×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Gurmand, romantic sau aventurier? Ce insula greceasca ti se potriveste

Grecia - simpla sa mentiune evoca instantanee de plaje, platouri cu peste si mussaka sau ruine istorice faramitate... Cu sute de insule idilice, Grecia este o destinatie de vacanta ravnita de turisti din toate colturile lumii. Insa, pe cat este de mare si frumoasa, pe atat este de greu sa alegi locul, insula sau orasul care ti se potriveste mai bine. Astfel ca, fie ca esti gurmand, istoric, romantic sau aventurier, Grecia are o insula pe gustul tau. Iata un mic ghid, care sa te indrume incotro sa mergi, in functie de pasiunea avuta.

Insula greceasca pentru… LENESII DE PLAJA
Zante

Exista o singura imagine cu Zante, care rezuma perfect imaginea plajelor idilice ale insulei - Navagio sau Pestera Smugglers. Este de departe una dintre cele mai frumoase din Grecia. Ca atare, nenumarate carti postale poarta imaginea acestei plaje. Navagio este accesibila doar cu barca, iar peisajul sau ornat cu nisipurile de culoarea fildesului, stanci albe si naufragiul iconic imens est eo incantare atat pentru romantici, cat si pentru lenesii care iubesc sa stea toata ziua intinsi pe sezlong. Pe langa Navagio, Zante mai are o portiune de basm, mai putin stiuta insa de turisti. Recent, TripAdvisor inclus plaja Porto Limnionas pe lista cu Top 10 plaje din Europa. Apele limpezi acestei zone de refugiu sunt suficiente pentru a vizita locul. Sa nu mai vorbim de pesterile subacvatice existente aici... Iar daca mai vrei, mergi pe coasta de sud, pentru o experienta de plaja total diferita. Aici, nisipurile sunt un teren propice pentru broaste testoase Caretta, aflate pe cale de disparitie. Poti ajunge aici optand pentru o croaziera spre Turtle Island (Insula Testoaselor).

Insula greceasca pentru … GURMANZI
Kefalonia

Kefalonia este casa atotputernicei bile de branza - branza coapta in patiserie, mai este nevoie sa o spunem? Iar daca asta nu te convinge, placinta cu carne (specialitatea insulei) sigur o va face! Aceste placinte sunt umplute de obicei cu carne de vitel sau de miel, dar si carnea de porc este o alegere destul de populara. Indiferent despre care vorbim, reteta e aceeasi. Carnea este gatita intr-un sos de tomate si vin, condimentata cu usturoi, scortisoara si nucsoara. O poti savura cu un pahar de tipple local, vinul Robola. Cat despre o alegere inteleapta de restaurant, exista un loc mic langa port - una dintre tavernele de familie ale lui Fiskardo. Meniul este plin cu tot felul de mancaruri traditionale, inclusiv Stifado - echivalentul grecesc al unei tocane, sau strapatsada - un fel de mancare simplu, dar delicios, cu oua prajite cu rosii si ulei de masline. Fiecare insula are propriile delicatese pe care sa le gussti, mai ales daca esti gurmand, dar Kefalonia ne-a intrat in gratii de la prima degustare.

Insula greceasca pentru … ISTORICI
Rhodos

Romanii, bizantinii si otomanii si-au lasat amprenta pe aceasta insula straveche. Asa ca, asteapta-te sa bifezi aici forturi venetiene, temple vechi de secole si turnuri gotice nemaipomenite. Orasul Rhodos este locul unde vei gasi majoritatea siturilor istorice - cele mai multe construite de Cavalerii Sf. Ioan. Plimba-tepe pavajul faimoasei strazi a Cavalerilor si te vei simti ca-n Evul Mediu. Restul strazilor inguste sunt pline de muzee ascunse, de cafenele si ascund undeva in spate un palat, demn de vizitat. Cu toate acestea in minte, nu este deloc o surpriza faptul ca intreaga zona a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO inca din 1988. Cat despre momentele prielnice de a vizita Rhodos, iti recomandam noaptea, intr-o plimbare organizata „Rhodes Town by Night tour”. Satul Lindos din apropiere ofera o alta plimbare prin cartile de istorie. Aici, zeci de cladiri precum cuburile de zahar iti incanta privirea, iar istoria locului este un adevarat rasfat pentru suflet, mai ales daca esti pasionat. Sus, din deal, o acropola imensa se uita asupra satului, incununand ruinele sfaramande ale templelor grecesti si romane. Ce mai, o recompensa de bun venit dupa un traseu de jumatate de ora, la pas.

Insula greceasca pentru … ROMANTICI
Santorini

Plaje negre frapante, fabrici de vin cu renume mondial si cele mai frumoase apusuri din lume. Ai crede ca Sanorini a fost croita pentru luna de miere. Insa, in spatele acestor peisaje uimitoare sta o eruptie vulcanica imensa, care a determinat centrul insulei sa se scufunde in mare, formand celebra caldera. Chiar si Natura este mandra de o asemenea realizare. Peste toate, localnicii au excelat la design, prin casele lor vopsite in alb, cupolele albastre ale bisericilor si podgoriile pitoresti. Cat despre romantism pur, DA, aici ai parte de cele mai frumoase apusuri din lume. Nu o spunem doar noi, ci si milioane de turisti care au admirat constructia naturii. Oia - pe caldera - este una dintre cele mai bune locuri pentru a prinde soarele apunand. Si, desi multi vin in Santorini doar pentru plaje, aici exista multe alte frumuseti naturale rare, bune de descoperit. Printer ele si intinderi vulcanice de-a dreptul dramatice.

Insula greceasca pentru … EXCURSIONISTI
Creta

Peisajul muntos al Cretei este un magnet pentru alpinisti si iubitori de aventura. Este insula care imbina cu eleganta plajele fine cu canioane abrupte si munti acoperiti de zapada. Pentru o provocare si mai mare, hai in Cheile Samaria. Aici te asteapta un traseu de 16 km lungime - cel mai lung defileu natural din Europa, pe care il poti parcurge pe jos intre patru si sase ore. Pe drum, vei atinge pereti fotogenici de defileuri, capele mici si, daca ai noroc, vei putea zari celebra capra salbatica KRI-KRI. Una dintre cele mai importante oirtiuni este Portile de Fier, unde peretii abrupti se ingusteaza extrem de mult, culoarul de trrecere ajungand la doar trei metri latime. Daca insa vrei ceva un pic mai putin obositor, Cheile Imbros sunt o alta optiune pe care sa o iei in considerare. De opt kilometri lungime, traseul va dura mai putin si iti va cere mai puton efort. Cu toate acestea, privelistile sunt la fel de bune. Vei porni de la un sat de munte, apoi vei trece prin pajisti si vei ajunge la satul de litoral Komitades.

Insula greceasca pentru… PETRECARETI
Mykonos

Cu cafenele boeme, baruri cu pian si petreceri pe plaja, Insula glamour a Greciei isi da uneori senzatia de Ibiza ceva mai luxoasa. Este destinatia Greciei lipsita de prejudecati, unde distractia nu tine cont de sexe, petrecerile tin pana in zorii zilei, iar muzica imbina toate gusturile. Mykonos este insula si orasul de top al Greciei cand vine vorba de viata de noapte. Paradise si Super Paradise sunt la putere aici - primul este recunoscut pentru cei mai tari DJ-i din lume, iar cel din urma este un celebru bar pe plaja cu dansatori in bikini. Pe care l-ai alege? Daca nu esti hotarat, afla ca exista si alte optiuni tentante. Little Venice este o vizuina subterana renumita, cu baruri de cocktail si restaurante excentrice, deschise pana aproape de zori. Iar daca vrei ceva mai extravagant, ai putea incerca restaurantul Matsuhisa Nobu - detinut de celebrul bucatar-sef celeb acelasi nume.

Insula greceasca pentru … TRADITIONALISTI
Thassos

Thassos este cunoscuta ca insula cu cele mai impamantenite traditii. Este locul in care Sarbatorile Pascale sunt o binecuvantare, Craciunul este o adevarata spledoare, iar zilele Sfintilor sunt sarbatorite fara exceptie cu mare fast. Este insula in care ziua de nume este mai puternica dezat ziua de nastere, iar mancarea provine din retete pastrate cu sfintenie de secole. Insula al carui interior este bogata in podgorii, plantatii de maslini si sate Snug, dar al carui exterior simte relaxarea si prospetimea Marii Egee, cu un amestec impresionant de plaje. Cel mai bun mod de a explora insula Thassos este sa-ti inchiriezi o masina si sa te aventurezi pe strazile mai putin circulate de turisti. Sau, opteaza pentru o bicicleta de munte si savureaza farmecul traseelor naturale. Pe drum te poti opri oricand la un bar de sat, unde sa te bucuri de un ouzo si de muzicienii cu bouzouki - un instrument traditional grecesc, cu coarde.


Rezerva acum!