INFORMARI PENTRU CALATORIE

Cele mai sigure destinatii de vacanta de pe glob

In cautarea unor destinatii de vacanta ieftine si totodata sigure? Ei bine, ti-am pregatit un Top 10 destinatii de vacanta in care sa-ti petreci sejururile fara griji, intr-o continua relaxare. Noi am ales deja una. Tu in care ai vrea sa mergi?

1. Grecia 

Una dinntre cele mai ieftine, sigure si spectaculoase destinatii de vacanta din lume. Grecia este considerata un paradis pamantesc. Prin uimitoarea combinatie de mare, soare si insule inverzite, marginite de ape turcoaz, Grecia isi imbogateste comorile sale naturale cu o arhitectura armonioasa, cultura rustica si mancaruri sofisticate.

2. Japonia

Japonia este locul unde traditiile stravechi se imbina cu viata moderna, ca si cum ar fi cel mai natural lucru din lume. Peisajele oraselor sale arata ca-n filmele SF. Cu toate acestea, multe dintre cladiri sunt vechi si sunt considerate repere ale unei noi ere.

3. Canada

Canada este o tara minunata. Chiar daca multi considera ofera doar zone greoaie de munte si coaste colturoase, ea impresioneaza prin piesaje si este o bijuterie nu doar pentru alpinisti si practicanti ai sporurilor de adrenalina, ci si pentru romantici. Orice s-ar spune, ea este una dintre multele destinatii de vacanta sigure, care are multe de oferit calatorilor sai.

4. Elvetia

Cunoscuta pentru ciocolata fina, ceasurile cu cuc si yodeling, Elvetia este una dintre putinele destinatii de vacanta care sa-ti ofere experiente sublime. Tara cu patru limbi oficiale combina intr-un mod unic frumusetea naturala cu mediul rural. Este destinatia care merita o vacanta indiferent de anotimp.

5. Republica Ceha

De la caderea comunismului din 1989, Republica Ceha a devenit una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Europa. Tara este considerata a fi cel mai bun producator de bere de la inventarea Pilsner Urquell, in 1842. Cehii au fost si raman renumiti pentru productia catorva dintre cele mai bune beri din lume.

6. Portugalia

Castele medievale, sate pietruite, orase captivante si plaje aurii… sunt doar cateva dintre caracteristicile acestei frumoase tari. Portugalia ofera experiente uimitoare daca vrei sa-ti explorezi istoria, sa-i incerci produse alimentare mare si sa admiri peisaje idilice.

7. Noua Zeelanda

Noua Zeelanda este tara in care n-ai de ce sa-ti faci griji. Neaglomerata, verde, linistita si consoderata a fi locul perfect pentru escapade relaxante…sau romantice. Daca alegi acest paradis ca una dintre cele mai sigure destinatii de vacanta, nu uita sa te bucuri si de bucataria sa. Este o adevarata minune.

8. Destinatii de vacanta: Austria

Imbinand cu finete peisajul urman cu cel rural, Austria este una dintre cele mai sigure destinatii de vacanta din lume. Aici poti face drumetii pe munti impaduriti, te poti bucura de natura si poti simti aerul istoric al orasului cosmopolit Viena.

9. Danemarca

Peisajul din Danemarca, precum a celor mai multe tari scandinave, este definit de apa si multe insule. Si fiecare insulp are propriul sau caracter distinctiv. Vizita in orase de nepronuntat poate fi de-a dreptul distractiva, daca esti pregatit de calatorii in destinatii de vacanta pline de aventuri.

10. Islanda

Iubitorii de natura vor fi uimiti de peisajele cinematografice ale tarii. Islanda este considerata a fi una dintre destinatiile nordice cele mai uluitoare. Frumusetea naturala regasita in Islanda a fost intotdeauna exprimata prin viata culturala. Multe epopee medievale si thrillerele contemporane au incercat sa descrie in hartie peisajul uimitor al tarii. Astfel, pe langa una dintre cele mai sigure destinatii de vacanta din lume, Islanda este si printre cele mai frumoase.

Rezerva acum!