×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

10 lucruri de neratat intr-o vacanta in Lisabona

Lisabona este un oras cosmopolit, la cateva ore distanta de orice capitala europeana. Este orasul cu atat de multe atractii turistice, incat iti este imposibil sa le vezi pe toate intr-un singur sejur, fie el si de 10 zile. Motiv pentru care, am facut o selectie de lucruri ce nu trebuie ratate in timpul vacantei tale in capitala portugheza!

1. Urca la Castelul Sao Jorge si plimba-te prin Alfama

Daca ajungi in Lisabona si nu vizitezi Castelul Sao Jorge, ratezi momente cu adevarat impresionante. Acesta este cel mai inalt punct din oras, amplasat printre cele mai tipice cartiere. Vizita aici este o oportunitate unica de a simti si a intelege relatia orasului cu raul Tagus.

2. Asculta Fado

Indiferent daca-ti place sau nu acest stil muzical, cina la lumina lumanarilor in sunetul ritmului Fado in Lisabona este de neratat. Considera-te norocos daca auzi ritmul Fado in timpul plimbarilor pe una dintre strazile Alfama, Mouraria sau Madragoa. Acest stil muzical (asa-numit vadio fado) te ademeneste prin ritmul chitarelor si prin pasiunea muzicantului. O pasiune ce se simte in ritm. Lasa-te dus de val si traieste momentul. Lisabona e frumoasa prin detaliile sale!

3. Viziteaza Terreiro do Paco

Cea mai mare piata din Lisabona si, de asemenea, unul dintre simbolurile cele mai reprezentative ale orasului, recondtruit dupa marele cutremur din 1755. In prezent, cea mai mare parte a pietei Terreiro do Paco iti ofera o plimbare placuta de-a lungul raului - recomandat de experimentat dupa-amiaza tarziu. Iar daca vrei romantism pur, admira intregul peisaj al pietei de pe rau, in timpul unei plimbari cu barca!

4. Urca in liftul Santa Justa

Liftul Santa Justa, caruia i se mai spune si Liftul Carmo, se afla in cartierul central si ofera privelisti de invidiat asupra acestei parti vechi Lisabona. Este un privilegiu sa calatoresri in acest ascensor proiectat de Ponsard, un discipol al marelui maestru al lucrarilor din fier Gustave Eiffel, in urma cu peste o suta de ani. Liftul, care transporta pasagerii din districtul Baixa pana la ruinele bisericii Igreja do Carmo, este o minune industriala a vremii sale, cu structura exterioara din fierarie, ce formeaza arcade neo-gotice si un interior cald din lemn.

5. O plimbare cu tramvaiul prin Lisabona

Tramvaiul este un mijloc comun de transport in Lisabona, dar si una dintre cele mai bune metode de a calatori prin cartierele istorice ale orasului. Apare in aproape orice fotografie, iar sunetul tramvaielor care circula pe sine este una dintre cele mai cunoscute caracteristici ale orasului. Tramvaiul cu nr. 28 este cel mai cunoscut, dar nu te opri doar la el. Mai sunt si altele...

6. Viziteaza Manastirea Jeronimos si Turnul Belem

Lisabona are doua monumente unice, care sunt situri din patrimoniul mondial. Ele sunt doua bijuterii ale stilului gotic manuelin, care impresioneaza de departe. Pe langa bolti sculptate in piatra, considerate piese remarcabile de inginerie, bogatia elementelor decorative legate de aspectele maritime si de calatoriile navigatorilor este de-a dreptul fascinanta.

7. Incearca Pastel de Belem

O piesa tare a bucatariei portugheze, a carei reteta este un secret bine pazit! Si tocmai datorita unicitatii sale, Pastel de Belem este un preparat ce NU trebuie ratat! O patiserie dulce, pe care lisabonii o savureaza cu mare placere in timpul pauzelor de cafea!

8. Viziteaza Oceanariumul in Parque das Nacoes

este o poveste de succes in revitalizarea unei zone industriale, cu o locatie privilegiata pe raul. Oceanariumul, unul dintre cele mai mari locuri din Europa unde poti admira flora si fauna diferitelor oceane ale planetei noastre. Este locul pe care sa il vizitezi indieferent daca esti singur, cu partenera sau cu intreaga familie! Unde mai pui ca si locatia Parque das Nacoes este una privilegiata, aflandu-se fix pe malul raului. Imaginati-va doar ce privelisti exista!

9. Vezi Muzeul National Tile si Muzeul Coach (al vagoanelor)

Aceste doua muzee sunt fara egal in lume. Unul spune povestea tiglei din Portugalia (Muzeul National Tile) - de la primele sale utilizari pe pereti din secolul al 16-lea pana in prezent - iar celalalt (Muzeul Coach) prezinta o colectie de neegalat de vagoane - cu exemple fine din secolul al 18-lea, fiind decorat cu exuberanta cu picturi si lucrari de auri.

10. Ia masa in Bairro Alto

Lisabona este cunoscut pentru viata de noapte variata si agitata! Astfel ca, dupa o dupa-amiaza de shopping in elegantul district Chiado, nu-i nimic mai placut ca o pauza de respiro dupa-amiaza tarziu la unul dintre punctele de vedere ale Santa Catarina sau Sao Pedro de Alcantara, apoi o cina in Bairro Alto. Aici este locul celor care iubesc si cauta distractia de noapte.

Rezerva acum!