INFORMARI PENTRU CALATORIE

Valentine's Day pentru gurmanzi. Destinatia: Londra

Peste o zi si sarbatorim Valentine's Day! Unii vor petrece acasa, in confortul pijamalelor. Altii, intr-o cabana de munte. Multi isi vor inveseli ziua cu trandafiri si bomboane de ciocolata. Dar si mai multi vor iesi la o cina romantica in doi. Este ziua in care vrem sa ne rasfatam si sa ne bucuram unul de celalalt. Si unde o putem face mai bine daca nu intr-o vacanta romantica, la lumina lumanarilor, intr-un restaurant cu delicii aspectuoase? Destinatia saptamanii: Londra! De la mancaruri indiene, la fondante de ciocolata, Londra iti ofera o larga varietate de specialitati demne de Valentine's Day. Iar dintre ele, nu rata celebra pizza cu aluat din maia la Amici Miei si delicioasa Pisco Sours londoneza. So, pentru indragostitii gurmanzi, iata 4 lucruri pe care trebuie sa le mananci in Londra saptamana aceasta.

Valentine's Day cu street food, pentru vegani

Prieteni vegani, Valentine's Day nu este o zi in care sa-ti comanzi aceeasi salata trista. Iesi cu prietenii si testeaza mancaruri noi, mancaruri cu aroma, de care, probabil, nici nu te-ai fi gandit sa le gusti. Este ziua in care trebuie sa te rasfeti, in care sa rupi rutina si sa faci lucruri nebunesti. Cu limita, bineinteles. In Londra exista o larga varietate de mancaruri stradale vegetariene si nu numai. De la pui prajit vegetarian (da, intr-adevar) pentru delicii mexicane, Greenwich Market este locul unde vegetarienii isi gasesc deliciile. Pentru si mai multe, mergi pe Hackney Road, mergi duminica la Chatsworth Road Market, la Ropewalk Market la sfarsit de saptamana si pe Whitecross Market Street in timpul saptamanii.

Un restaurant fancy

Vrei un restaurant fancy in Londra? Am gasit unul de care ne-am indragostit. Iar comentariile gasite despre el sunt numai de bine. Asadar, restaurantul nostru favorit in acest moment, nou in Londra, este inspirat din Tel Aviv: Bala Baya, din Southwark. Trebuie sa incerci Burnt Babka lor cu prune si crema.

No-booking restaurants

Ai lasat rezervarile pe ultima clipa? Atunci chiar cred ca incepi sa intri in panica. In Londra, restaurantele bune sunt arhipline, mai cu seama de Valentine's Day. Fii descurcaret si surprinde-ti partenera ducand-o intr-unul dintre cele mai tari restaurante in care n-ai nevoie de rezervare. S-ar putea sa stati ceva la coada, dar restaurantele sunt excelente si merg pe ideea primul venit primul servit. Mergi pe 40 Maltby Street (asezat intr-un arc de cale ferata, in capatul unei strazi din Southwark, trenurile iti trec practicdeasupra capului) sau la Dirty Bones din cartierul londonez Kensington. Ajuns aici, mananca ou de rata prajit in ulei, cu galbenus rulat grosier intr-un pieure de ceapa cu farame de macris, usor amar. Incearca si cartofi la cuptor umpluti cu cod si salata de patrunjel. Iar ca desert, trebuie sa incerci sufleul de prune si lamaie. E demential.

O seara pe Marylebone High Street

Cunosti celebra strada de shopping din Londra - Marylebone High Street? Ei bine, si aici e o zona buna pentru cateva gustari de Valentine's Day. Mai ales daca esti fanul preparatelor coapte. Este locul in care vei gasi un tort nebun de zmeura, deserturi incredibile din ciocolata si multe alte delicatese care sa-ti indulceasca si inveseleasca seara de Valentines Day. Daca, insa, n-ai putut sa ajungi in Londra de Valentine 's Day, fa-o cu prima ocazie. Delicatesele de mai sus pot fi degustate in orice moment al anului. In privinta asta, in Londra, Valentine's Day is everyday!

Rezerva acum!