×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

De ce iubim Croatia? Top atractii all season

Vara, concediul nu inseamna doar vacante la plaja. Este perioada din an in care multe tari europene infloresc si dezvaluie cele mai frumoase atractii turistice. Astazi, ne oprim la Croatia. Una dintre cele mai frumoase si fascinante destinatii din Europa, care iti bucura ochii cu orasele sale bogate in istorie si varietatea peisajelor naturale. O tara pe care sa o traversezi intr-un circuit bine organizat si in care sa poposesti pentru a trai si experimenta traditii putin stiute. Iata cateva locuri din Croatia pe care sa le vezi, sa le cunosti si sa le adori dupa un circuit EuropaTravel.
1. Dubrovnik, Croatia
Bijuteria croata, Dubrovnik este absolut magica! Orasul sau vechi este cu adevarat uimitor, iar atractiile din jurul acestuia sunt de-a dreptul captivante. Orasul se aglomereaza in timpul lunilor de vara, mai ales ca este o destinatie cunoscuta pasagerilor navelor de croaziera. Cu toate acestea, daca iti alegi orele potrivite, te poti plimba linistit pe strazile pietruite, luminate de felinare, poti savura o cafea la una dintre mesele asezate pe alei. Sau te poti fotografia langa monumente istorice, ale caror arhitectura impresioneaza intreaga lume. Asta da selfie! Daca vrei si ceva agitatie, opteaza pentru una dintre excursiile de o zi spre insulele din apropiere, cum ar fi insula mica Lokrum, insulele Elafiti sau Mljet si alte statiuni precum Cavtat. Daca esti dintre cei aventusorsi, porneste intr-o excursie de o zi in tarile vecine din Muntenegru si Bosnia si Hertegovina.
2. Lacurile Plitvice
Parcul National Lacurile Plitvice este o alta minune a Croatiei. Cu 16 cascade interconectate si o flora si o fauna frumoasa, vizitarea parcului este o experienta unica. Acest parc este una dintre atractiile de top din Croatia, in special vara. Cu toate acestea, el este deschis turistilor tot parcursul anului. Asadar, daca l-ai vazut vara, viziteaza-l si iarna. Peisajul se schimba in totalitate. Mai mult, exista si o mica statiune de schi in apropiere.
3. Istria
Este o regiune intreaga, foarte populara. Cu legaturi bune de transport, inclusiv zboruri spre Pula sau spre Italia, este usor sa ajungi aici. Majoritatea turistilot europeni vin direct din tara lor de origine, insa exista mai multe legaturi cu destinatii frumoase, ce merita incercate. Pentru o vacanta ca la carte! Poti merge cu autobuzul din Italia (de la Trieste) sau sa urci intr-un catamaran de vara, care leaga mai multe porturi din Istria de Venetia. Ajuns aici, trebuie sa stii ca Porec este una dintre statiunile de top - exista o selectie buna de hoteluri de tip statiune. Cu toate acestea, secretele nedescoperite ale Istriei sunt minunatele sale orase si sate de pe coline. Acestea includ Motovun, care castiga recunoasterea festivalului sau anual de film, si Buzet - renumit pentru festivalul sau de trufe organizat in fiecare toamna. Si sa nu uitam de Hum, considerat a fi cel mai mic oras din lume, cu doar 22 de locuitori.
4. Zagreb
Unii compara Zagreb cu Praga. Si nici nu-i de mirare. La fel ca Praga, Zagreb este perfect pentru o scurta pauza, in care sa vezi numeroase atractii, restaurante, sa simti viata de noapte si chiar sa faci shopping. O zi in Zagreb inseamna plimbari placute atat in Orasul de Sus (cu catedrala, Biserica St. Marks, Kamenita Vrata, Turnul Lotrscak si multe altele), cat si in Lower Town si prin piata princpala, Trg bana Jelacica. Exista, de asemenea, o multime de galerii si muzee. Iar cand simti ca oboseala te cuprinde, opreste-te la o cafenea cocheta (multe la numar) pentru o cafea aromata, cum numai ei stiu sa faca. Si, in cele din urma, de ce nu sa simti si vibratia vietii de noapte? Exista o serie de baruri si cluburi in oras care sa-ti ofere distractie in stil Zagreb.
5. Orasul Hvar, insula Hvar
Considerata una dintre insulele cele mai luxoase din Croatia, veti citi adesea despre diverse celebritati si sarbatorile potrivite pentru Hvar in fiecare an, dar nu lasati-o sa va dezvaluie. (Desi acest lucru poate fi o remiza pentru unii turisti!) Hvar este foarte bine cunoscut pentru vremea minunata, cu cel mai mare orar mediu de soare anual in toata Croatia. Insula este, de asemenea, renumita pentru cresterea lavandei printre peisajele sale frumoase, astfel incat sa va imaginati o combinatie destul de imbogatita de vreme frumoasa si imprejurimi frumoase si aromate in timp ce va relaxati pe insula. Exista o serie de hoteluri elegante in orasul Hvar si o serie de atractii turistice. Iar portul sau este un loc placut pentru momente de relaxare. Exista cateva plaje in apropiere de orasul Hvar, desi recomandarea noastra este sa te indrepti spre grupul mic de insule Pakleni, din apropiere. Vei avea o zi greu de uitat.

Rezerva acum!