cei mai pricepuți barmani, astfel devenind „casa” unor dintre cele mai bune baruri de pe coasta de Sud a Turciei, baruri atât de variate, încât îți garantăm vei găsi băutura preferată, și poate vei descoperi chiar câteva băuturi noi! Diversitatea localurilor este foarte mare, […]

Tradiții de Paște în Grecia: Cum sa alegi o Lambatha perfectă

Ți-ai făcut deja planurile pentru vacanța de Paște în Grecia? Atunci descoperă și tradițile la care urmează să iei parte. Grecia este cunoscută pentru caracterul ei puternic religios și pentru tradițiile sale frumoase și bine împământenite. Iar de Paște – cea mai importantă sărbătoare a anului – ele sunt menite să atragă prin frumusețea lor, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − fifteen =