Thailanda, la faţa locului

Thailanda este o altă lume. Teritoriul ei cuprinde 1.430 de insule, coastele sale tropicale se întind de 2.000 mile, iar gastronomia sa stăpâneşte mii de reţete surprinzătoare. Unde mai pui că este şi casa celei mai vechi păduri tropicale mereu verzi – Khao Sok National Park – un ecosistem care datează de 160 milioane ani. Sigur ai văzut mii de fotografii şi emisiuni cu Thailanda şi ale sale frumuseţi, însă nimic nu se compară cu experienţa Thailandei trăită la faţa locului. Aromele, culorile, sălbăticia şi negoţul sunt doar câteva detalii care-ţi vor schimba întrutotul percepţia despre viaţă.

Aici nu vei găsi doar giganţii elefanţi, ci şi 10% din speciile de păsări din întreaga lume – aproape 300 mai multe specii decât pe întreg continentul european – precum şi peste 33.902 de temple active. Fiecare secundă petrecută în Thailanda înseamnă o experienţă unică, iar acesta este clar unul dintre miile de motive pentru care visăm să ajungem aici. Aşadar, dacă te afli printre norocoşii care-şi pregătesc bagajele pentru Thailanda sau printre cei ca noi, care visează să o facă, mai jos ai câteva fotografii care să-ţi amplifice dorul de ducă. Pe câteva dintre ele probabil le ştii deja.

Karen
Femeile tribului Karen Long Neck poartă inele de alamă în jurul gâturilor. Deşi gâturile lor par că sunt prelungite, greutatea inelelor comprimă, de fapt, claviculele, dând doar aspectul de gât lung.

Doi Suthep
Răsăritul la Doi Suthep nu trebuie ratat. Dacă te afli în Chiang Mai, asigură-te că ajungi acolo la primele ore ale dimineţii. Aşteaptă cu răbdare răsăritul soarelui şi priveşte cum statuile din aur vin la viaţă. Este un peisaj pe care nu-l poţi reda în fotografii la adevărata lui splendoare.

Festivalul Vegetarian, Phuket
Festivalul Vegetarian din Phuket nu este pentru cei slabi de inimă. Este un eveniment plin de culoare, care se întinde pe nouă zile, în luna octombrie. Anul acesta este între 24 septembrie si 2 octombrie. Festivalul sărbătoreşte credinţa comunităţii chineze ca abstinenţă de la carne și diverse stimulente, pentru a obţine o stare bună de sănătate și liniște sufletească.

Vezi Bangkok din Baiyoke Tower II
Dacă îţi incluzi în vacanţă şi zona metropolitană înconjurătoare, Bangkok este un oraş de 14 milioane de locuitori, de 40 de ori mai mare decât al doilea cel mai mare oraş din Thailanda. Ca un oraș primat extrem, Bangkok se află în fruntea unei liste care cuprinde Paris, Londra, Dublin, Budapesta, și Viena

Chinatown, Bangkok
Bolnav să faci shopping în Chinatown, atunci e păcat să nu-l vizitezi pe cel suprem? Mergi în Bangkok, unde zarva din Chinatown, de pe aleile mici și piețele aglomerate, nu se compară cu niciun top de shopping din lume. Aici vei găsi sele mai bune mâncăruri stradale din lume, care nu-ţi vor semăna în niciun caz cu cele din Chinatown-ul românesc.

Grand Palace, Bangkok
Acasă la regii din Siam (mai târziu din Thailanda) din 1782 până în 1925, Grand Palace de astăzi este folosit doar la ocazii ceremoniale, precum încoronările. În restul timpului, clădirea obişnuieşte că găzduiască sute de turişti, în camere bine amenajate, în stilul clasic tradiţional, de care toţi turiştii se îndrăgostesc.

Ko Tao
Ko Tao (Turtle Island) a fost numită după formă, dar este extrem de importantă ca loc de reproducere al ţestpaselor verzi pe cale de dispariţie, hawksbill. În ultimii ani Ko Tao este o atracţie nu doar pentru alpiniști, ci şi pentru drumeţi, care vor să colinde pădurile și plajele sale.

Macacii din Lopburi
Templele Lopburi, din secolul al 10-lea, se află la 150 km nord de Bangkok şi este casa a sute de macaci. Vizitează-le în timpul Monkey Buffet Festival, care se organizează anual pe 25 noiembrie, când sute de fructe și legume sunt lăsate în exteriorul templelor pentru răsfăţul primatelor.

Piaţa plutitoare Amphawa
Din lista noastră nu putea lipsi Amphawa. Unele piețe plutitoare sunt destul de turistice, dar piața de weekend Amphawa, aflată chiar în afara Bangkok-ului, este o adevarată afacere. Mâncarea de aici este gătită și servită direct de pe bărcile plutitoare aflate de-a lungul satului-canal, identic ca în perioada apariţiei ei –  mijlocul secolului al 17-lea. Dacă timpul nu-ţi permite să le vizitezi pe toate, ai grijă să nu ratezi piaţa plutitoare Amphawa. Este un adevărat simbol al negoţului indian.

Gina Rotaru

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Cinci destinații accesibile din Grecia, în care poți călători vara asta

Una dintre cele mai fermecătoare și mai accesibile destinații europene de vacanță, Grecia, a intrat rapid în preferințele românilor. Varietatea insulelor și a stațiunilor grecești, ospitalitatea localnicilor, apele de un turcoaz ireal și frumusețile naturale unice te cuceresc definitiv. Iar dacă vrei ca fiecare an să îți aducă o nouă destinație de vacanță, Grecia are […]

vacanță în Lisabona

10 lucruri de neratat într-o vacanță în Lisabona

Lisabona este un oraș cosmopolit, la câteva ore distanță de orice capitală europeană. Este orașul cu atât de multe atractii turistice, încât îți este imposibil să le vezi pe toate într-un singur sejur, fie el și de 10 zile. Motiv pentru care, am facut o selecție de lucruri ce nu trebuie ratate în timpul vacanței […]

Paris

12 ore în Paris!

Paris… orașul luminii, capitala fashion a lumii și destinația romantică râvnită de majoritatea cuplurilor! Locul în care să mergi indiferent de anotimp, de starea vremii sau de starea de spirit! Poți fi nostalgic, amorezat, vesel sau plin de energie, că Parisul îți oferă fix ceea ce ai nevoie! Gândește-te la Turnul Eiffel, la evenimentele fashion […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 1 =