Thailanda, la faţa locului

Thailanda este o altă lume. Teritoriul ei cuprinde 1.430 de insule, coastele sale tropicale se întind de 2.000 mile, iar gastronomia sa stăpâneşte mii de reţete surprinzătoare. Unde mai pui că este şi casa celei mai vechi păduri tropicale mereu verzi – Khao Sok National Park – un ecosistem care datează de 160 milioane ani. Sigur ai văzut mii de fotografii şi emisiuni cu Thailanda şi ale sale frumuseţi, însă nimic nu se compară cu experienţa Thailandei trăită la faţa locului. Aromele, culorile, sălbăticia şi negoţul sunt doar câteva detalii care-ţi vor schimba întrutotul percepţia despre viaţă.

Aici nu vei găsi doar giganţii elefanţi, ci şi 10% din speciile de păsări din întreaga lume – aproape 300 mai multe specii decât pe întreg continentul european – precum şi peste 33.902 de temple active. Fiecare secundă petrecută în Thailanda înseamnă o experienţă unică, iar acesta este clar unul dintre miile de motive pentru care visăm să ajungem aici. Aşadar, dacă te afli printre norocoşii care-şi pregătesc bagajele pentru Thailanda sau printre cei ca noi, care visează să o facă, mai jos ai câteva fotografii care să-ţi amplifice dorul de ducă. Pe câteva dintre ele probabil le ştii deja.

Karen
Femeile tribului Karen Long Neck poartă inele de alamă în jurul gâturilor. Deşi gâturile lor par că sunt prelungite, greutatea inelelor comprimă, de fapt, claviculele, dând doar aspectul de gât lung.

Doi Suthep
Răsăritul la Doi Suthep nu trebuie ratat. Dacă te afli în Chiang Mai, asigură-te că ajungi acolo la primele ore ale dimineţii. Aşteaptă cu răbdare răsăritul soarelui şi priveşte cum statuile din aur vin la viaţă. Este un peisaj pe care nu-l poţi reda în fotografii la adevărata lui splendoare.

Festivalul Vegetarian, Phuket
Festivalul Vegetarian din Phuket nu este pentru cei slabi de inimă. Este un eveniment plin de culoare, care se întinde pe nouă zile, în luna octombrie. Anul acesta este între 24 septembrie si 2 octombrie. Festivalul sărbătoreşte credinţa comunităţii chineze ca abstinenţă de la carne și diverse stimulente, pentru a obţine o stare bună de sănătate și liniște sufletească.

Vezi Bangkok din Baiyoke Tower II
Dacă îţi incluzi în vacanţă şi zona metropolitană înconjurătoare, Bangkok este un oraş de 14 milioane de locuitori, de 40 de ori mai mare decât al doilea cel mai mare oraş din Thailanda. Ca un oraș primat extrem, Bangkok se află în fruntea unei liste care cuprinde Paris, Londra, Dublin, Budapesta, și Viena

Chinatown, Bangkok
Bolnav să faci shopping în Chinatown, atunci e păcat să nu-l vizitezi pe cel suprem? Mergi în Bangkok, unde zarva din Chinatown, de pe aleile mici și piețele aglomerate, nu se compară cu niciun top de shopping din lume. Aici vei găsi sele mai bune mâncăruri stradale din lume, care nu-ţi vor semăna în niciun caz cu cele din Chinatown-ul românesc.

Grand Palace, Bangkok
Acasă la regii din Siam (mai târziu din Thailanda) din 1782 până în 1925, Grand Palace de astăzi este folosit doar la ocazii ceremoniale, precum încoronările. În restul timpului, clădirea obişnuieşte că găzduiască sute de turişti, în camere bine amenajate, în stilul clasic tradiţional, de care toţi turiştii se îndrăgostesc.

Ko Tao
Ko Tao (Turtle Island) a fost numită după formă, dar este extrem de importantă ca loc de reproducere al ţestpaselor verzi pe cale de dispariţie, hawksbill. În ultimii ani Ko Tao este o atracţie nu doar pentru alpiniști, ci şi pentru drumeţi, care vor să colinde pădurile și plajele sale.

Macacii din Lopburi
Templele Lopburi, din secolul al 10-lea, se află la 150 km nord de Bangkok şi este casa a sute de macaci. Vizitează-le în timpul Monkey Buffet Festival, care se organizează anual pe 25 noiembrie, când sute de fructe și legume sunt lăsate în exteriorul templelor pentru răsfăţul primatelor.

Piaţa plutitoare Amphawa
Din lista noastră nu putea lipsi Amphawa. Unele piețe plutitoare sunt destul de turistice, dar piața de weekend Amphawa, aflată chiar în afara Bangkok-ului, este o adevarată afacere. Mâncarea de aici este gătită și servită direct de pe bărcile plutitoare aflate de-a lungul satului-canal, identic ca în perioada apariţiei ei –  mijlocul secolului al 17-lea. Dacă timpul nu-ţi permite să le vizitezi pe toate, ai grijă să nu ratezi piaţa plutitoare Amphawa. Este un adevărat simbol al negoţului indian.

Gina Rotaru

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

1 Mai

Idei pentru vacanța de 1 Mai în Bulgaria: Distracție și servicii all inclusive

Mult aşteptata mini-vacanţă de 1 Mai se apropie cu paşi repezi şi încă mai este timp pentru organizarea unui sejur minunat. Imaginează-te la malul Mării Negre, în condiţii excelente de cazare, artă în care s-au specializat staţiunile bulgăreşti. Ofertele all inclusive te aşteaptă cu tot ce ţi-ai putea dori de la vacanţă, pentru întreaga familie. […]

Ce să vezi într-o vacanță în Zakynthos

Suntem în plină vară, iar vacanța în Zakynthos este un must do. Insula cu plaje exotice atrage anual mii de turiști și nu doar datorită celebrei Navagio Beach. Zakynthos are o mulțime de atracții, unele mai cunoscute ca altele. Însă, dacă pășești pentru prima oară pe insulă, iată câteva locuri pe care trebuie să le […]

Pregătit de distracție? Începe Carnavalul Syros!

Chiar dacă e iarnă, vacanta in Grecia înseamnă distracție. Nu o spunem pentru că iubim Grecia sau pentru că Google a hotărât să sprijine o campanie de promovare a țării ca destinație de vacanță all-season, ci pentru că, în această perioadă, evenimentele se țin lanț. Petrecerile de Carnaval au început în 1 februarie, înveselind întreaga […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 3 =