×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante de vara: Cele mai bune lacuri in Europa

De ce lacuri in Europa? Pentru ca pot fi o alternativa frumoasa la clasicele vacante la mare. Cand spui vacanta de vara, toata lumea se gandeste la Marea Mediterana. Putini sunt cei care cauta alternative. Si, sincer, nu vad de ce ar face-o. Plajele Mediteranei sunt de-a dreptul spectaculoase. Nisipul este un rasfat al mintii, peisajele sunt linistitoare, auzul valurilor iti da o stare de bine, iar lenevitul pe sezlonguri alaturi de un coctail bun te fac sa adori vara si plajele mediteraneene. Daca vrei totusi o altfel de vacanta, la fel de relaxanta si spectaculoasa, incearca lacurile Europei. Exista lacuri in zone de o naturalete impresionanta, lacuri cu insule monahale si lacuri pentru supravegherea pasarilor. Iata unele dintre cele mai interesante lacuri din Europa, in preajma carora sa-ti petreci o vacanta de vara ca-n povesti.

• Lacul Constance, Germania, Austria si Elvetia

Daca exista un lac unde sa-ti petreci nu doar vacanta de vara, ci o vara intreaga, Lacul Constance este acela. Aici vei gasi insule de flori si fluturi, sate medievale, castele, productie de vinuri fine si o insula monahala cunoscuta pentru legumele sale naturale si pline de aroma. Lacul Constance se invecineaza cu Elvetia, Austria si Germania, astfel ca exista o diversitate culturala peste tot de-a lungul sau.

• Lacul Hallstatt - Austria

Orasul Hallstatt, aflat pe malul lacului Hallstatt, este un loc surprinzator de interesant, cu o veche mina de sare. O mina in care se tin concerte de muzica de vara si care esre accesibila pe jos sau cu funicularul. Poti ajunge la lac cu trenul, apoi cu o barca pana in orasul Hallstatt. Este o excursie distractiva pentru copii, iar daca vremea este urata, opteaza doar pentru o excursie cu barca. Ea te va plimba in jurul lacului inconjurat de munti. Peisajele? Idilice.

• Lacul Massaciuccoli si Torre del Lago Puccini - Italia

Bine, imposibil sa nu fi auzit de marile lacuri italiene precum Lacul Como, Lago Maggiore sau Lacul Garda. Dar cine este Lacul Massaciuccoli? Ei bine, pe langa faptul ca are un nume distractiv de pronuntat, Massaciuccoli este lacul la care sa vii in timpul festivalului Puccini din vara. In restul timpului, aici exista ooaza frumoasa, numita Oasi di Massaciuccoli, un parc umed pe partea cealalta a lacului, popular de fotografi si observatori de pasari. Perfect pentru o vacanta de vara de relaxare.

• Lacuri in Europa: Lacul Lugano - Elvetia

Dintre toate lacurile elvetiene, ne-am oprit la Lugano. Motivul: este un lac pitoresc pitoresc si se intinde in Italia si Elvetia. De fapt, ajuns aici, poti sta pe partea italiana a lacului la Ponte Tresa si poti merge in Elvetia. O scurta plimbare cu trenul te duce in pitorescul oras elvetian Lugano. Vei fi impresionat.

• Lacurile urbane - cele mai bune spatii de inot din Berlin

Cand spui lac, te gandesti la paduri, munti, vai… Ei bine, exista si lacuri care fac parte din structura urbana. Si Berlin are unele chiar frumoase. Localnicii Berliniului se bucura astazi de multe lacuri perfecte pentru inpt, chiar in jurul capitalei germane. De ce sa nu te bucuri si tu de ele, in plina vara? Berlin nu este o destinatie doar de toamna sau primavara.

Rezerva acum!