INFORMARI PENTRU CALATORIE

Top 10 cele mai colorate orase ale Greciei

Si toamna este un anotimp perfect pentru o vacanta in Grecia! Vremea-i inca buna, iar atractiile nu se rezuma la plaje si taverne. Este momentul de explorare, in care poti strabate strazile celor mai colorate orase ale tarii. Un taram multicolor, de o frumusete rara incredibila si cu o istorie adanc inradacinata si pastrata in zidurile cladirilor antice, Grecia este locul pe care sa il vizitezi in orice moment din an. De la orasele de coasta ciudate, la satele de munte si multiculturale, Grecia are cate ceva de oferit pentru fiecare dintre noi! Mai jos ai o selectie cu cele mai colorate orase ale Greciei, pe care sa le strabati la pas, pentru a descoperi si o alta latura a tarii.

1.Nafplio (Peloponnese)

Putine orase reflecta istoria bogata si diversa a Greciei asa cum o face Nafplio, una dintre cele mai elegante destinatii romantice ale tarii. Situat in inima regiunii istorice Argolis din Peloponez, Nafplio are radacini culturale profunde in Grecia antica si perioada venetiana din secolele 15 si 17. Orasul a inflorit ca prima capitala moderna a Greciei la inceputul anilor 1.800. El este presarat cu vile superbe, cu arhitectura neoclasica si alei pitoresti. Peisajul orasului este incununat de doua castele venetiene, construite pe doua dealuri succesive. Viziteaza cetatea mica Bourtzi, din golful Argolic, si, ia-ti o scurta plimbare cu feribotul, din oras - plimbarea ofera privelisti unice asupra Nafplio.

2.Parga (Epir)

Parga este cea mai populara destinatie de vara din Epir, vestul Greciei. Construit in forma de amfiteatru, pe pantele dealului Pezovolos, si inconjurat de verdeata generoasa si o mare de un albastru intens, orasul este un mic paradis grecesc, plin de culoare. Este locul in care te lasi fermecat de pietele pavate cu piatra, casele clorate si ruinele unui castel venetian vechi, din varful dealului. In apropiere vei descoperi si cele mai bune plaje din Grecia: Valtos si Lichnos - la care poti ajunge cu barca, din portul Parga.

3.Chania (Insula Creta)

Chania, al doilea oras ca marime al insulei Creta, este cunoscut pentru aleile sale inguste si foarte bine conservate din Old Town. Astazi, orasul este considerat una dintre cele mai frumoase zone urbane ale insulei. Multe cladiri istorice de aici au fost restaurate, fiind transformate in hoteluri, magazine, restaurante si baruri. Chania este un magnet pentru turistii Cretei, chiar si in timpul iernii - datorita strazilor inguste, pitoresti, si a arhitecturii autentice.

4.Chora (Insula Mykonos)

Orasul este renumit pentru aleile sale incredibil de pitoresti, inchise traficului rutier, perfecte pentru o frumoasa plimbare la pas. Aici exista o varietate de magazine, baruri, cafenele, restaurante si buticuri, iar arhitectura traditionala cicladica este foarte bine conservata, autenticitatea ei putand fi observata pe peretii cladirilor si la aleile din Mykonos.

5.Agios Nikolaos (Insula Creta)

O alta zona frumoasa a insulei Creta se afla pe malul de nord-est. Frumosul golf Agios Nikolaos este plin de magazine, cafenele, baruri si restaurante, la care poti ajunge dupa o plimbare de-a lungul promenadei. De asemenea, multi turisti adora laguna pitoreasca din Voulismeni, plajele mici, insula Agioi Pantes si muzeul arheologic. Merita sa le vizitezi intr-o dupa amiaza de toamna.

6.Plaka (Atena)

Cartierul istoric al Atenei, Plaka a fost fondat in timpurile antice, pe versantul nordic al Acropole. Cu toate ca se afla in cel mai mare oras din Grecia, Plaka ofera un sentiment unic de asezare intima si confortabila. Strazile sale inguste, cafenele, restaurantele si magazinele ofera un cadru aparte, de care doar romanticii stiu sa se bucure cu adevarat!

7.Salonic (Macedonia)

Cu vedere la Marea Egee, in nordul Greciei, Salonic este al doilea cel mai mare oras al Greciei, dupa Atena. Fondat in 316 i.Hr., datorita pozitiei sale aproape de Bulgaria si Turcia, el a fost dintotdeauna o rascruce de diferite culturi si religii. Principalele sale atractii sunt bisericle bizantine, care figureaza pe lista UNESCO, numeroase monumente romane (inclusiv Arcul de Triumf al Galeriu si Rotunda din secolul al 4-lea), Turnul Alb din secolul al 15-lea, aflat pe malul marii, si un muzeu bizantin.

8.Kerkyra (Insula Corfu)

Orasul Corfu, locul de nastere al Ducelui de Edinburgh, se incadreaza intre doua mari cetati venetiene de coasta, la est si vest. In cadrul acestor constructii istorice, se afla o capitala moderna, cu plaje minunate si zone de shopping de tip boutique. Strazile pietruite ale orasului serpuiesc prin Old Town, iar Esplanada (sau Spinada) este una dintre cele mai mari zone de parc din Europa, dintre oras si vechea cetate. Acest oras plin de culoare, are o multime de atractii istorice, printre care Palatul Mon Repos - unde s-a nascut Ducele de Edinburgh, Biserica Sf. Spiridon, care are cel mai inalt turn clopotnita din oras, si ramasitele mumificate ale patronului insulei.

9.Rhodos Old Town (Insula Rhodos)

Situata aproape de Turcia, Rhodos este cea mai mare dintre insulele din Marea Egee. Capitala sa, Rhodos Town, aflata pe lista UNESCO, este una dintre destinatiile turistice de top din Grecia. Orasul este inchis printr-un sistem impresionant de fortificatii, inclusiv turnuri monumentale si porti construite de Cavalerii Sf. Ioan, dupa ce au preluat controlul asupra insulei, in secolul al 14-lea. Strazile pietruite ale orasului sunt o placere pentru romanticii si iubitorii de cultura, care adora mersul pe jos. Iar printre marile puncte de atractii din imprejurimi se afla orasul de coasta Lindos si Marmaris, de pe coasta turca.

10.Naoussa (Insula Paros)

Frumosul oras Naoussa este incadrat de intr-un golf imens, in partea de nord a insulei Paros, la 10 kilometri de Parikia (capitala insulei). Naoussa Town este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase locuri din insulele grecesti Cyclade si, in ciuda dezvoltarii turismului, acest oras minunat a reusit sa-si pastreze autenticitatea, caracterul traditional si farmecul prin conservarea caselor mici varuite in alb, a arhitecturii bisericilor si capelelor, precum si a strazilor-labirint inguste, pavate cu pietre antice, de o frumusete rara.

Rezerva acum!