Unde mergem in 2015: Cele mai bune destinații ale anului

Cum probabil mulți dintre voi și-au făcut deja planurile pentru vacanțele de Crăciun și Revelion, ne-am gândit să facem lista pentru anul ce vine. Nu, nu ne referim la clasica listă cu lucrurile pe care vrem să le schimbăm, ci cu locurile în care ar trebui să mergem în vacanțe. Dacă poți, mergi în toate, dacă nu, alege-l pe cel care îți place mai tare. 2015 vine cu răsfăț, destinații frumoase și micșorări de prețuri. Tocmai de aceea, am făcut o listă cu noi destinații ce merită străbătute anul ce vine. Iată ce îți recomandăm noi pentru vacanța 2015! Tu decizi ce locație alegi!

Fez, Maroc
De peste un deceniu, Marrakesh a fost destinația marocană de vis pentru mulți dintre noi. Fez, la aproape 240 de mile nord-est, s-a clasat adesea pe locul doi în preferințe. Însă, încet, încet, acesta a prins rădăcină în industria turismului, devenind o scenă sofisticată, tot mai populară cu vizitatori. Dezvoltarea regiunii a început cu localnicii care au restaurat restaurantele și barurile, apoi au apărut hotelurile și galeriile de artă. Acum, cel mai mare hotel Sahrai, amenajat cu un bar pe acoperiș, 50 de camere și o piscină infinită, greu de reprodus în cuvinte, este atracția de top a destinației. Alte locuri notabile în care să te cazezi includ Karawan Riad, ce oferă o alternativă modernă la multe hoteluri tradiționale Riad și Palais Faraj – un palat din secolul al 19-lea transformat de arhitectul Jean-Baptiste Barian. Privind restaurantele, Restaurant nr. 7 face valuri printr-o rotație de bucătari și oaspeți aclamați.

Rotterdam, Olanda
Dacă Amsterdam este un studiu în eleganță lumii antice, atunci orașul port Rotterdam este o ambiție futuristică a acesteia – centrul devenind o explozie de stil. Cele mai recente atracții, și un motiv suficient pentru a spune da vacanței aici, este Markthal Rotterdam – clădirea proiectată în formă de potcoavă care găzduiește 96 de tarabe (cu mii de produse, de la brânzeturi olandeze la condimente marocane, toate reflectând orașul poliglot), 20 de magazine, nouă restaurante și 228 de apartamente. De asemenea, aici ai și cea mai mare opera de artă din Olanda: un nimb trippy de mamut. Tavanul construcției acoperă o suprafață de aproximativ 3.350 metri pătrați, ce ilustrează o pictură creată de artistul Arno Coenen și Iris Roskam, care poartă titlul de “Cornucopia.” În această operă apar fructe, legume și alte articole pe care le poți cumpăra aici.

Regiunea Mekong River
Puternicul Mekong River din Asia de Sud-Est pulsează o nouă viață prin numeroase activități și evenimente organizate de-a lungul fluviului. AmaWaterways, o croazieră cu 124 de pasageri, organizează excursii de 15 nopți, făcând legătura între Vietnam și Cambodgia. De asemenea, ambarcațiunea Avalon Siem Reap, cu 18 cabine, are un itinerariu similar. Este o modalitate inedită și spectaculoasă de a explora piețele plutitoare din Vietnam și de a admira arhitectura construcțiilor, direct de pe cursul râului. Regiunea este în continuă dezvoltare, noi hoteluri urmând să se deschidă pe malurile apei. Tocmai de aceea, acum este momentul unei vacanțe aici, prețurile fiind gândite deocamdată pentru a atrage cât mai mulți turiști.

Valletta, Malta
Capitala națiunilor insulelor mediteraneene Malta „împachetează” un mileniu de istorie în mai puțin de un kilometru pătrat, cu catedrale, palate și străzi în stil baroc, cu scări și vederi spectaculoase spre port. In 2005, fortificația Fort Saint Elmo a fost închisă publicului. Anul acesta, după mulți ani, aceasta își redeschide porțile permițându-le vizitatorilor să admire la pas arhitectura dramatică din interiorul său și celebrul teatru în aer liber, proiectat de arhitectul Renzo Piano, premiat cu Pritzker. Iar dacă ești genul căruia îi place distracția, află că viața de noapte din Valletta înflorește cu noi baruri și restaurante, care au reînviat în ultimii ani antica și grandioasa arhitectură a Strait Street. Este locul în care poți savura bucate tradiționale într-un palat din secolul al 16-lea: Palatul Preca.

Leipzig, Germania
Atrași de o scenă de artă și muzică înfloritoare, tot mai mulți migrează din Berlin spre sud-vest, până la Leipzig. Ajuns aici, admiră picturile stradale murale ale cartierului zgomotos Plagwitz și îndreaptă-te spre fostele fabrici Westwerk, Tapetenwerk și Spinnerei pentru avedea operele inedite ale unor pictori talentați, care aspiră să devină următorul Neo Rauch. Odată acasa lui Wagner, Bach, Mendelssohn și Schumann , Leipzig oferă o mulțime de locuri cu muzică live. Fie că ești înnebunit după muzică clasică (Orchestra Gewandhaus) sau contemporană (UT Connewitz, WERK II) aici ai de unde alege. Iar 2015 este un an tocmai bun să vizitezi orașul. Sărbătorind primul său mileniu, municipalitatea anunță evenimente de divertisment precum teatre de stradă, expoziții muzeale, concerte publice, inclusiv o mie de cântăreți care vor interpreta „Lobgesang” sau „Imnul de laudă” al lui Mendelssohn și, da, un tort gigant…cu multitudinea corespunzătoare de lumânări.

Tu încotro ai vrea să mergi?

Gina Rotaru

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Corfu, insula de legendă

„…pe măsură ce Grecia pătrundea tot mai adânc în fiinţa mea, simţeam că misterioasa substanţă a pământului său şi a mării este muzicală. În fiecare clipă peisajul se schimbă, fără să bagi de seamă, rămânând mereu acelaşi, îşi unduieşte frumuseţea şi se reînnoieşte. Este o profundă unitate şi, în acelaşi timp, o diversitate fără încetare […]

vacante in Bulgaria

Ce vizitam in timpul unei vacante in Bulgaria

Litoralul bulgaresc, o destinatie apropiata romanilor, accesibilă ca preturi si ospitaliera, are o mulţime de atracţii turistice interesante, pe care putini dintre vizitatorii sai le-au experimentat in vacante. Pe langa o destinatie de vacanta all inclusive, litoralul bulgaresc are frumuseti naturale, parcuri protejate prinlege, orase cu arhitectura antica si chiar o grădină zoologică cu peste […]

Zakynthos, insula grecească plină de culoare

Pentru noi, vara înseamnă plajă într-o destinație cu mult soare… grecesc să fie! Înseamnă bălăceală în mare și, mai presus de toate, înseamnă relaxare totală în razele soarelui. Iar când vrei să mai iei o pauză de la toate cele de mai sus, pornești într-o drumeție. Nu foarte departe, ca să te poți întoarce rapid […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 5 =