×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Thailanda, la fata locului

Thailanda este o alta lume. Teritoriul ei cuprinde 1.430 de insule, coastele sale tropicale se intind de 2.000 mile, iar gastronomia sa stapaneste mii de retete surprinzatoare. Unde mai pui ca este si casa celei mai vechi paduri tropicale mereu verzi - Khao Sok National Park - un ecosistem care dateaza de 160 milioane ani. Sigur ai vazut mii de fotografii si emisiuni cu Thailanda si ale sale frumuseti, insa nimic nu se compara cu experienta Thailandei traita la fata locului. Aromele, culorile, salbaticia si negotul sunt doar cateva detalii care-ti vor schimba intrutotul perceptia despre viata.

Aici nu vei gasi doar gigantii elefanti, ci si 10% din speciile de pasari din intreaga lume - aproape 300 mai multe specii decat pe intreg continentul european - precum si peste 33.902 de temple active. Fiecare secunda petrecuta in Thailanda inseamna o experienta unica, iar acesta este clar unul dintre miile de motive pentru care visam sa ajungem aici. Asadar, daca te afli printre norocosii care-si pregatesc bagajele pentru Thailanda sau printre cei ca noi, care viseaza sa o faca, mai jos ai cateva fotografii care sa-ti amplifice dorul de duca. Pe cateva dintre ele probabil le stii deja.

Karen
Femeile tribului Karen Long Neck poarta inele de alama in jurul gaturilor. Desi gaturile lor par ca sunt prelungite, greutatea inelelor comprima, de fapt, claviculele, dand doar aspectul de gat lung.

Doi Suthep
Rasaritul la Doi Suthep nu trebuie ratat. Daca te afli in Chiang Mai, asigura-te ca ajungi acolo la primele ore ale diminetii. Asteapta cu rabdare rasaritul soarelui si priveste cum statuile din aur vin la viata. Este un peisaj pe care nu-l poti reda in fotografii la adevarata lui splendoare.

Festivalul Vegetarian, Phuket
Festivalul Vegetarian din Phuket nu este pentru cei slabi de inima. Este un eveniment plin de culoare, care se intinde pe noua zile, in luna octombrie. Anul acesta este intre 24 septembrie si 2 octombrie. Festivalul sarbatoreste credinta comunitatii chineze ca abstinenta de la carne si diverse stimulente, pentru a obtine o stare buna de sanatate si liniste sufleteasca.

Vezi Bangkok din Baiyoke Tower II
Daca iti incluzi in vacanta si zona metropolitana inconjuratoare, Bangkok este un oras de 14 milioane de locuitori, de 40 de ori mai mare decat al doilea cel mai mare oras din Thailanda. Ca un oras primat extrem, Bangkok se afla in fruntea unei liste care cuprinde Paris, Londra, Dublin, Budapesta, si Viena

Chinatown, Bangkok
Bolnav sa faci shopping in Chinatown, atunci e pacat sa nu-l vizitezi pe cel suprem? Mergi in Bangkok, unde zarva din Chinatown, de pe aleile mici si pietele aglomerate, nu se compara cu niciun top de shopping din lume. Aici vei gasi sele mai bune mancaruri stradale din lume, care nu-ti vor semana in niciun caz cu cele din Chinatown-ul romanesc.

Grand Palace, Bangkok
Acasa la regii din Siam (mai tarziu din Thailanda) din 1782 pana in 1925, Grand Palace de astazi este folosit doar la ocazii ceremoniale, precum incoronarile. In restul timpului, cladirea obisnuieste ca gazduiasca sute de turisti, in camere bine amenajate, in stilul clasic traditional, de care toti turistii se indragostesc.

Ko Tao
Ko Tao (Turtle Island) a fost numita dupa forma, dar este extrem de importanta ca loc de reproducere al testpaselor verzi pe cale de disparitie, hawksbill. In ultimii ani Ko Tao este o atractie nu doar pentru alpinisti, ci si pentru drumeti, care vor sa colinde padurile si plajele sale.

Macacii din Lopburi
Templele Lopburi, din secolul al 10-lea, se afla la 150 km nord de Bangkok si este casa a sute de macaci. Viziteaza-le in timpul Monkey Buffet Festival, care se organizeaza anual pe 25 noiembrie, cand sute de fructe si legume sunt lasate in exteriorul templelor pentru rasfatul primatelor.

Piata plutitoare Amphawa
Din lista noastra nu putea lipsi Amphawa. Unele piete plutitoare sunt destul de turistice, dar piata de weekend Amphawa, aflata chiar in afara Bangkok-ului, este o adevarata afacere. Mancarea de aici este gatita si servita direct de pe barcile plutitoare aflate de-a lungul satului-canal, identic ca in perioada aparitiei ei -  mijlocul secolului al 17-lea. Daca timpul nu-ti permite sa le vizitezi pe toate, ai grija sa nu ratezi piata plutitoare Amphawa. Este un adevarat simbol al negotului indian.

Gina Rotaru

Rezerva acum!