×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Locuri de vizitat in Atena, cu copiii

Sunt o multime de atractii si distractii pe care sa le vezi si sa te experimentezi intr-o vacanta in Atena. Insa cand esti cu copiii, trebuie sa-ti alegi bine destinatiile, pentru a-i tine entuziasmati. Asa ca, am cautat in lung si-n lat si am adunat patru cele mai bune sugestii pentru activitatile din timpul unei vacante in Atena. O lista mica, dar de efect, cu locatii de care copiii cu siguranta de vor indragosti… am facut-o noi, daramite ei…

Muzeul Hellenic pentru copii

Este situat intr-o cladire neoclasica din Plaka, special amenajata pentru copii. El a fost infiintat in 1994 si este singurul muzeu multi-tematic si interactiv. El are o varietate de exponate care au ca scop sa ajute fiecare copil sa inteleaga lumea in care traieste. Muzeul Hellenic  ii atrage pe cei mici spre lectura, prin jocuri si diferite mestesugarii, specifice Greciei. Ajuns aici, copiii pot participa la rezolvarea a diferite puzzle-uri, la descoperirea meseriilor traditionale grecesti sau pot merge in atelierele de coacere. Toate intr-un loc de joaca cu materiale de constructii, o sala dedicata sanatatii si a corpului uman. El are si o camera de fabrica, unde pot afla mai multe despre productia de masa. Muzeul se intinde pe 250 de metri patrati si are atat expozitii permanente, cat si temporare. El este deschis de marti pana duminica, iar intrarea este gratuita. Muzeul Hellenic pentru copii este inchis in zilele de sarbatori legale.

Muzeul de Arta greceasca

Acest muzeu pentru copii este unul dintre putinele muzee din intreaga lume. El prezinta in mod exclusiv desene si lucrari tridimensionale create de copii cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani. Muzeul de Arta greceasca a fost fondat in 1994 si isi propune sa „incurajeze si sa promoveze unicitatea artei copiilor”. Intrarea este libera, iar muzeul cuprinde peste 7.000 de opere de arta. Colectiile si exponate acestuia includ opere de arta pentru copii de la concursuri si opere de arta din donatii. De asemenea, el detine opere de arta din colaborari, o opera de arta din atelierele muzeului si opere de arta realizate de persoane cu dizabilitati. Muzeul de Arta greceasca pentru copii se afla in Atena, pe Kodrous Street 9.

Allou Fun Park & Kidom

Este cel mai mare complex de distractii din Atena, 6.5 km vest de Syntagma. Portiunea Kidom se adreseaza copiilor mai mici, fiind amenajata cu spatii si distractii pentru toata familia. Atractiile din Kidom includ un carusel, o plimbare cu un elefant zburator si un roller coaster prietenos de familie. De asemenea, are barci lebada, un loc de joaca, nave pirat, mini-rafting, o plimbare cu trenul si o trambulina. Exista si jocuri prietenoase, care includ „pescuitul pentru broaste”. Cat despre posibilitatile de luat masa, in zona Kidom e afla cateva restaurante cu fast food, dar si cateva cu mancare traditionala greceasca. Pentru a ajunge la Allou Fun Park, de la statia de metrou Egaleo, ia unul dintre autobuzele 801, 802, 803, 804, 829, 845, 703 sau 909, pana la statia Nekrotafio.

Attica Zoological Park

A fost deschis in mai 2000 si a fost initial Bird Park, care a gazduit a treia cea mai mare colectie de pasari din lume. Pana in 2016, complexul Attica Zoological Park a fost dezvoltat incontinuu. Astazi el gazduieste peste 2.000 de animale, din 350 de specii diferite. Cateva dintre sectiunile sale fac deliciul copiiilor greci si nu numai. „Lumea reptilelor”, „Fauna greaca” (cu animale rar intalnite in Grecia) si„Savannah africana” (cu animale Africa), o sectiune de maimute africane. De asemenea, „Lumea gheparzilor” si sectiunea „Terenuri aride”(cu animale, precum camile, magari salbatici somalezi, etc). In 2010, complexul a luat in grija patru delfini si doi lei de mare din California. Attica Zoological Park este unul dintre cele mai atractive parcuri zoologice din Grecia. Totodata este si unul dintre cele mai vizitate puncte de familiile cu copii din Atena.

Rezerva acum!