×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Viena - atractii de iarna, mai putin stiute

In ciuda temperaturilor scazute (uneori si sub zero grade), strazile Vienei sunt pline de viata chiar si iarna. In capitala Austriei, zapada formeaza peisaje de basm, iar cafenelele, barurile si pietele de Craciun imbraca orasul in straie aparte de sarbatoare. Straie datorita carora Viena a devenit una dintre cele mai cautate destinatii in perioada Sarbatorilor de iarna. In ciuda riscului de a nimeri in aglomeratie, ia in calcul o vacanta de iarna in Viena, pentru a te bucura de atractiile si distractiile sezonului. Cateva dintre ele ti le-am enumerat mai jos. Restul… descopera-le singur, in timpul vacantei!

NU rata…
Ajuns iarna in Viena, nu rata o excursie la Muzeul Kunsthistorisches, un palat magnific construit cu scopul de a gazdui colectii vaste de arta plastica, pe care Habsburgii le-au strans de-a lungul secolelor. Toate acele capodopere, privite toate laolalta, iti ofera o perspectiva curioasa asupra unei familii omnipotenta politic si, totodata, catolica, ce a condus jumatate din lumea occidentala in secolele 16 si 17.

Intra in jungla tropicala ..
Intra in Casa Imperiala a Fluturilor (Imperial Butterfly House) pentru a retrai senzatia verii in Viena. Inconjurat de amenajarile interioare spectaculoase, in stil „art-nouveau”, aici poti admira specii aparte de fluturi si te poti rasfata (alaturi de ei) de temperaturi tropicale si o atmosfera jungla garantata. Imperial Butterfly House este deschisa zilnic. Ia-ti o ciocolata calda ...
Si una organica, delicioasa, de la Stadtkind - un local adaugat recent pe lista fashion a vietii sociale de tineret din Viena, unde poti servi, pe langa o ciocolata calda miraculoasa, un mic dejun delicios, la preturi foarte rezonabile… in orice moment al zilei. Asa ca, nu-i nevoie sa te trezesti devreme ca sa-l prinzi

Sau, mergi in Cafe Central - o alta cafenea apreciata in Viena, cu o traditie de peste 130 de ani. Meniul este destul de generos si include numeroase feluri de mancare, inclusiv gustari aratoase si o selectie grea de prajituri. Comanda o cafea si un amestec de prajituri homemade, apoi savureaza-le scufundandu-te in atmosfera nostalgica a cafenelei. Dupa amiaza, in Cafe Central se canta muzica live de pian.

Imbraca-te gros si plimba-te ...
De-a lungul Ringstrasse pana in fata frumos luminatei Rathaus (primaria Vienei). Ajuns aici, pune-ti sangele in miscare! Incalta patinele si alatura-te distractiei vieneze pe gheata la Eistraum (vis pe gheata). Wiener Eistraum este un patinoar mobil, amenajat in fiecare an, incepand cu 1996, in piata primariei din Viena. Iarna, Wiener Eistraum este unul dintre cele mai atragatoare si aglomerate locuri din oras. Multi turisti vin aici, nu neaparat sa patineze, ci sa admire patinatorii si sa se bucure de gastronomia din imprejurimi. O gastronomie renumita pentru punch, carnati, turta dulce, castane coapte si alte delicii tipic austriace.

Golden Ages: Capodopere ale artei literare, de la gotic la Renastere
O expunere rara a xilogravurilor elaborate de Lucas Cranach, procurata pentru Viena Heiltumsbuch (carte relicva), si originala „Evanghelia dupa Ioan”, fondatorul codexului Librariei Curtii Imperiale ce dateza din 1368, sunt printre cele peste 90 de expozante unice - unele dintre ele expuse in premiera - in magnifica Sala de stat a Bibliotecii Nationale a Austriei. Le poti vedea in perioada 20 noiembrie 2016 - 21 februarie 2017.

Muzeul Literaturii al Bibliotecii Nationale a Austriei
Noul Muzeu al Literaturii gazduieste o colectie permanenta de lucrari, scrisori si memorii ale autorilor austrieci din secolul al 18-lea, pana in zilele noastre. Fragmentul de nepretuit al lui Franz Kafka din "The Stoker", prima ciorna a lui Ludwig Wittgenstein , scrisa de mana, despre investigatiile sale filosofice si schite ale celor mai mari romane Heimito von Doderer sunt cateva dintre bogatiile interesante care se pot vedea in acest muzeu. In cadrul Muzeului Literaturii exista ghiduri - tablete multimedia - disponibile si in limba engleza.

Boutique Hotel Beethoven
Impresionat prin arhitectura, amenajari interioare si servire, Boutique Hotel Beethoven merita macar o noapte din vacanta de iarna pentrecuta in Viena. Un loc de refugiu linistit, intim si confortabil pentru sezonul de iarna, Boutique Hotel Beethoven isi primeste oaspetii intr-un mod foarte prietenos si este la cativa pasi de cele mai multe atractii majore ale orasului, piete si muzee celebre. Cu toate acestea, este destul de indepartat de zgomotul si agitatia traficului. Alege sa te cazezi in camere traditionale, clasice sau cutezator de elegante, macar pentru o noapte. Vei avea parte de o altfel de experienta.

Rezerva acum!