×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Cum sa economisesti bani intr-o vacanta in Europa

Tuturor ne plac vacantele. Si, cu cat sunt mai dese, cu atat sunt mai placute! Iar in zilele noastre, multe dintre pachetele de vacante sunt accesibile datorita conceptului low-cost! Astfel, dupa ce-ti gasesti biletul de avion si sejurul low-cost in destinatia dorita, fa-ti bine planul si invata sa economisesti cat mai mult si in timpul vacantei, fara a te priva de placerile ei. In acest fel, vei mai ramane cu bani in buzunare, care, cine stie, poate iti vor ajunge pentru inca un sejur! Iata cum ai putea sa economisesti bani intr-o vacanta in Europa, facandu-ti insa toate placerile.

Evita vacantele in sezonul de varf

Stiu, vara, toti visam la plaja! Insa, in loc de clasicele destinatii europene, spre care se imbulzesc toti, de ce nu alegi un sejur exotic? Vara, destinatiile populare de vacanta din Europa au cele mai mari preturi. Aproape toate hotelurile si pensiunile sunt rezervate din timp, statiunile sunt arhipline si toti localnicii sunt in concediu. Pentru o experienta mai locala, calatoreste prin Europa in afara sezonului, cand hotelierii scad preturile cu pana la 40%.

Mergi pe jos sau alege transportul local

Daca destinatia nu te forteaza sa mergi pe apa, renunta la taxiuri in favoarea mersului pe jos, a bicicletei sau a transportului public… sau incearca trenurile, in special cele regionale si locale, care pot fi foarte ieftine in tari precum Polonia si Ungaria. Ia-ti un abonament pe 24 de ore, pe trei zile sau chiar pe o saptamana la transportul in comun si sigur vei iesi mai ieftin decat ai circula cu taxiul. Unde mai pui ca astfel descoperi si mai multe lucruri din destinatia in care te afli. Pana la urma esti in vacanta. Nu te grabeste nimeni. Plimba-te, descopera, admira, gusta, testeaza!

Ia-te dupa localnici

In timpul vacantei, cauta sa faci ce fac localnicii (in extrasezon e mai simplu). Mergo in pub-uri de „happy hour”, participa la meciurile sportive locale (de multe ori gratuite sau ieftine) si intereseaza-te de festivaluri. Toate aceste lucruri iti pot oferi o perspectiva teribila asupra modului in care oamenii isi traiesc viata, ele fiind la fel de pline (sau mai pline) de satisfactii ca vizitarea unei atractii majore.

Internet mobile - cum sa eviti o factura uriasa la finele vacantei

Exista retele de telefonie cu tarife rezonabile de roaming, dar si unele cu preturi exorbitante. Oricum ar fi, nimanui nu-i convine sa plateasca pentru internet cat este in vacanta. Pana la urma, gasesti peste tot un wi-fi gratuit (sau la pret de-o cafea, pe care o mai si savurezi). Evita sa platesti la hotel pentru internet si, de asemenea, sa folosesti „Internet mobile”. Orice hotel are un locsor cu wi-fi gratuit. Cat despre apeluri telefonice gratuite, odaa ce ai prins un wi-fi gratuit poti folosi aplicatiile gratuite FAMILIA FaceTime (daca amandoi detineti un telefon Apple), Viber, Skype sau Whatsapp. Download free!

Camera dubla vs. camera single

Camerele single costa mai mult decat cele duble. Astfel ca, vacanta in doi este mai ieftina la cazare. O multime de hoteluri percep taxe suplimentare pentru turistii singuri. Tocmai de aceea, pentru o si mai mare economie, calatoreste alaturi de o alta persoana, fie ea prieten/a, ruda sau iubit/a. E mai ieftin si mai placut decat singur.

Zbori cu o companie aeriana low-cost

Multumita recolutiei companiilor aeriene low-cost, revolutie inspirata de easyJet si Ryanair, calatoriile in toata Europa sunt mult mai ieftine. Transportul aerian a devenit destul de accesibil, cei mai multi dintre turisti preferand astazi avionul in defavoarea autocarului sau a trenului. Pretul este aproape acelasi (daca prinzi oferte, poate chiar mai mic), iar timpul petrecut pe drum este inzecit mai mic. Chiar si cu optiuni suplimentare ascunse, cum ar fi plata pentru check-in, preturile lor sunt destul de bune, mai ales pe distante mai lungi. Pentru a obtine cele mai bune tarife, rezerva si planifica vacanta in avans, pe cat posibil.

Nu retrage bani de la bancomate

Sau fa-o, dar doar in cazuri extreme. Putin probabil sa ai parte de un comision mic. In plus, exista o taxa pentru fiecare retragere. Daca, insa, ai ramas complet fara cash si ai nevoie, calculeaza cat ti-ar trebuie (mai pune catva in plus) si retrage o singura data. Daca tot platesti taxe si comisioane, macar sa o faci o singura data.

Cazeaza-te intr-un lant hotelier low-cost

Stai la unul dintre lanturile hoteliere low-cost, cum ar fi un Travelodge sau un Ibis. Sunt ideale daca vrei o camera decenta si curata in care sa dormi, la pret mic. Pentru mai mult spatiu, poti opta pentru o camera dubla sau family. Vei plati mai mult (cu semnificativ!) dar vei avea parte de mai mult confort. Tu stii cum te simti mai bine.

Stai departe de centrul orasului

Centrele oraselor turistice sunt cele mai costisitoare, in toate privintele. De la cazare, la mancare si pana la taxele de intrare in cluburi, toate sunt mai scumpe decat la periferii. In aproape fiecare oras european mare exista zone cu preturi semnificativ mai mici la orice facilitate fata de centru, iar acestea sunt de obicei la periferie.

Shoping local si mancare gatita

Fa-ti cumparaturile in piete locale (uita-te dupa piete de agricultori si la ceea ce localnicii cumpara pentru a obtinecele mai bune oferte). Proprietarii de pensiune, de apartamente si chiar receptionarii stiu magazinele, pietele si orele in care gasesti chilipiruri. Daca esti cazat intr-o pensiune sau un apartament, poti gati intr-o bucatarie, iar asta poate fi chiar distractiv. Incerci toate preparatele locale si de bucuri de aroma fiecarui ingredient descoperit. Tine minte, de aici se face cea mai mare economie!

Muzee gratuite

Inainte de a pleca in vacanta, cauta distractii gratuite. Alege o perioada cu festivaluri si concerte in aer liber, sau cu muzee fara taxe de intrare. Spre exemplu, in Paris, in prima duminica a lunii intrarea la toate muzee principale sunt gratuite. De asemenea, 61. Muzeul de Arta Contemporana -, Hamburger Bahnhof din Berlin - este gratuit joia, in ultimele 4 ore pna la incidere. (16.00-18.00). In Berlin, poti vizita gratis muzeele Deutscher Dom, Berlin Wall Memorial, Kunstraum Kreuzberg / Bethanien, Mies van der Rohe- Haus, Muzeul de Zahar si Muzeul German-Rusesc.Daca optezi pentru madrid, Muzeul de Arta Contemporana Espacio Conde Duque dispune de 3 galerii de arta, cu expozitii de calitate, plus evenimente speciale (acestea sunt, uneori, contracost).

Rezerva acum!