×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Cele mai bune gelaterii, din marile orase ale Italiei

Simpla, clasica, intensa si, totodata, fresh, cu ciocolata amaruie si cremoasa sau fructe aromate, racoritoare, inghetata italiana este o arta! O arta pe care o savurezi indiferent de anotimp, pe strazile pietruite ale Romei, pe canale din Venetia, pe plajele din Taormina sau la caldura unei cafenele din Bologna! Cu aproximativ 30.000 de gelaterii, Italia este raiul inghetatei, in care te pierzi printre sortimente, te ratacesti printre zecile de culori si te lasi ademenit de combinatiile simple, cremoase si fresh expuse in vitrine.

Poate-ti suna amuzant, dar, ajuns in Italia, alegerea sortimentului de inghetata poate fi o reala provocare. Cu dorinta de a le incerca pe toate (lucru aproape imposibil), poti „naviga” fara sfarsit intre sortimentele de cupe, conuri si arome Tocmai de aceea, am facut o selectie cu magazinele noastre preferate care servesc inghetate autentice si absolut delicioase. Dar, trebuie sa te avertizam: cu o inghetata atat de buna, ai putea fi tentat sa „pierzi” avionul spre casa!

Roma

Giolitti
- este, probabil, cel mai vechi salon de inghetata din Roma si nul dintre cele mai controversate. In timp ce unii critici considera calitatea supraapreciata, altii o lauda pentru pastrararea retetelor italiene vechi: Incearca inghetata cu ciocolata neagra. Adresa: Via degli Uffici del Vicario, 40, 00186 Roma, Italia.
Frigidarium
- un mic coltisor plin de viata, nu departe de Piazza Navona, acest loc poate fi o bijuterie ascunsa. Dar, spre deosebire de multe alte magazine populare, stilul sau ilustreaza extravaganta. Frigidarium este cunoscut, in special, pentru optiunile sale de toppinguri unice. Adresa: Via del Governo Vecchio, 112, 00186 Roma, Italia.
Gelateria dei Gracchi
- Mai greu accesibil decat Giolitti si Frigidarium, acest magazin de inghetata te cucereste dupa prima lungurita. Ingredientele lor proaspete si aromele clasice dau valoare magazinului si, dupa o lingura sau doua, vei fi fericit ca ai strabatut drumul pentru a le gusta. Adresa: Via dei Gracchi, 272, 00190 Roma, Italia
Fatamorgana
- se afla in cartierul Monti, in apropiere de gara Termini. Magazinul este apreciat si cunoscut pentru ca ofera unele dintre aromele unice din oras, inclusiv combinatii insolite, cum ar fi banana si lime, ciocolata si alune, wasabi cu ghimbir. Reteta lor de Gelato este un pic mai cremoasa decat multe alte gelaterii, dar combinatia creativa de arome este de-a dreptul incantatoare. Adresa: Piazza degli Zingari, 5.00184 Roma, Italia.

Florenta

La Carraia
- la doar cativa pasi de Ponte Vecchio, aceasta gelaterie este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune din intreaga Italie. Este aproape imposibil sa nu gasesti o coada lunga, dar merita sa astepti pentru a incerca varietatea larga de arome, la preturi imbatabile. La Carraia are inghetate atat de bune, incat CNN aconsiderat-o cel mai bun magazin de inghetata din lume. Adresa: Piazza Nazario Sauro, 25-rosu, 50124 Firenze, Italia.
Marco Ottaviano (Il Gelato Gourmet)
- cu 5 stele TripAdvisor si Yelp, Marco Ottaviano poate fi considerata cea mai buna gelateria din Florenta. Spre deosebire de multe magazine comerciale din intreaga Italia, inghetata de aici nu este afisata in vitrina - ea este ascunsa in tuburi de metal, un semn de autenticitate si prospetime. Adresa: Via Matteo Palmieri, 34r, 50122 Firenze, Italia.

Bologna

La Sorbetteria di Castiglione
- cu un desigh colorat, dar echilibrat, gelateria „La Sorbetteria di Castiglione” ar putea rivaliza cu cofetariile fashion din mai toate marile orase americane. Insa, aromele sigur sunt fruntase. In timp ce designul iti capteaza privirea, gustul inghetatei iti va incanta papilele gustative … si inima. Ginghetata lor este cunoscuta pentru textura matasoasa, care il diferentiaza de multe alte gelaterii din Bologna. Adresa: Via Castiglione, 44 d / e, 40124 Bologna, Italia.

Milano

La Gelateria della Musica
- aceasta gelaterie cu tematica muzicala este una dintre cele mai frumoase din intreaga Italie. Aici nu se serveste doar o gelato incredibila, ci o altmosfera tipic italiana cu muzica live. La Gelateria della Musica este cunoscuta fructele pentru proaspete, un revigorant sanatos si aromat. Adresa: Via Giovanni Enrico Pestalozzi, 4, 20143 Milano, Italia.

Taormina

O’Sciality
- Taormina este, probabil, cel mai turistic oras din Sicilia, dar, cu toate astea, inca mai ofera o atmosfera sudica autentica si familiara. Iar aceasta atmosfera se simte cel mai bine in inima O’Sciality, un mic magazin amenajat cu suflet si cu multa gelato. Ei se remarca prin conurile de inghetata, creatii cu semnatura, pe care nu le vei gasi in alta locatie. Incearca-l pe cel preparat cu felii de migdale. E o nebunie. Adresa: Piazza Antonio Abate, 11, 98039 Taormina ME, Italia.

Venetia

Gelato Fantasy
- in timp ce magazinele de gelato sunt adesea criticate pentru portile mici, Venetia Gelato Fantasy se evidentiaza prin generozitatea cupelor de inghetata. Chiar langa Piazza San Marco, Gelato Fantasy este un local inconjurat de numeroase gelaterii italiene, destul de atractive. Insa, nu te lasa pacalit frumusetea lor. Venetia Gelato Fantasy se este unul dintre cele mai bune localuri, unde sa te cuibaresti pentru cateva minute la finele zileiin Venetia. Adresa: Calle dei Fabbri, 929, 30100 S.Marco, Venezia VE, Italia.
La Mela Verde
-Acest magazin de top este un favorit al gurmaztilor innebuniti dupa clasica gelato venetiana. Ajuns aici, trebuie sa incerci sortimentul cu mar verde (de altfel, si semnatura lor - traducerea „La Mela Verde”). Dar nu te opri la una. Toate sortimentele de aici ar trebui degustate! Acum, depinde cat iti rezista stomacul… Adresa: Castello, 30122 Venezia, Italia.

Rezerva acum!