×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

5 piete de Craciun must visit sezonul acesta

Cu mai putin de 60 de zile pana la Sarbatoarea de iarna, marile orase din tari precum Germania, Belgia sau Franta au inceput deja pregatirile pentru pietele de Craciun. Sute de tarabe incep sa prinda culoare si sute de gospodine isi pregatesc sorturile pentru nebunia celor mai traditionale si aromate mancaruri. De la arhitectura feerica din Koln si pana la strazile pietruite din Strasbourg, perioada Sarbatorilor este o adevarata magie, iar anul acesta sezonul amenajarilor pare sa fi inceput mai devreme. Cu cidru cald de mere si vin fiert aromat, patinaj artistic si colinde in jurul bradului, e imposibil sa nu te lasi cuprins de spiritul Sarbatorilor, mai ales intr-un ambient feeric redat de marile piete de Craciun ale lumii. Si cum pofta-i mare, iar nerabdarea abia-i tinuta in frau, am facut ocolul evenimentelor de anul acesta pentru a vedea unde si cand se da startul vacantelor pline cu desfat. Asadar, sa vedem 5 piete de Craciun must visit sezonul acesta.

Cologne
Zeci, daca nu sute, de turisti vin anual aici sa admire majoretele si sa infulece din mancarurile autentic germane precum currywurst, gluhwein si covrigi. Acest oras fermecator ofera, in total sapte piete de Craciun, cea mai mare dintre acestea fiind organizata pe fundalul catedralei gotice din Koln si a celui mai inalt pom din Renania. Din Romania in Bruxelles faci aproximativ trei ore cu avionul, fara escale, iar din Bruxelles in Cologne traseul mai dureaza patru ore.
Piete deschise: 24 noiembrie - 23 decembrie
Bilete de la: 100 euro dus-intors

Strasbourg
Oamenii se ingramadesc in acest oras ciudat si antic (din 1570) pentru a se bucura de una dintre ele mai vechi piete de Craciun din Franta. Acum, un total de 12 piete sunt amenajate pe strazile pietruite din jurul catedralei vechi, oferind o multitudine de produse sezoniere turistilor cumparatori cu spirit festiv. Din Romania in Paris faci aproximativ 3 ore cu avionul, iar prin Paris, cu o simpla conexiune de la Gare du Nord la Gare de l'est faci aproximativ 5:27 minute.
Piete deschise: 28 noiembrie - 31 decembrie
Bilete de la: 250 euro dus-intors

Lille
Lille, celebrul oras din nordul Frantei nu uita nici el de frumusetea Craciunului. O piata fermecatoare de Craciun si peste 80 de cabane deschise aici intre 19 noiembrie - 30 decembrie. Piata principala este transformata intr-un paradis de iarna, fiind amenajata anual cu un brand de Craciun imend de 18 metri inaltime, iar vizitatorii sunt imbatati nu doar cu aromele mancarurilor, ci si cu frumusetea obiectivelor turistice sezoniere ale orasului, printre care si o roata Ferris gigant. Din Romania in Paris faci aproximativ 3 ore cu avionul, iar de la aeroportul Charles de Gaulle pana in Lille mai faci aproximativ 2 ore cu autoturismul.
Pietele deschise: 19 noiembrie - 30 decembrie
Bilete de la: 250 euro dus-intors

Bruxelles
Piata de Craciun din Bruxelles este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai inventive din intreaga Europa. Organizata anual in perioada 28 noiembrie - 4 ianuarie, Plaisirs d'Hiver sau piata „placerilor pentru iarna” se mandreste cu peste 240 de cabane si tarabe. In programul de divertisment al organizat in Grand Place intra un patinoar de 61 de metri, un sistem nocturn de sunete si un spectacol de lumina fascinant, care te fac sa intri in spiritul Sarbatorilor in cel mai placut mod posibil. Din Romania in Bruxelles faci aproximativ trei ore cu avionul, fara escale, si aproximativ 4-5 ore cu escala.
Pietele deschise: 28 noiembrie - 4 ianuarie
Bilete de la: 100 euro dus-intors

Bruges
Iarna de iarna, frumoasa piata centrala din Bruges inunda in lumini multicolore si tarabe festive ingesuite cu bunatati de Craciun. Peste 30 de tarabe traditionale iti iau ochii inaca de la intrare, buimacindu-te cu totul, nestiind inotro sa o apuci prima oara. De la cadouri, mancaruri de specialitate, bomboane de ciocolata, dulciuri si pana la decoratiuni hand-made ciudate, piata este un vis atat pentru gurmanzi, cat si pentru fashioniste. Nici de aici nu lipseste distractia, municipalitatea amenajand o multime de atractii, inclusiv pentru familii. Printre ele se regasesc un patinoar in aer liber, un spatiu Toy Fair si o zona cu Christmas Hobby. Din Romania pana in Bruxelles faci aproximativ trei ore cu avionul, iar din Bruxelles in Bruges faci aproximativ o ora si jumatate cu autoturismul.
Piete deschise: 21 noiembrie - 2 ianuarie 2015
Locatia: Christmas Market & Ice Rink, Market Square (Grote Markt) si Simon Stevinplein.
Orar: luni, marti, miercuri, joi si duminica de la 10:30 - 22:00 si vineri si sambata de la 10:30 - 23:00.

Gina Rotaru

Rezerva acum!