INFORMARI PENTRU CALATORIE

8 cele mai tari statiuni de schi in Austria

Fie ca vrei sa-ti perfectionezi miscarile de schior sau sa-ti exersezi rasucirile pe snowboard, pantele de schi in Austria sunt tot ce ai nevoie! Alege Austria pentru partii curate, pentru statiuni de top. Pentru scoli de schi de clasa mondiala si conditii inegalabile pentru practicarea oricarui sport de iarna. Ea are unele dintre cele mai frumoase peisaje muntoase din intreaga lume. Alege distractia, alege una dintre 8 cele mai tari statiuni de schi in Austria! Iata-le mai jos:

1. Kitzbuhel in Tirol

Micul oras medieval Kitzbuhel este cufundat in traditie. Atat orasul, cat si statiunea sa de schi in Austria.Este locul unde, in fiecare ianuarie, schiori profesionisti ating viteze de 140 km / h in fata a peste 60.000 de spectatori. Este locul recunoscut pentru Gemutlichkeit - asa numita ospitalitate austriaca, care garanteaza cele mai calde primiri. Pe langa curse pline de adrnalina pe pistele de schi, aici poti opta pentru un circuit de 35 de kilometri. Un circuit de-a lungul caruia sa admiri zone si sate tiroleze la fel de incantatoare. Imbunatateste-ti abilitatile de schi la oricare dintre scolile legendare de schi din zona. Printre ele se afla: „Rote Teufel” (Red Devils). Alege-ti una dintre cele 50 de cabane montane confortabile si calduroase ale oraselului Kitzbuhel. Vei avea o noapte de iarna fierbinte, intr-un sat tirolez de schi, cu-un decor de basm.

2. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Saalbach-Hinterglemm Skicircus / Leogang este o zona dedicata sporturilor de iarna, in statul austriac Salzburg. Ea se extinde pe ambele parti ale vaii, peste muntii Glemmtal, si are o legatura spre Leogang. Compusa din patru zone de schi, statiunea se intinde din Tirol pana in provincia Salzburg, si s-a clasat buna dreptate in top 10 cele mai mari statiunii din lume. Zonele sale sunt diverse, variate si prestigioase. In fiecare iarna, pentru cursa libera Swatch, Fieberbrunn se transforma intr-un paradis al shiorilor. Saalbach este casa „Rave on Snow” - cel mai mare festival de iarna din lume a muzicii electronice, iar Leogang atrace annual atrage schiori profesionisti si amatori deopotriva la celebrul maraton de schi Saalfelden Leogang. Aici, 270 km de partii imaculate, 71 ascensoare si un circuit placut creeaza o oaza perfecta pentru schiori. De la pante usoare, de familie, la adrenalina pentru profesionisti exigenti, zona ofera de toate. Chiar si gurmanzii isi vor gasi raiul culinar, cu delicii gourmet de prima clasa, in restaurante montane ale caror privelisti iti taie rasuflarea. Iar in imprejurimi, peisajul se contureaza cu 60 de cabane, baruri de zapada, cluburi si restaurante care-si deschid portile, dupa o zi plina de distractie pe partiile de schi in Austria.

3. Vorarlberg

Aceasta regiune are una dintre cele mai bune cantitati de zapada, inregistrate in mare parte din Alpi. Pentru aventura de schi in Austria, alege-ti Brandnertal, Lech Zurs am Arlberg sau Bregenzerwald. O favorita printre celebritati, regalitati si gurmanzi deopotriva este naua telecabina ce leaga Zurs de Stuben / Rauz si care transforma Arlberg in cea mai mare zona de schi contiguua din Austria. Brandnertal este apreciata pentru atmosfera sa prietenoasa, de familie, si ofera 55 de kilometri de partii frumos ingrijite, cu pante usoare si multe activitati pentru copii. Statiunea Damuls-Mellau din Bregenzerwald are o gondola Gipfelbahn, care leaga Mellau cu Damuls, si care asigura ca deplasarea intre pantele umbrite, orientate spre nord, si cele insorite, orientate spre sud, se face cu lejeritate, prin arhitectura, design si maiestrie.

4. Zell am See-Kaprun

Zell am See-Kaprun, superbul oras de pe malul lacului Zell am See, imparte acelasi skipass cu satul la fel de pitoresc Kaprun, aflat la aproximativ 8 kilometri. Daca esti un schior de nivel intermediar, din centrul orasului Zell am See si din Schuttdorf, poti opta pentru o combinatie de gondola si telescaune, cu ajutorul careia poti ajunge la 2000 de metri, intr-o zona lina de pe Schmittenhohe, si la 3.030 de metri inaltime, intr-o zona cu pante, pe ghetarul cu zapada Kitzsteinhorn Kaprun. Zona Zell am See-Kaprun este amenajata cu 16 scoli diferite de schi, fiind considerata un rai al schiorilor incepatori. Dupa o zi distractiva si obositoare pe pratiile de schi Zell am See-Kaprun, descopera si frumusetea locala. Departe de pantele cu zapada, strada pietruita Zell am See este captusita cu magazine cochete, perfecta pentru relaxare. Daca, insa nu esti fan shooping, alege tratamente SPA si sauna.

5. Ski Juwel Alpbachtal Wildschonau

„Jewel Schi” este format din doua statiuni de schi tiroleze - Alpbach si Wildschonau. La doar 45 de kilometri de Innsbruck, Alpbach a fost votat cel mai frumos oras din regiune, iar Wildschonau este recunoscut pentru satele mici pitoresti. Cu 109 kilometri de partii, de toate clasificarile (albastre, rosii si negre), drumuri de schi, trasee cruce de 50 de kilometri si trasee pentru drumetii, lugi de 40 de kilometri, precum si cu abundenta de teleschiuri, aici exista tot ce ai nevoie sa te bucuri de zilele de vacanta. Familiile beneficiaza de o zona bine ingrijita din Schatzberg, exista un parc special amenajat pentru freestylers si boarderi, poti opta pentru plimbari romantice cu sania trasa de cai, poti vizita muzeele agricultorilor si poti urca in trenul lent Wildschonau, care te plimba prin cele mai superbe peisaje din valea alpina. Si-apoi, de ce sa nu-ti inchei ziua de schi cu o sarbatoare Krautinger si un snaps unic din napii locali?

6. Kitzbuheler in Tirol

Aceasta zona este cufundata in traditie si renumita pentru ospitalitatea sa remarcabila. In Kitzbuheler te asteapta numeroase activitati culturale, muzee si evenimente traditionale. Iar arena montana ofera o scena perfecta pentru schi, snowboarding si sanius. Regiunea de vacanta ce cuprinde Hohe Salve, Brixtental Valley, St. Johann si Pillersee Tal este cea mai cautata. Ea are 916 telecabine, care te duc spre 2.750 kilometri partii, cu acces la 800 de cabane de schi. Toate acestea au transformat Alpii Kitzbuhel in una dintre cele mai mari si cele mai variate zone de schi din Austria. Pantele au o multime de facilitati, principalele fiind zapada naturala, garantand un sezon lung, bogat in distractii. Partiile blande ale statiunii St. Johann se preteaza perfect pentru distractia in familie. Aici exista existand si cabane rustice, intime, ideale pentru o pauza de masa de-a lungul zilei.

7. Innsbruck in Tirol

Pentru o vacanta de schi cu adrenalina si muuuulta agitatie, „Capitala Alpilor”, Innsbruck, nu te va dezamagi! Recent premiat cu titlul de „Cea mai buna destinatie europeana de iarna” de o revista de top, orasul Innsbruck a gazduit de trei ori Jocurile Olimpice de iarna! Noua zone de schi formeaza Olympia SkiWorld. O singura trecere de schi ofera acces la 300 de kilometri de partii combinate.Iar autobuzul gratuit de schi whisks ajunge la fata locului ales, in cel mai scurt timp. Presarate cu mici buticuri, muzee frumoase, restaurante fabuloase si o multime de piete de Craciun lucitoare, strazile orasului Innsbruck sunt aglomerate in fiecare iarna cu turisti dornici nu doar sa schieze, ci si ca cunoasca cultura, sa traiasca intensitatea sarbatorilor si sa faca shopping de sezon. O destinatie destul de accesibila pentru Romania, Innsbruck este statiunea perfecta pentru spiritele aventuoase.

8. Arena Tiroler Zugspitz - schi in Austria

Cu 2.962 de metri inaltime, muntele Zugspitze este cel mai inalt din Tirol si cel mai cautat cand vine vorba de schi in Austria. Varata sub un fundal fantastic, Arena Tiroler Zugspitz impresioneaza in fiecare an cu cele sapte statiuni de schi. Statiuni ce cumuleaza 139 de kilometri de partii, inclusiv portiuni de 93 de kilometri, cu zapada artificiala. Dar si cu cele 58 de ascensoare, la care se poate ajunge cu autobuze gratuite. Amenajarea este facuta pentru a cuprinde atat necesitatile incepatorilor, cat si a experimentatilor. Cat despre preturi, ai oferte pentru toti. Este zona accesibila tuturor, pachetele de vacanta fiind extrem de variate, pentru bugete diferite.

Accent pe relaxare

Multe pachete de vacanta ofera gratuitate copiilor. Exista numeroase cursuri de schi si tabere pentru copii mai mari de doi ani. Copiii sub sase ani pot schia gratuit in toate zonele. Cu mult accent pus pe relaxare, delicii culinare si veselie, orasul ofera facilitati de spa, restaurante tipic austriace si peisaje de basm. Orice statiune de schi in Austria ai alege, fii sigur ca vei fii incantat. Vei experimenta ospitalitatea austriaca si te vei bucura de o vacanta de iarna plina de distratie.

Rezerva acum!