×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Destinatii romantice pentru un altfel de Valentine's Day

Destinatii romantice de Valentine's Day? Acesta este mmomentul perfect de a-ti surprinde partenera cu o pauza feerica in doi. Planuieste o vacanta in una dintre marile destinatii romantice ale lumii! Poate nu ai realizat inca, dar Valentine's Day se apropie cu pasi repezi, iar surprizele neplanuite nu sunt intotdeauna cea mai fericita varianta! Nu ai nimic rezervat inca? Nu intra in panica. Mai jos ai cateva destinatii romantice pentru escapada de Valentine’s Day, de Dragobete… sau de ambele, daca poti!

Paris sau … 

Cand spui destinatii romantice, inevitabil te gandesti la Paris…Orasul Luminilor, Capitala fashion a lumii, Orasul indragostitilor. Da, Parisul ramane in continuare pe primul loc la capitolul romantism, finete si fashion si chiar este o destinatie ideala pentru vacanta de Valentine’s Day. Daca, insa, preferi un loc mai putin aglomerat, dar la fel de magic ca Parisul, viziteaza anul acesta ILE DE RE! Pun pariu ca n-ai auzit prea multe despre ea.

...Ile de Re

Ile de Re este o insula in largul coastei de vest a Frantei, legata de orasul francez La Rochelle printr-un pod rutier. Ea se afla in partea de nord a stramtorii Pertuis d'Antioche. Are 30 de kilometri lungime, cinci kilometri latime si cel mai inalt punct atinge 20 de metri. Aici, arhitectura tipic franceza a caselor si strazile pietruite formeaza peisaje idilice pe tot parcursul anului. Cu plaje lungi de nisip si paduri de pin gata de explorare, la pas sau pe biciclete, Ile de Re este una dintre cele mai cautate destinatii romantice. Este o alternativa de escapada romantica demna de luat in seama.

Praga, in top destinatii romantice

Privelistea de pe Podul Carol, recitaluri de muzica, biserici  in lumina lumanarilor, baruri subterane, restaurante si vinuri rosii fine… Cum sa nu cazi prada acestei destinatii romantice? Praga este una dintre putinele destinatii romantice in care sa te rasfeti, bucurandu-te de farmecele sale aparte. Savurati cocktailuri fine la Tretters (V Kolkovne 3) sau mergeti la crama din Monarch (Na Perstyne 15). Insa, inainte de toate, luati cina la Nostress (Dusni 10) - un restaurant elegant, perfect pentru Valentine’s Night.

Dubrovnik

Richard Burton si Elizabeth Taylor s-au ascuns in acest oras croat pentru o vacanta romantica linistita. Si, cu toate ca a trecut multa vreme de atunci, Dubrovnik inca mai are atmosfera potrivita pentru o escapada romantica, plina de farmec. Centrul orasului este plin de buticuri superbe si magazine de bijuterii aparte (in cazul in care te gandesti sa daruiesti cadouri), cafenele frumoase cu gradini pline de flori gasesti pretutundeni (in cazul in care soarele mediteranean isi face aparitia) si baruri mici intalnesti la tot pasul, cu o multime de unghere si zone private, demne sa ofere liniste si atmosfera romantica. Ce ti-ai putea dori mai mult? Poate o bautura fina? Stai linistit, gasesti din plin!

Istanbul

Exotic, frenetic si unic, orasul Istanbul a fost desemnata Capitala europeana a culturii in 2010. Iar asta inseamna ca, pe langa cele mai frumoase moschei si bazaruri, exista o serie intreaga de expozitii, spectacole si galerii de arta gata de explorat. Orasul poate fi destul de agitat. Daca vrei liniste si romantism, stai pe insula Heybeliada. Este una dintre Insulele Printilor, aflata la doar o scurta plimbare cu feribotul de centrul orasului. Nu exista transport rutier pe insula. Pentru vizite la manastirile bizantine si bisericile ortodoxe grecesti, ai bicicleta sau trasurile trase de cai! Romantic, nu? Recomandarea noastra: cazeaza-te in Istanbul si viziteaza insula Heybeliada! Asa imbini vacanta romantica si cu putina aventura si agitatie. Va fi un altfel de Valentine’s Day!

Viena

Cafea, tort, cafea, si mai mult tort - exista o multime de oportunitati de a-ti petrece timpul ca indragostitii. Unde altundeva daca nu intr-un ambient romantic si elegant precum casutele vieneze de cafea. Daca preferi discutiile intelectuale, mergi in Cafe Central (Herrengasse 14). A fost locul preferat al lui Lenin si Trotki, in zilele lor de pre-revolutie. Pentru o oaza de relaxare, ia un Buchtel fierbinte (desert umplut cu gem), la Cafe Hawelka (Dorotheergasse 6).

Toscana

Nu stiu daca exixta ceva mai romantic decat peisajele din Toscana rurala… In februarie, dealurile Toscanei incep sa se dezamorteasca, iar casele se lumineaza, oferind tablouri demne de Picaso. Stati la Il Ruscello, o moara de apa frumos restaurata pentru doua persoane. Este locul cu pardoseli din teracota, plafoane cu grinzi din lemn, piatra pe pereti si usi franceze, care se deschid spre o terasa. Satul pitoresc Comano este aproape de Toscana. In imprejurimi poti strabate Lunigiana. O zona renumita pentru castelele sale si orasul antic roman, pe nume Luni.

Austria

Cina pe inserat, la caldura semineului, la lumina lumanarilor si in fata unui peisaj alb, al muntilor albi din Tirol… suna romantic? Nici nu mai incape indoiala! Pentru un Valentine de neuitat, gebuieste-te in propriul tau iglu, in satul Alpeniglu, in inima Alpilor Kitzbuehler. Multe cupluri opteaza pentru o plimbare pe munte cu gondola Hochbrixen, fac o drumetie prin padure si iau cina la lumina lumanarior in sala de mese igloo, inainte de a se ghemui in saci de dormit super-confortabili, pe un pat de gheata invaluit in blana. Micul dejun se savureaza in timp ce admiri rasaritul soarelui peste partiile goale de schi. Daca, insa, ideea de gheata te inspaimana putin, poti opta oricand pentru alte hoteluri confortabile, elegante, cu privelisti frumoase. Oferte sunt cu duiumul!

Amsterdam

Cu numeroasele sale canale, poduri si cu arhitectura sa impunatoare, Amsterdam se intrece cu Venetia privind locatia aleasa de cupluri pentru Ziua Indragostitilor, fiind o destinatie frumoasa si, totodata, ieftina. Puteti cina la unul dintre restaurantele elegante cu priveliste spre unul dintre canale (precum &Samhoud Places) si puteti strabate canalele in timpul noptii, intr-un vas de epoca.

Rezerva acum!