×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Unde mergem in 2015: Cele mai bune destinatii ale anului

Cum probabil multi dintre voi si-au facut deja planurile pentru vacantele de Craciun si Revelion, ne-am gandit sa facem lista pentru anul ce vine. Nu, nu ne referim la clasica lista cu lucrurile pe care vrem sa le schimbam, ci cu locurile in care ar trebui sa mergem in vacante. Daca poti, mergi in toate, daca nu, alege-l pe cel care iti place mai tare. 2015 vine cu rasfat, destinatii frumoase si micsorari de preturi. Tocmai de aceea, am facut o lista cu noi destinatii ce merita strabatute anul ce vine. Iata ce iti recomandam noi pentru vacanta 2015! Tu decizi ce locatie alegi!

Fez, Maroc
De peste un deceniu, Marrakesh a fost destinatia marocana de vis pentru multi dintre noi. Fez, la aproape 240 de mile nord-est, s-a clasat adesea pe locul doi in preferinte. Insa, incet, incet, acesta a prins radacina in industria turismului, devenind o scena sofisticata, tot mai populara cu vizitatori. Dezvoltarea regiunii a inceput cu localnicii care au restaurat restaurantele si barurile, apoi au aparut hotelurile si galeriile de arta. Acum, cel mai mare hotel Sahrai, amenajat cu un bar pe acoperis, 50 de camere si o piscina infinita, greu de reprodus in cuvinte, este atractia de top a destinatiei. Alte locuri notabile in care sa te cazezi includ Karawan Riad, ce ofera o alternativa moderna la multe hoteluri traditionale Riad si Palais Faraj - un palat din secolul al 19-lea transformat de arhitectul Jean-Baptiste Barian. Privind restaurantele, Restaurant nr. 7 face valuri printr-o rotatie de bucatari si oaspeti aclamati.

Rotterdam, Olanda
Daca Amsterdam este un studiu in eleganta lumii antice, atunci orasul port Rotterdam este o ambitie futuristica a acesteia - centrul devenind o explozie de stil. Cele mai recente atractii, si un motiv suficient pentru a spune da vacantei aici, este Markthal Rotterdam - cladirea proiectata in forma de potcoava care gazduieste 96 de tarabe (cu mii de produse, de la branzeturi olandeze la condimente marocane, toate reflectand orasul poliglot), 20 de magazine, noua restaurante si 228 de apartamente. De asemenea, aici ai si cea mai mare opera de arta din Olanda: un nimb trippy de mamut. Tavanul constructiei acopera o suprafata de aproximativ 3.350 metri patrati, ce ilustreaza o pictura creata de artistul Arno Coenen si Iris Roskam, care poarta titlul de “Cornucopia.” In aceasta opera apar fructe, legume si alte articole pe care le poti cumpara aici.

Regiunea Mekong River
Puternicul Mekong River din Asia de Sud-Est pulseaza o noua viata prin numeroase activitati si evenimente organizate de-a lungul fluviului. AmaWaterways, o croaziera cu 124 de pasageri, organizeaza excursii de 15 nopti, facand legatura intre Vietnam si Cambodgia. De asemenea, ambarcatiunea Avalon Siem Reap, cu 18 cabine, are un itinerariu similar. Este o modalitate inedita si spectaculoasa de a explora pietele plutitoare din Vietnam si de a admira arhitectura constructiilor, direct de pe cursul raului. Regiunea este in continua dezvoltare, noi hoteluri urmand sa se deschida pe malurile apei. Tocmai de aceea, acum este momentul unei vacante aici, preturile fiind gandite deocamdata pentru a atrage cat mai multi turisti.

Valletta, Malta
Capitala natiunilor insulelor mediteraneene Malta „impacheteaza” un mileniu de istorie in mai putin de un kilometru patrat, cu catedrale, palate si strazi in stil baroc, cu scari si vederi spectaculoase spre port. In 2005, fortificatia Fort Saint Elmo a fost inchisa publicului. Anul acesta, dupa multi ani, aceasta isi redeschide portile permitandu-le vizitatorilor sa admire la pas arhitectura dramatica din interiorul sau si celebrul teatru in aer liber, proiectat de arhitectul Renzo Piano, premiat cu Pritzker. Iar daca esti genul caruia ii place distractia, afla ca viata de noapte din Valletta infloreste cu noi baruri si restaurante, care au reinviat in ultimii ani antica si grandioasa arhitectura a Strait Street. Este locul in care poti savura bucate traditionale intr-un palat din secolul al 16-lea: Palatul Preca.

Leipzig, Germania
Atrasi de o scena de arta si muzica infloritoare, tot mai multi migreaza din Berlin spre sud-vest, pana la Leipzig. Ajuns aici, admira picturile stradale murale ale cartierului zgomotos Plagwitz si indreapta-te spre fostele fabrici Westwerk, Tapetenwerk si Spinnerei pentru avedea operele inedite ale unor pictori talentati, care aspira sa devina urmatorul Neo Rauch. Odata acasa lui Wagner, Bach, Mendelssohn si Schumann , Leipzig ofera o multime de locuri cu muzica live. Fie ca esti innebunit dupa muzica clasica (Orchestra Gewandhaus) sau contemporana (UT Connewitz, WERK II) aici ai de unde alege. Iar 2015 este un an tocmai bun sa vizitezi orasul. Sarbatorind primul sau mileniu, municipalitatea anunta evenimente de divertisment precum teatre de strada, expozitii muzeale, concerte publice, inclusiv o mie de cantareti care vor interpreta „Lobgesang” sau „Imnul de lauda” al lui Mendelssohn si, da, un tort gigant...cu multitudinea corespunzatoare de lumanari.

Tu incotro ai vrea sa mergi?

Gina Rotaru

Rezerva acum!