×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Tinuta in avion. Ce sa porti in timpul unui zbor

Chiar daca ti se para fita, cand vine vorba de tinuta in avion, moda are rostul ei. Tinuta in avion gresita nu doar ca-ti poate cauza disconfort, ci iti poate provoca si probleme de sanatate. Intreab-o pe Lady Gaga. In 2010, starul pop a urcat in avion incaltata cu pantofi Alexander McQueen si imbracata intr-un costum prea fashion pentru un zbor transatlantic. In timpul zborului, vedeta a inceput sa experimenteze simptome de tromboza venoasa profunda, cauzata de presiunea scazuta a cabinei, scaunele inghesuite si imobilitatea in timpul calatoriei lungi. Si nu pentru ca ar fi avionul de vina, ci pentru ca tocurile si hainele prea mulate nu i-au mai permis corpului sa respire… Asadar, inainte de a-ti alege hainele pentru vacanta cu avionul, iata pentru ce sa optezi:

Tinuta in avion: tesaturi naturale, respirabile

Cat despre skinny jeans, ai grija la cat de skinny sunt. Repet, da-i voie sangelui sa circule, pentru a evita umflaturile, furnicaturile si amorteala. Moda nu inseamna chin. Compune-ti tinuta din piese facute din tesaturi naturale, respirabile. Imbraca o lenjerie din bumbac, o bluza confortabila si o pereche de blugi/pantaloni larguti.

Tinuta in avion: bocanci sau espadrile

Uita de reclamele in care tinerele se plimba prin aeroport cu tocuri de 10 centimetri. Sunt doar reclame. Cu asemenea incaltari, si cand stai pe scaun la birou ti se umfla picioarele. Imagineaza-ti ca esti intr-un avion, unde nu te poti ridica si plimba in voie. In cazul acesta, si o ora de zbor e mult. Cand te vei ridica in picioare, de abia vei mai putea pasi. Iar pe langa disconfort, vei fi nevoita sa suporti si jena…toti pasagerii se vor uita la tine. Si fii convinsa ca nu cu admiratie. Opteaza pentru o pereche de bocanci pentru drumetii sau espadrile. Gasesti o multime de espadrile fashion, in zeci de culori si sute de combinatii. Ai grija doar sa fie din materiale respirabile.

Tinuta in avion: parfumul hainelor proaspat spalate

Cui nu-i place sa miroasa a parfum? Imagineaza-ti insa ca stai intr-o camera in care se amesteca zeci de parfumuri. Ai rezista mirosului? Te asigur ca nu. Asadar, pentru zborurile cu avion, parfumul hainelor proaspat spalate este cea mai buna alegere. Mirosurile sunt intensificate intr-un avion, unde pasagerii sunt inghesuiti si aerul vechi este reciclat in intreaga cabina. Si cum vor exista pasageri care nu renunta niciodata la parfum, fii tu aceea/acela care aduce o gura de aer fresh. In astfel de cazuri, coechipierul perfect este acela care nu miroase a ceva anume.

Tinuta in avion: piese simple, ca de „biserica”

Nu e o gluma. De cate ai fost in Aeroportul Otopeni si ti-a sarit in ochi o bluza, o pereche de pantaloni, o fusta prea mini sau niste incaltari cu sclipici? De multe ori. Evita o astfel de moda. Simplitatea e mult mai fashion. De asemenea, evita tricourile cu slogane „defaimatoare, obscene sau ofensatoare”. In unele destinatii risti sa fi trimis inapoi acasa. Imbraca lucruri simple, colorate, dar atent asortate. Uita-te in oglinda inainte sa pleci. Bunul simt iti spune mai multe decat ar putea-o face orice designer.

Tinuta in avion: straturi de imbracaminte

Nu te imbraca pentru vreme calda sau vreme friguroasa. In avion, schimbarile de temperatura sunt constante. Astfel, mergi pe varianta straturilor de imbracaminte. Tricou, bluza, hanorac si geaca(daca este cazul). Astfel vei putea controla mai usor temperatura corpului.

Rezerva acum!