×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Sejur in inima Greciei: de ce ar trebui sa vizitezi Atena

Atena este un oras antic. Un oras frumos, care te atrage prin personalitatea si trecutul lui tumultuos. O privire la Partenon iti aminteste cata bogatie istorica are orasul. Iar o plimbare pe strazile acestuia iti impartaseste traditia greceasca si zgomotele vietii sale moderne. Este o imbinare frumoasa intre „atunci si acum”, de care atenienii se simt mandri si pe care te fac sa o iubesti aratandu-ti ramasitele vechiului lor trecut. Indiferent daca vezi partea antica a orasului sau nu, influenta Atenei se va face simtita. Asta pentru ca faimosul oras are cate ceva de oferit fiecaruia dintre noi. Iata o mica lista cu motivele pentru care ar trebui sa vizitezi Atena.

Viziteaza Ruinele Antice din Atena

Ajuns in Atena, mergi la ruinele antice. Sunt atat de fascinante, incat iti poti petrece cu usurinta intregul sejur mergand de la un sit arheologic la altul. Daca, insa, vacanta ta este prea scurta pentru un astfel de rasfat, viziteaza Parthenonul si cladirile din jur, inclusiv muzeul. De asemenea, incearca sa ajungi la Acropole, la Templul lui Hephaestus si la Agora antica. Ia in considerare un tur cu ghid, pentru a profita la maximum de timpul petrecut in Atena.

Cumpara suveniruri

Moda suvenirurilor a apus. Daca obisnuiesti sa-ti petreci vacantele in Grecia, sigur ai strans deja o colectie de suveniruri. Insa, oricat de comerciala si banala ti s-ar parea ideea de suvenir, Atena este locul in care vei gasi numeroase obiecte traditionale. Obiecte artistice si folositoare, care sa-ti personalizeze locuinta sau sa-ti inveseleasca stilul vestimentar. De la vase din lut, la covoare si pana la brose, suveniurile din Atena sunt o placere a ochilor si a sufletului. Pentru cumparaturi asa cum fac localnicii, indreapta-te spre strazile Eolou si Agios Markos. Sunt locurile unde majoritatea atenienilor isi fac cumparaturile zilnice.

Afla mai multe despre istoria bizantina

Partea veche a Atenei nu este singurul loc care iti reda istoria ce a dus a modelarea orasului, in ceea ce este astazi el. Istoria si cultura bizantina au jucat, de asemenea, un rol important in modelarea mentalitatii poporului grec. Mai cu seama ca aceasta era perioada de timp care a dus la crearea crestinismul poporului grec. Afla mai multe despre aceasta parte a istoriei grecesti la Muzeul Bizantin si Crestin. Un muzeu ce ofera o imagine de ansamblu asupra rolului Atenei in aceasta parte a istoriei.

Savureaza viata de noapte

Viata de noapte din Atena este una dintre cele mai bune modalitati de a vedea Grecia moderna. Orasul are multe cluburi cunoscute, arhipline cu turisti, dar si o multime de cluburi mai putin cunoscute, pline de localnici. Unele dintre cele mai bune cluburi sunt fie in Voula, in Piata Syntagma, fie in Glyfada. Cluburile grecesti dau startul distractiei destul de tarziu in noapte. Asa ca asigura-te ca iei cina inainte, in unul dintre numeroasele restaurante si taverne din oras. In multe privinte, Atena se afla in centrul Greciei. Ea este considerata inima Greciei. Locul in care poti intelege mai bine tara, cultura ei si totodata locul din care sa pornesti spre marea calatorie a descoperirii fiecarui taram grecesc. Inainte de a-ti rezerva o vacanta in Atena, asigura-te ca-i aloci orasului suficient timp pentru explorare.

Rezerva acum!