×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

La schi cu copiii - Tot ce trebuie sa stii

Vacanta la schi cu copiii? Pun pariu ca ti-a trecut prin cap sa renunti renunti la ea pana va mai creste cel mic. Ei bine, oricat de dificila ti-ar parea vacanta la schi, cu copiii mici, ea este de fapt o experienta bogata ce nu trebuie pierduta. O vacanta la schi cu familia este una dintre cele mai satisfacatoare, distractive si memorabile moduri de a petrece timpul impreuna. Este un mod placut de a lega prietenii, trecand dincolo de relatia parinte-copil. Cu toate acestea, planificarea unei vacante de familie la schi poate fi coplesitoare. La ce vasta pot schia copiii? Cum trebuie sa ii imbraci? Ce echipamente le trebuie si cum e mai bine: sa inchiriezi sau sa cumperi? Da, ai multe de luat in considerare, dar si bucuria e mare! Pentru a-ti fi mai usor, am pregatit un mic ghid, care sa te mai elibereze de stres. Iata tot ce trebuie sa stii daca planuiesti o vacanta la schi cu copiii.



Unde mergem la schi cu copiii?

Cu un teren schiabil de 3.400 kilometri, Tirol ofera unele dintre cele mai epice si sigure trasee din Austria. Aproape toate statiunile de schi din Tirol au activitati de familie, astfel ca deciziile pot fi mai usor de luat. Aici exista numeroase scoli de schi pentru copii, zone cu crese si trasee speciale dedicate celor mici. Imposibil sa nu-ti gasesti linistea si bucuria unei vacante la schi alaturi de familie.



De la ce varsta pot schia copiii?

Varsta corespunzatoare nu este un numar, ci o atitudine. In cazul in care copilul tau iubeste zapada si poate sta in aer liber cateva ore, el poate schia fara probleme incepand de la patru ani. Majoritatea scolilor de schi accepta in programele sale copii de minimum 4-5 ani. Daca, insa, copilul tau este mai mic, exista crese unde il poti lasa in ingrijire sau, si mai bine, exista activitati care sa va bucure pe toti: de la sanius, la joaca cu bulgari, copilul tau se va bucura de orice. Gandeste-te ca totul e nou pentru el, iar timpul petrecut impreuna il va ajuta sa se adapteze mai usor noilor conditii meteo :) Sa nu fi surprinsa daca la anul urmator se va avanta pe partii fara teama...



Este copilul pregatit de schi?

Daca este entuziasmat de idee, DA! In cazul in care se teme de schi, nu insista. Fa un pas inapoi si incearca mai tarziu. Uneori, copiii au nevoie de un an pregatitor, in care doar sa admire schiori inainte de a-si pune schiurile in picioare. Insa, aminteste-ti ca cu cat este mai mic copilul, cu atat se va familiariza mai bine cu acest sport. Ia copilul in vacanta pentru a se bucura de activitati de iarna - mergeti cu sania, faceti oameni de zapada, bateti-va cu bulgari si distractia va fi garantata. Sa nu te mire ca dupa toate acestea sa iti ceara singur schiruile. La varste fragede, curiozitatea e cel mai mare atuu.



Ar trebui sa inscriu copilul la lectii?

Este o idee buna sa investesti in lectii. Scolile de schi din Tirol ofera programe bine gandite, care pot fi intrarea perfecta in lumea schiului. Instructorii sunt profesionisti si stiu cum sa induca micutilor farmecul si placerea de a practica acest sport. In plus, ei se asigura ca cei mici se distreaza in siguranta si dezvolta cele mai bune practici. Iar unul dintre obiectivele principale este ca prima lectie de schi a copilului tau sa-i creeze acestuia amintiri bune, insuflandu-i astfel pasiune pentru acest sport. In plus, lectiile se fac in grupuri de copii cu acleasi varste, unde isi pot face prieteni noi!



Care sunt hainele potrivite pentru schi?

Evident, schiul este un sport de iarna. Cumpara-i copilului haine de schi de aceeasi calitate pe care ai lua-o pentru tine. Dupa parerea noastra, manusile cu un deget sunt cea mai importanta parte a vestimentatiei. Manusi proaste = maini reci = frig si neplacere. Uita-te dupa o pereche de manusi waterproof, cu mansete la incheietura mainii si suficient de lungi pentru a se extinde, fie sub, fie peste mansetele jachetei. De asmenenea, un copil ar trebui sa se imbrace in straturi, la fel ca tine. Si da, pentru baza, lenjeria de corp din pentru stratul sau sau baza ei, ar trebui sa investeasca in lenjerie de corp din lana merinos organica, special conceputa pentru sporturile de iarna. Este important ca acest strat de baza sa tina cald, sa lase pielea sa respire si sa se usuce repede. Copilul este foarte mic? Costumele de schi dintr-o singura piesa sunt potrivite pentru copiii care au depasit de mult stadiu de olita.



Echipamentele: le inchiriezi sau le cumperi?

Daca mergi la schi doar de cateva ori pe sezon, doar in vacanta, ia in considerare inchirierea. Cand vine vorba de copii, este mai bine sa inchiriezi decat sa cumperi. Ei cresc rapid si risti ca anul viitor sa nu i se mai potriveasca nimic. In plus, daca ai o problema cu echipamentul, cand e inchiriat, poti face schimb imediat. Asigura-ta ca cizmele i se potrivesc corect copilul tau. In timp ce catarama de la degetele picorului ar trebui sa fie confortabila, cea din partea de sus ar trebui sa fie fixa. O pereche de sosete din lana este tot ce ai nevoie.


Cumpara o casca pe marimea copilului. Nu lua o dimensiune mai mare pentru a-I veni si la anul, pentru ca nu se va simti confortabil. Ochelarii de protectie sunt si ei necesari, dar, in locul lor, ochelari de soare polarizati. Reflexia soarelui este deranjanta, mai ales la atitudini mari. Nu uita de protectie solara si de o crema potrivita copilului tau. Chiar daca nu ti se pare, soarele este extrem de puternic pe munte.
Ai grija si la depozitarea echipamentelor. Daca mergi mai multe zile consective la schi, depoziteaza echipamentul si ghetele in dulapuri tinute la caldura si ferite de umiditate. Spune asta pentru ca multi obisnuiesc sa le tina in portbagajul masinii. Si… nu-i nimic mai rau decat sa incalti cizme reci si umede, inainte de o zi pe partie. Brrr!


Rezerva acum!