INFORMARI PENTRU CALATORIE

Top 10 orase pentru vacanta de iarna

Anul acesta, vacanta de iarna vine cu Gluhwein si ciocolata calda, peisaje albe si muzee cu intrare libera... Totul tine de legerea destinatiei. Daca in partea nordica te afunzi in zapad, in zona Marii Mediterane soarele straluceste, cafenelele te ademenesc la relaxare si spiritul Craciunului te farmeca intru-totul! Este perioada din an in care vacanta de iarna cu familia sau in cuplu este un must. Ea  iti ofera romantism, relaxare, peisaje de basm, delicatese locale si milioane de zambete. Iata 10 orase fermecatoare, pe care sa le iei in considerare pentru vacanta de iarna:

1. Andaluzia, Spania

Pentru a afla frumoasa istorie a Spaniei maure, viziteaza in vacanta de iarna orase precum Cordoba, Ronda, Sevillie si Granada (casa Alhambra), din regiunea Andaluzia. Fie ca vrei sa explorezi locuri secrete romantice sau sa savurezi o portie generoasa de tapas autentic - aceasta regiune agricola fermecatoare este perfecta pentru a simti bucuria Sarbatorilor de iarna.

2. Viena, Austria

Iarna este un moment magic sa vizitezi Viena! Cu ale sale palate baroce si piete de Craciun multicolore, Viena este una dintre cele mai populare si atractive destinatii de vacanta in perioada Craciunului. Ajuns aici, scapa de frig descoperind cultura Kaffeehaus-ului austriac si traditia austriaca a cafelei, incalzeste-te cu un vin fiert si participa la un spectacol de opera sau de balet la Opera de Stat! Viena este orasul in care n-ai cum sa te plictisesti, indiferent de preferintele pentru petrecerea timpului liber.

3.Dubrovnik, Croatia

Perla Adriaticii - Dubrovnik, Croatia, este locul ideal in care sa scapi de zilele mohorate ale iernii. Plimba-te pe strazile confortabile ale orasului vechi sau bucura-te de soare, pe una dintre plajele sale turistice. In Dubrovnik, Coasta Dalmatiei a Croatiei este de-a dreptul spectaculoasa! Ea, alaturi de doi kilometri de zid ai orasului vechi, cu privelisti spre manastiri antice, palate aristocratice si biserici baroce, redau magia Sarbatorilor, in cel mai intim si placut mod posibil.

4. Sardinia, Italia

Daca ai nevoie de-o pauza de relaxare inaintea Craciunului, aceasta insula italiana este destinatia pentru tine. Cu unele dintre cele mai seducatoare plaje ale Europei si cu natura sa frumoasa, Sardinia iti ofera liniste, calmitate, traditionaism si...multe paste! Cum sa nu te indragostesti de ea? Iar daca vrei sa devii ceva mai activ sau aventuros, porneste in drumetii, viziteaza muzee antice, admira biserici medievale si bucura-te de fiecare coltisor al destinatie, explorand cele mai traditionale zone.

5. Kas, Turcia

Cu unele dintre cele mai bune zone de parapanta din Turcia si unele dintre cele mai spectaculoase zone de scufundari din Marea Mediterana, distractiile in Kas sunt nelimitate. Este destinatia in care iarna gasesti case albe, rasarite parca in mijlocul muntilor verzi, un port frumos si plaje intinse. La doar cateva ore distanta cu avionul de Romania, Kas iti da sentimentul ca te afli pe cealalta parte a lumii!

6. Budapesta, Ungaria

Cu temperaturi usor mai scazute si o liniste cuceritoare (in lipsa puhoiului de turisti din timpul verii), Budapesta este orasul perfect pentru un city-break sau un sejur de iarna. Orasul nu doar ca iti poate oferi totul - de la bai termale si pub-uri trendy, la programe de opere si teatru - ci este si buget-friendly.Ca sa nu mai vorbim de mancarurile sale, ce pot fi degustate in festivalurile si pietele alimentare ale orasului, pe aproape toata perioada iernii.

7. Paris, Franta

Cu mii de buticuri fashion, iconicul Turn Eiffel, fermecatorul Champs-Elysees si o intreaga varietate de delicii pariziene (de la cornuri, pricomigdale Laduree, ciocolata calda si vinuri, la unele dintre cele mai renumite muzee din lume), Parisul iti ofera o multime de motive sa-l vizitezi in timpul iernii. Imagineaza-ti doar miile de lumini ce acopera principalele atractii ale orasului. Nu degeaba atrage o multime de indragostiti...

8. Transilvania, Romania 

Nu poti vizita barlogul lui Dracula intr-o zi insorita ti linistita de vara. Ce farmec ar mai avea? Incearca sa vizitezi castelul lui Dracula cand cerul este gri, copacii sunt goi, iar zapada iti acopera gleznele. Iarna, pe inserat, este momentul perfect sa simti fiorul legendei insangerate, care face inconjurul lumii. Iar daca vrei istorie, Brasov si Sighisoara sunt doua orase medievale superbe, cu diferite legaturi cu Vlad Tepes, istoricul Dracula, aflat la doar doua ore distanta de Castel. Cat pentru Sarbatori si traditionalism, Transilvania te va uimi prin obiceiurile, gastronomia si ospitalitatea localnicilor.

9. Atena, Grecia

Daca n-ai pozat celebrul Parthenon vara (din cauza celor 500 de oameni care se imbulzesc constant sa se fotografieze cu el), o poti face lejer in vacanta de iarna! Desi este o destinatie frumoasa de iarna, cu traditii aparte si numeroase posibilitati de distractie, iarna, Atena este mult mai golasa, din punct de vedere turistic. Preturile pentru vacanta de iarna in Atena sunt mult mai mici decat pe timpul verii. Aglomeratia nu mai exista, delicatesele sunt cu adevarat traditionale, iar localnicii sunt mai usor de abordat. Da, vacanta de iarna este perfecta pentru a explora Atena si al sau patrimoniul antic.

10. Copenhaga, Danemarca

Pentru o iarna europeana de basm, nimic nu-i mai frumos ca o vacanta de iarna cu vizitarea casei autorului Hans Christian Andersen. Uita de mica Sirena si indreapta-te spre barurile si cafenele confortabile ale orasului, de la geamul carora sa admiri fulgii de nea. In inima orasului, Tivoli, parcul de distractii al secolului al 19-lea este o incantare. Mai cu seama in preajma Craciunului. Nu de alta, dar aici gasesti amenajari emotionante, muzica de calitate si cani fierbinti, umplute cu traditionalul glogg. O ambianta perfecta pentru vacanta de iarna, in prag de Sarbatori.

Rezerva acum!