Cele mai frumoase Piețe de Crăciun din Europa, în 2016

Originare din Germania și Alsacia, piețele de Crăciun s-au răspândit în toată Europa începând cu anii 1990. Și, odată cu trecerea anilor, acestea s-au transformat, încetul cu încetul, în adevărate peisaje de basm. De la străzi multicolore, colinde în plină stradă și până la delicii culinare preparate după rețete din cărți de bucate medievale, Piețele de Crăciun te întâmpină astăzi cu cele mai neașteptate și impresionante tablouri. Datorită lor, multe orașe Europene au reușit să atragă, de-a lungul timpului, turiști din toate colțurile lumii. Tocmai de aceea, ți-am pregătit de pe acum o listă cu destinațiile „must-see” de Sărbători și cu ofertele aferente acestora.

Praga…
… sau „Orașul celor 100 de clopotnițe”. O destinație de basm iarna, Praga se mândrește cu unul dintre cele mai lungi târguri de Crăciun din întreaga Europă, întrucât durează până după Anul Nou! Iar frumusețea lui este cu adevărat impresionantă. Nu degeaba i se spune „Winter Wonderland” („Vanochi trh” în limba cehă). Piețele de Crăciun din Praga sunt deschise zilnic în centrul istoric al orașului, mai exact în Piața Orașului Vechi (Old Town Square) și Piața Wenceslas (Wenceslas Square), iar cele mai mari plăceri sunt vinul fiert, tarabele cu delicatese locale și colindele ce răsună peste tot. Este locul în care opera și baletul te încântă cu programe speciale, iar restaurantele te îmbie la concerte clasice festive. Dacă vrei, însă, să prinzi un loc la evenimente, este recomandat să-ți faci rezervare în avans. Există o gală specială de Revelion la Teatrul Estates. Piețele de Crăciun din Praga au loc între 03 decembrie 2016 – 04 ianuarie 2017, iar ofertele de vacanță le găsești aici.

Budapesta
Târgul de Crăciun și Festivalul de iarnă din Budapesta sunt unice! Din mijlocul lunii noiembrie 2016 (data nestabilită oficial încă) Vörösmarty Square, o piață frumoasă în inima orașului, se transformă într-un festiv. Locația este ideală! Piața este în inima orașului, la capătul Váci utca, chiar în fața prestigiosului Gerbeaud Coffee House. Este locul care te așteaptă cu cabane din lemn și două scene exterioare, amenajate pentru concertele în aer liber, organizate zilnic pe durata Sărbătorilor. Plimbându-te printre cabanele tradiționale din lemn, simți parfumul prăjiturilor locale cu miere, a vinului fiert, a scorțișoarei și a bradului. Bogată și parfumată, piața este, pur și simplu, o scenă de basm, ce îmbină calmitatea cu romantismul și cu bucuria deliciilor dulci. Târgul de Crăciun din Budapesta este plănuit în perioada 11 noiembrie 2016- 6 ianuarie 2017 (date neoficiale), iar ofertele de vacanță le găsești aici.

Berlin
Cine nu iubește Berlin? Capitala Germaniei este o destinație „must see”, mai ales în ultimele luni ale anului, când orașul se colorează, la propriu! Începând din 26 noiembrie și până în Ajunul Anului Nou, în Berlin găsești aproximativ 80 de piețe de Crăciun, împrăștiate prin tot orașul. Una dintre cele mai faimoase piețe de Crăciun din Germania este amenajată anual la Castelul Charlottenburg. Construit în stil baroc, Palatul Charlottenburg este un decor somptuos pentru celebra piață de Crăciun, punctul principal de atracție fiind piramida din fața intrării principale a palatului. De asemenea, în apropiere de Kurfurstendamn, la Biserica memorială Kaiser Willhelm, este o altă Piață de Crăciun ce merită vizitată, precum și WeihnactsZauber, situat pe Gendarmenmarkt. În ambele locuri vei găsi vin fiert, fructe glazurate și, desigur, cârnați la grătar. Piețele de Crăciun din Berlin au loc în perioada 21 noiembrie 2016 – 01 ianuarie 2017, iar ofertele de vacanță le găsești aici.

Viena
Din mijlocul lunii noiembrie, până la Crăciun, cele mai centrale piețe din Viena își schimbă complet înfățișarea. Aroma produselor de patiserie și al celebrului punch fierbinte creează o atmosferă magică, iar copacii decorați, dulciurile, băuturile fierbinți, plimbările cu caruselul și diferite ambarcațiuni întregesc întregul peisaj de Cărbătoare, transformând Viena în una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță pe timp de iarnă. Una dintre cele mai cunoscute Piețe de Crăciun este tradiționala „Vienna Magic of Advent”, care transformă Piața Primăriei într-un ținut de basm sclipitor, de care inevitabil te îndrăgostești. Piețele de Crăciun din Viena au loc în perioada 13 noiembrie – 23 decembrie 2016, iar ofertele de vacanță le găsești aici.

Paris
În Paris, piețele de Crăciun sunt un motiv bun pentru shopping. Nu sună deloc magic sau romantic, însă este! Celebra Capitală Fashion a lumii și Orașul Luminilor își păstrează cu sfințenie importanța „poreclelor” și de Sărbători, însă are grijă să ofere turiștilor un ambient cu totul și cu totul aparte. De Crăciun, toate străzile Parisului, chiar și cele mai micuțe, se inundă de culoare, iar cele mai frumoase piețe de Crăciun impresionează prin aranjamente fashion unice în lume. Piețele de Crăciun recunoscute în lume sunt în Montparnasse, pe Avenue des Champs-Elysées și în La Défense … și mereu aglomerate cu vizitatori. Nici de aici nu lipsesc cabanele din lemn și dulciurile specifice Crăciunului, însă piesele de rezistență sunt decorațiunile pentru pomul de Crăciun, cu adevărat originale. Doar ești în Capitala fashion a lumii. Piețele de Crăciun din Paris sunt organizate în perioada 19 noiembrie 2016 – 4 ianuarie 2017, iar ofertele de vacanță le găsești aici.

Barcelona
De Crăciun, Barcelona strălucește! În decembrie, orașul vechi este inundat de târguri de artizanat și, desigur, numeroase Piețe de Crăciun. Cea mai veche, cea mai mare și cea mai tradițională Piață de Crăciun din Barcelona este „Fira de Santa Llúcia” – amenajată în fața Catedralei din Barcelona (Avenida de la Catedral), în zona Gotica a orașului. În 1786, aici a fost organizată prima Piață de Crăciun din Barcelona, ceea ce înseamnă că anul acesta va avea loc ediția cu numărul 230.

„Avenida de la Catedral” și străzile mici, lăturalnice, vor fi amenajate cu peste 300 de standuri, care vor vinde decorațiuni de Crăciun și cadouri artizanale handmade. Tot aici, aproximativ 100 de standuri vând „figuritas de Belén” – mici figurine pe care le poți cumpăra pentru a-ți construi o machetă cu scena nașterii lui Iisus, numită la ei „Pessebres”. Aceste mici figurine nu sunt deloc ieftine, iar dacă vrei setul complet (cu colibă, ciobani, poduri de lemn, cămile și un pârâu), costul sare destul de mult. Motiv pentru care, cei mai mulți turiști cumpără câteva „figuritas” în fiecar an și își construiesc colecția treptat. În plus, e un motiv bun să revii în Barcelona de Crăciun. Piețele de Crăciun din Barcelona sunt organizate în perioada 23 noiembrie – 23 decembrie 2016, iar ofertele de vacanță le găsești aici.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Unde găsești cele mai delicioase băuturi din Marmaris

Freamătul turistic al stațiunii Marmaris a atras cu sine unii dintre cei mai pricepuți barmani, astfel devenind „casa” unor dintre cele mai bune baruri de pe coasta de Sud a Turciei, baruri atât de variate, încât îți garantăm vei găsi băutura preferată, și poate vei descoperi chiar câteva băuturi noi! Diversitatea localurilor este foarte mare, […]

O zi perfecta in Atena

Răsfăț. Asta e probabil ce vei simti intr-o simpla zi in Atena. Valoroasa prin obiective turistice marete, prin gastronomia tipic greceasca si legendara viata de noapte, capitala Greciei poate fi o reala provocare daca nu stii de unde sa-ti incepi explorarea. Secretul sta in incercarea de a nu te grabi sa le vezi sau sa […]

Cele mai sigure destinații de vacanță de pe glob

În căutarea unor destinații de vacanță ieftine și totodată sigure? Ei bine, ți-am pregătit un Top 10 destinații de vacanță în care să-ți petreci sejururile fără griji, într-o continuă relaxare. Noi am ales deja una. Tu în care ai vrea să mergi? 10. Grecia  Una dinntre cele mai ieftine, sigure și spectaculoase destinații de vacanță […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 3 =